Israelerna fortsätter angreppen mot Gaza.


Nu påstås att en av orsakerna till Israelernas fortsatta attacker mot oskyldiga palestinier beror på Sharons svårigheter internt i Likudpartiet.

Det är svårt att ha någon uppfattning om detta, men visst tror jag personligen att det kan ligga mycket i sådana tankar.

Aljazeera: ”Israel has fired several missiles into Gaza, knocking out electricity in most of Gaza City. Israeli sources said the aircraft struck targets including an office building of the mainstream Fatah faction and another in a refugee camp in central

Gaza. Witnesses at the camp said it destroyed an office of the Popular Front for the Liberation of Palestine. A third Israeli missile struck an office of the Popular Resistance Committees in the Gaza suburb of Tel al-Hawa, the sources said.”

Det stärker bara ytterligare mig i min uppfattning att man nu måste sätta in internationella fredsstyrkor i regionen ledda av FN. Att USA kan blockera en sådan åtgärd i säkerhetsrådet visar bara på det faktum att FN spelat ut sin roll som en fredsbevarande kraft.

Nu är det i sig ingen nyhet, men alla länder som bidrar till verksamheten borde ta sig en rejäl funderare på om man ska fortsätta, och i så fall hur.

Lokalt så bör vår egen regering verka för en total bojkott av israeliska produkter/varor och tjänster, och samtidigt verka kraftfullt för att få med resten av EU på en sådan bojkott.

EU borde också agera kraftfull för att ställa Ariel Sharon inför krigsförbrytardomstolen i Haag. Mellanösternkonflikten är inte en territoriell konflikt i första hand, det är ett pågående lågintensivt folkmord.


4 svar till “Israelerna fortsätter angreppen mot Gaza.”

  1. It takes two to tango. Att palestinier och israeler inte kan samsas har vi sett alltför länge….skicka ut de i öknen bägge sidor…

  2. Jag förstår hur du menar. Men om det nuvarande angreppet beror mer på Sharons svårigheter inom Likud så kanske det räcker med att skicka ut honom i öknen. Jag inbillar mig inte att palestinierna blivit ”snälla” och sitter stilla i båten, men visst finns det anledning till oro om Aljazeera har rätt. Det är ju oxo ett antal amerikanska tidningar som säger samma sak, eller undar över det, så det är ju inte bara en partsinlaga.