Israel – Världens Spottkopp

Nu har Israel hotat att bomba Egyptens gräns mot Gaza för att på det sättet ha sönder de ”tunnlar” de påstår att palestinierna byggt.

Tunnlarna skulle enligt israelerna användas för att smuggla vapen. Det egyptierna gjort som svar på detta är att sända ett större antal soldater till gränsen för att – hindra palestinierna. Uppenbarligen är de så rädda för vedergällningsaktioner att de helt ställer upp på den israeliska regeringens agerande.

Resultatet är givetvis att Gaza blir ett än mer befäst fängelse och att det nu är fullständigt omöjligt för palestinier att lämna sitt eget land, liksom det sedan länge är omöjligt att få in förnödenheter, medicin och annat nödvändigt.

Internt i Israel börjar oppositionen öka mot den fascistiska politik som landet för mot sina grannar. Att Olmert släppt in Avigdor Lieberman i regeringen ses inte med blida ögon av stora delar av den israeliska befolkningen. Många säger nu att Olmert är på väg att fullfölja Netanyahus politik och att det pågående folkmordet på palestinier kommer att accelerera.

Man kan anta att den svenska regeringen sitter i krismöte för att se hur Sverige kan agera, dels mot Israel och sedan också i EU. Jaså inte? Men landets nya utrikesminister har ju tagit avstånd från Israels agerande, liksom han kritiserat EU!?

Jaha, han sitter och räknar ryska GasProm-
obligationer? /Ironi

Uppriktigt sagt så tycker jag synd om israels judiska befolkning i nuläget. Det kan inte vara speciellt trevligt att man släpper in fascister i regeringen och att ständigt vara utsatt för kritik från omvärlden. Det är troligen fler än undertecknad som märkt att sionistlobbyn tystnat betänkligt den senaste tiden. I vanliga fall när jag skriver något som andas israelkritik så blir jag tvungen att stryka ett antal kommentarer på grund av det språk som används. Jag får också en massa prenumerationer på pornografiska mailinglistor och liknande.

Men nu har det lugnat ner sig betydligt. Antagligen orkar de inte längre försvara ett land vars politik mot grannarna strider mot FN:s alla resolutioner, Mänskliga Rättigheter, Krigets Lagar samt Genèvekonventionen.

Jag läser just en intressant bok om Dödahavs-
rullarna, de pergamentrullar som hittades i grottorna runt Qumran kring 1950. Det är en sak som slår mig hela tiden, och det är att israels nuvarande ledning agerar precis som romarna för två tusen år sedan.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]FN-resolutioner, Mänskliga Rättigheter, Krigets Lagar, Genèvekonventionen, Isreal, Mellanösternkonflikten, Avigdor Lieberman, Olmert, Politik[/tags]

  2 comments for “Israel – Världens Spottkopp

  1. Micke
    29 oktober, 2006 at 20:39

    Det är väl knappast något att förvånas över att Isreal blir spottkopp som de beter sig. DN berättade om en undersökning där det visar sig att svenskar generellt är rädda för att Israel ska ställa till med världskrig.

  2. Bengt
    31 oktober, 2006 at 12:01

    Lär kommentarsreglerna och – försök att förstå dem ! / Jinge

Comments are closed.