Israel – världens ledande rasistland!


I förrgår skrev jag om Susan Nathans bok ”Ett Annat Israel” som jag faktiskt redan nu läser för andra gången.

Hennes berättelse om hur de israeliska araberna diskrimineras och förtrycks av den judiska staten Israel är rejält skräm-mande. Historikern Herman Lindkvist skrev följande om den israeliska rasismen:

”Under mer än trettio år har jag sysslat med Mellanöstern. Jag har varit fast bosatt där i fyra år, jag har besökt samtliga länder i regionen, Israel mer än trettio gånger. Ingenstans har jag mött så mycket hat och öppen rasism som i det Heliga landet. Ingenstans så mycket förnedring och förakt.” (HL i Aftonbladet)

En sekulariserad judisk vän och f.d. arbetskamrat reste till Israel för några år sedan. Hon berättade efteråt att hon var chockad och började gråta när hon såg hur landets arabiska befolkning behandlades. Själv har jag haft kunskap om saken men jag tror inte att man kan sätta sig in i situationen fullt ut. Susan Nathans bok drar upp en ändlös berättelse om särbehandling och hur hela statsapparaten är utformad för att diskriminera israelaraberna.

Här i Sverige agerar Israellobbyn om antisemitism när några få procent har fördomar mot judar. I Israel vill inte omkring 70 % av medborgarna bo i samma hus som en arab.

Igår dödade israelerna 14 palestinier. Bland annat sköts ett antal barn ihjäl på en badstrand. De sköt barnen med: – en kanon !

Israelisk militär slår till mot ”avfyrnings-ramper” men kan aldrig visa bilder på dessa. Egentligen handlar det om stats-terrorism med inblandad rasism, inget annat. Enligt Ekot säger George W Bush att Israel har rätt att försvara sig… Var de badande barnen beväpnade?

Kofi Annan har begärt en förklaring av Israel hur detta kunnat ske.

Nu är frågan jag ställer mig – Är detta det som startar den tredje intifadan?

[ Herman Lindkvist i Aftonbladet ]

[ Jag skrev om Susan Nathan ]

[ DN:s artikel om kanonskjutningen ]

[ Aljaseeras artikel ]

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, statsterrorism, israel, rasism, rasistland, förtryck, diskriminering, Palestina, palestinier, Genèvekonventionen, mänskliga rättigheter[/tags]


8 svar till “Israel – världens ledande rasistland!”

 1. En riktigt bra beskrivning av situationen. Det är just kombinationen av övergrepp från staten och fördomar hos allmänheten som skapar den tragiska situationen. Jag vet att den s.k. israellobbyn rasar när man jämför med gamla tyska erfarenheter. Men det oerhörda är sant. När Hitler och hans hejdukar pryglade judar, slog sönder judarnas butiker och i början av nazibanan var en terrorgrupp i Tyskland bygde det just på denna ”gillande passivitet”. Det var inte så farligt att slå på judar och ställa till eftersom det tyska folket bar på en rent fruktansvärd fördom mot en rad minoriteter. I efterhand har gamla tyskar sagt att man aldrig stödde Hitler men verkligheten var en annan. Inte många yttrade sig till judarnas försvar förrän allt gått över styr och kriget och äran förlorats.

  Hur kopplar detta till Israel. Jo jag tror att det är just som du säger. Allmänheten bland de Israeliska judarna trycker inte att det är så farligt om man tar i med hårdhanskarna. Man vet att det inte finns militära mål överallt men ser åt andra hållet. Det gör inget om det bara drabbar araberna. Frågan är om det finns en risk att detta eskalerar vidare. Kanske inte så långt som i Tyskland…….eller. Israel har atomvapen. Iran vill skaffa atomvapen och är i full gång. Kan den allmänhet som idag passivt stödjer terrordåd mot en arabisk allmänhet också tänka sig att rättfärdiga användning av atomvapen? Det är ju bara mot araber…….och det är bättre att förekomma än förekommas. World War III.

 2. Systembolaget har nu beslutat att ta bort ursprungsmärkningen \”Israel – ockuperat syriskt område” från de omtalade vinerna. Förklaringen i deras pressutskick behöver nog inte vidare kommenteras:

  Den korrekta folkrättsliga benämningen av området är ”Israel–ockuperat syriskt område”. Därför valde Systembolaget att börja använda denna ursprungsangivelse för viner från Golanhöjderna.
  Samtidigt har kunnat konstateras att denna benämning uppfattas som ”politisk” och negativ bland annat av många i den grupp som kan antas vara intresserade av att köpa dessa viner. Systembolaget har därför beslutat att i fortsättningen inte ange något ursprungsland eller motsvarande för dessa viner.

  http://www.systembolaget.se/Applikationer/Knappar/Press/Koscherviner.htm

 3. Ja ja, era gnällspikar! De kommer faktiskt att uppge att de ska starta en intern utredning, att det alltid är tragiskt med civila oskyldiga offer, att de beklagar det som har hänt, at utredningen visade att inga misstag hade begåtts….bla bla bla……

 4. Tragiskt. Tänk att det alltid skall slinka med dubbelt så många civila varje gång Israel i sann demokratiskt anda genomför en utomrättslig avrättning.

 5. och låter någon mindre viktig person ta hela skulden och sitta i fängelse istället för höjdarna som gav order

 6. Videon av resultatet av attacken finns i sin helhet på nätet. Jag utmanar den starnakste av alla att titta genom den, se den hysteriske dotterns reaktioner när familjen ligger i splittror runt henne, utan att fälla en tår eller två.