Israel, USA och det organiserade ljuget


Ibland känner jag mig alldeles matt när jag har tagit del av mediernas rapportering om vad som tilldrar sig i Mellanöstern.

Vad som är information och vad som är desinformation är praktiskt taget omöjligt att lista ut, men somliga saker inträffar som om de vore tonsatta och orkestrerade i någon av världens främsta symfoni-orkestrar. Så berättar Ekot nedanstående idag.

Ekot: Det var Usama bin Ladin personligen som gav order till de 19 män som den 11 september 2001 genomförde de stora terrorattackerna i USA. Det hävdas på en ljudinspelning som på tisdagskvällen gjordes tillgänglig på en islamistisk hemsida som brukar användas av terrornätverket al-Qaida.

Uppenbarligen har Talibanerna och Al-Qaida utomordentliga mobila sjukhus och dialysapparater i bergen i Afghanistan eftersom ”den vandrande vålnaden” fortfarande tycks vara vid liv och komma med små strategiska uttalanden, som på beställning. Det är minst sagt rörande. Men är det trovärdigt? Inte det minsta. Usama har visserligen funnits, DET tror jag i alla fall på. Men nu handlar det om att andra producerar de små ”meddelanden” som sägs komma ur hans grotta.

Varför inte CIA och Mossad? De har alldeles utomordentliga agenter, bl.a. väldigt nära de nukleära experiment och forskningslabb som landet sägs förfoga över. Mossad lät läcka lämpliga saker alldeles innan Olmerts ankomst till Vita Huset. De kunde lika gärna annonserat i världspressen.. Och de förfogar säkerligen över arabisktalande röstkonstnärer som förmår att efterlikna Bin Laden på raspiga kassettband..

Mossad: Iran kan ha färdiga kärnvapen inom en månad. Vi är beredda att bomba Irans kärnenergianläggningar.

Hur det förhåller sig i verkligheten tror jag att IAEA har bättre koll på, men IAEA är liktydigt med FN och ska man tippa Bushs politik på lite längre sikt så kommer han väl snart att terroriststämpla den sistnämnda organisationen.

DN: George Bush tog till orda och nämnde det starka band som finns mellan USA och Israel, bland annat den starka tron på religionsfrihet, fred för israeler och palestinier och att USA alltid kommer att ställa upp för Israel om landet skulle attackeras…

”Den starka tron på religionsfrihet”? Vad talar vi om nu? Israel? Den enda religionsfrihet de kämpar för är väl frihet för judendomen. Och de starka band som Bush talar om har faktiskt börjat ifråga-sättas av den amerikanska opinionen. Detta sedan fler och fler inser att Israellobbyn varit starkt pådrivande när det gäller USA:s angrepp på Afghanistan och Irak. Folk gillar inte att amerikanska soldater dödas för att det passar Israels politik..

Och färdplanen för fred är på väg att försvinna som en historisk parentes.

Ekot: USA:s president George Bush sa på tisdagskvällen att den israeliske premiärministern Ehud Olmerts förslag att ensidigt bestämma Israels gränser på Västbanken kan vara ett viktigt steg mot fred.

Se där! ”kan vara ett viktigt steg..”

Personligen är jag övertygad om att allt kommer att falla tillbaka på dessa förljugna ledare och deras illa dolda agenda. Antisemitismen ökar säger Israellobbyn och jag tror dem. Men jag tror inte att de riktigt förstår vidden av sin profetia själva.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, usa, israel, mellanöstern, usama bin laden, olmert, bush, desinformation, israellobbyn[/tags]


10 svar till “Israel, USA och det organiserade ljuget”

 1. Ibland blir dina konspirationsteorier rätt löjliga, jinge. Varför skulle CIA producera ett band där ”Bin Laden” talar om att, Moussaoui, den ende person som USA lyckats gripa efter attentaten 11 september, är oskyldig? Meddelandet är tänkt att få USA att framstå som löjligt för att de bara lyckats gripa en förvirrad mytoman, och det syftet stämmer bättre med vad Bin Laden eller hans närstående kan vilja uppnå än CIA. (Om man nu inte drar åt konspirationsteorin ett steg till och tänker att CIA vill misskreditera Bush i en intern maktkamp).

 2. Terroriststämpla FN, varför inte? Det är ju ändå diktaturstater som dikterar dagordningen i den organisationen.

 3. #1 Ja du kanske besvarade din egen fråga allra bäst om man ser till avslutande meningen.

  I den manipulativa tid vi nu lever i så är inget omöjligt. Jag håller med Jinge till fullo.

  Bush är på väg bort och kanske går det snabbare än man tror. Lekstugan med Bin Laden´s videoband och röstinspelningar verkar ju aldrig ta slut. Är det utom allt tvivel att just CIA själva ligger bakom dessa band? Det har ju t om kommit förfalskade band som man säger är riktiga.

  Jag är ganska övertygad om att den stora bilden av anledningarna till världens problem är större än de allra flesta (törs) uppfatta.

 4. Just därför att folk ska tro att det faktiskt är BinLadin gör de så. Det är vad jag tror. Cia har så effektiva talspektrometrar att de direkt kan avgöra om det är han eller inte, varför berättar de inte?

  Du skriver att meddelandet förlöjligar Usa, hur trovärdigt skulle det vara om de _inte_ förlöjligade Usa?

 5. Anders, det är väl ingen konst att hitta på meddelanden från Bin Laden som inte förlöjligar USA. T ex passar inspelningar där han tar på sig skulden för våldet i Irak, speciellt de mest gruvliga dåden mot civila, USA perfekt. Det underlättar för dem att upprätthålla myten att irakierna älskar den amerikanska ockupationen och att allt motstånd är styrt utifrån.

  I verkligheten har dock USA varit mer pigga på att hävda att de fångat in eller dödat olika terrorister än motsatsen. Jag vet inte hur många ”Bin Ladens närmaste man” man säger sagt sig haft ihjäl genom åren.

  CIA har förövrigt varit på dekis länge, och har blivit än mer utarmat under Bush som föredragit att lita på andra källor.

 6. på Daily Show med Jon Stewart finns finns roliga och intressanta intervjuer med världens höjdare.

  Synd att det inte finns en likadan TV-show här i Sverige.
  Jon Stewart går hårt åt olika beslutsfattare men med glimten i ögat.

 7. Jinge!

  Varför tar du bort länkar i kommentarer som ingen kan ta illa upp av?

 8. Det står i kommentarsreglerna Dennis. Ofta när jag sätter mig vid datorn så har det kommit in en bunt kommentarer och tyvärr är det alldeles nödvändigt att jag kollar upp länkarna. Du ska se vilka idiotlänkningar som kommer in ibland. Därför är bara länkar till de stora medierna automatiskt godkända. Känner jag inte igen en länk så brukar jag skippa hela kommentaren.