Israel mördar på många sätt


Nu har världen fått se hur Israel utan misskund dödar över tusen civila libaneser, möjligen bara för att få testa sina splitter- och fosforbomber.

Världen har nog svårt att tro att det skulle finnas andra motiv bakom deras urskillningslösa mördande av civila. Givetvis stödde Bush, Cheney, Rumsfeld och Rice dödandet eftersom det var ett led i USA:s ”Krig mot Terrorismen”. Resultatet blev att omvärlden tog avstånd från Israels agerande och Hizbollah växte sig starkare på ett dramatiskt sätt vilket knappast Israel hade förväntat sig.

Internt i Israel är kritiken mot landets ledning hård idag och det talas en hel del om att Olmert borde bort, liksom Israels överbefälhavare. Men i skydd av den uppmärksamhet som
anfallet mot Libanon innebar agerade Israel ännu hårdare än de tidigare gjort mot palestinierna. Man gjorde ett flertal räder och kidnappade palestinska ministrar och parlamentsledamöter, bombade Gaza och dödade mängder av oskyldiga och skadade ännu fler. Och nu har man dessutom hermetiskt tillslutit Gaza på ett rent folkrättsvidrigt sätt.

SvD/TT:Uppåt 20 000 palestinier, studenter, arbetare, affärsmän – och framför allt svårt sjuka och skadade med akut behov av vård utomlands – sitter inlåsta i Gazaremsan sedan Israel i nästan två månader hermetiskt stängt alla gränsövergångar. – Det är en fruktansvärd humanitär situation. De måste verkligen ta sig ut ur Gazaremsan, säger spanjorskan Maria Telleria, presstaleskvinna för EU:s observatörsstyrka BAM-Rafah (European union border assistance mission in Rafah) till TT i staden Gaza… …Samtidigt har Israels militära attacker i Gazaremsan skadat långt över 500 palestinier. Nu ligger svårt skadade och sjuka patienter och tynar bort på sjukhusen för att de inte släpps ut till nödvändig vård utomlands. – Många har redan dött för att vi inte lyckas få ut dem, säger Mouawia Hassanein, chef för akutsjukvården i Gazaremsan.”

Bitte Hammargren skriver i dagens SvD: ”Förhandlingar med arabländerna är det enda som kan ge Israel säkerhet i längden. Det är också bästa sättet att begränsa hoten från Iran. Det menar en liten men aktiv opinion bland Israels judiska majoritet. Bland dem finns några ”refuseniks”, militärer som vägrar tjänstgöra på Västbanken och Gaza och nu även i Libanonkriget”.

Nu ska Sverige vara värd för en ”humanitär konferens” där olika länder ska diskutera biståndet till det sönderbombade Libanon. Givetvis är det bra, men jag kan inte låta bli att reagera på hur våra biståndspengar saboteras av Israel. Vi har redan skänkt åtskilliga miljoner till både palestinier och libaneser. Detta för att de ska kunna bygga upp sin infrastruktur efter tidigare israeliska missdåd, och i Libanons fall ett inbördeskrig.

Resultatet av detta är att Israel sätter igång och bombar just de ställen som biståndet gått till. Och inte är det tillfälligheter som gör att israeliska laserstyrda bomber träffar ett elverk i Gaza, eller för den delen vattenverket i Beirut. Det är helt och enbart för att på det sättet göra det till ett helvete för de civila innevånarna. Israel borde givetvis få stå till svars för dessa brott, och dessutom själva få bekosta återuppbyggnaden.

När nu olika länder ska sammanträffa för att diskutera hjälpen till Libanon, då borde den första punkten på dagordningen vara – hur ska vi hindra Israel att fortsätta att begå dessa brott mot mänskligheten, krigets lagar, Genève-
konventionen och de mänskliga rättigheterna. För vad hjälper det att vi skänker pengar till återuppbyggnad när Israel hela tiden fortsätter att plåga sina grannar med bomber, missiler, tanks och bulldozers?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, givarkonferens, libanon, palestina, israel, brott mot mänskligheten, Genèvekonventionen, humanitär konferens[/tags]

Uppdatering 18.30: Hittade denna lista hos Kalle Larsson http://www.riksdagsvanstern.org/kl/ Vet inte varifrån den kommer men..

Regel 1: I Mellanöstern är det alltid araber som anfaller först och det är alltid Israel som försvarar sig. Det kallas ”vedergällning”.

Regel 2: Araber vare sig det är palestinier eller libaneser tillåts inte döda israeler. Det kallas ”terrorism”.

Regel 3: Israel har rätt att döda arabiska civila, vilket kallas för ”självförsvar”, eller i dessa dagar ”oavsiktligt dödande”

Regel 4: När Israel dödar för många civila begär väst återhållsamhet. Detta kallas för ”det internationella samhällets reaktion”.

Regel 5: Palestinier och libaneser har inte rätt att ta till fånga israelisk militär inte ens ett begränsat antal som en eller två.

Regel 6: Israel har rätt att ta tillfånga så många palestinier de önskar (tillfångatagna palestinier är omkring 10000, varav 300 är barn, libaneser ca 1000). De hålls utan rättslig behandling. Det finns ingen begränsning och det behövs inte något bevis om skuld eller rättslig behandling. Allt som behövs är det magiska ordet ”terrorism”.

Regel 7: Säg alltid Hizbollah stödd av Syrien och Iran

Regel 8: När Israel nämns säg aldrig stödd av USA, UK och andra Europeiska länder. För då kan (gud förbjude) folk få för sig att det inte är en konflikt mellan likvärdiga parter.

Regel 9: När det gäller Israel nämn inte orden ”ockuperade territorier”, ”FN-resolutioner”, ”Genèvekonventioner”. Det skulle kunna oroa FOX:s publik

Regel 10: Israeler talat bättre engelska än araber. Därför låter vi dem tala ut så mycket som möjligt, så att de kan förklara reglerna ett till nio. Detta kallas ”neutral journalism.”

Regel 11: Om du inte tycker att dessa regler är rätt eller om du ser den arabiska sidans perspektiv då måste du vara en farlig antisemit. Du kanske även måste framföra en offentlig ursäkt om du uttrycker din ärliga uppfattning.


11 svar till “Israel mördar på många sätt”

 1. Givarkonferensen ja. Du har väl läst hur Simon Wiesenthal-centret anklagar Sverige för att ”diskriminera israeliska offer”? :-)

  Självklart ska man kräva att Israel betalar ett rejält krigsskadestånd. Det lär kosta ett antal miljarder dollar att återuppbygga landet.

 2. Jaha de tycker det. Det kan vi givetvis sluta med i samma sekund de återgår till 67 års gränser och friger alla politiska fångar, lämnar bosättningarna och betalar ut de pengar de snott av PA. Jag har inga problem med om vi ger dem nån miljard av vårt överskott i statsfinanserna. Visserligen bör libaneser och palestinier få mer, men vaffa.. Knusslig är jag inte! :)

 3. Jag är nog rädd att krigets resultat, ett populärare Hizbollah etc. inte alls betraktas som ett problem från USA:s och Israels sida, utan tvärtom som en fördel, vad kan ge bättre skäl för fortsatt krig mot terrorismen, än att dessa rörelser stärks.

  Jag tror numer nämligenen inte längre att Israel vill ha en varaktig fred. De styrande, konservativa krafterna i Israel vill tvärtom ha skäl att när man så önskar, vidtag åtgärder (bombningar, kidnappningar, trakasserier, mördande etc.) mot grannarna, i akt och mening att successivt utvidga sitt terrirorium och få makten över tillgångarna i området, mark, vatten etc. allt under täckmanteln att man ”måste försvara sig”.

 4. ”Rupert Murdoch” :-) Det är hela anhanget at de neo-konservativa och tok-kristna. Det är väl antagligen Bush, Cheney, Rumsfeld och Rice som tycker att de behöver lite hjälp..

  Vilka djävla dårar!

 5. Det är märkligt hur ett så litet och egentligen oskyldigt ord som terrorism kan användas till så mycket. Jag minns när islamist betydde någon som trodde på islam. Numera betyder det ”potentiell terrorist” med potentiell inom parentes.

 6. Christian:
  Nix, jag tror inte att Israel vill ta över hela världen, den målsättningen är nog snarare USA:s. Israel vill bara ha ett betydligt större område än det de tilldelades av FN m.fl. 1948 och än det de kontrollerar just nu, som redan det är större än 1948-års Israel.

 7. Israel planerar för en sk ”The great Israel”som kommer att innefatta mindre eller större delar av grannländerna. Samtidigt USA vill bygga en sk modern Roman imperium. Länder som har tillgånger kommer att ett i taget erövras med våld. Neo-cons och Sionister palnerar många krig i världen. Det blir svårt att stoppa en sån sinnesjuk nation med högsta graden av arrogans.