Israel med i EM i Göteborg?


Carola Häggkvist har kört för fort och Linda Rosing tänker bli politiker, ja det är dagens essens av kvällspressens nyheter.

Ja förlåt, Mel Gibson har kört rattfull och Kid Rocks har festat med Metallica och Pamela Andersson i Saint Tropez. Jessica Lindgren och hennes pojkvän har INTE haft oralsex i bubbelbadet idag, men de är fortfarande tillsammans.

Det som syns först om man letar är att Israel kommer till friidrotts-EM i Göteborg. Det känns lite märkligt. Dels för att det är ett krigförande land, och givetvis för att det inte ligger i Europa.

Rimligare vore väl att de uppförde sig på ett sätt som gjorde att de var välkomna i sina egna regionala mästerskap och sångfestivaler.

Ska våra europeiska idrottare få konkurrens från andra kontinenter bara för att vissa länder saknar elementärt folkvett? Betyder det i så fall att Mugabe ska sända hit en trupp idrottare, eller att Nordkorea ska få göra det? Vilka fler länder är det som uppför sig så illa att de ska få en fribiljett till tävlingar av olika slag med EM-status?


Ska USA få delta i Europamästerskap bara för att landet beter sig svinaktigt i Irak?

Vi måste sluta dalta med israelerna! De får banne mig uppföra sig så att de är välkomna i sina egna regionala mästerskap i fortsättningen. Kan de inte det så får de vänta tills de är välkomna där. Här i Europa har de faktiskt inget att göra.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, israel, friidrotts-em, göteborg, europa, krig, mellanöstern[/tags]


21 svar till “Israel med i EM i Göteborg?”

 1. Nä…först fick de vara med i Eurovisionsschlagerfestivalen, sedan UEFA och nu EM i friidrott.

  Jag skulle också vilja tipsa om en dokumentär. Eftersom reglerna säger att jag inte får länka så gör jag så här. Gå inpå video.google.com och sök på ”Peace, Propaganda & Promised Land” så får man upp en JÄTTEBRA dokumentär som tar upp ockupationen och den sionistiska lobbyn. Bästa citatet är:

  ”You have activist organizations from the pro-Israeli right that very effectively monitor (I would say harass) journalists and their editors and they try to make sure that the coverage are ”objective”, that is pro-israeli.”
  /Alisa Solomon, journalist på The Village Voice

 2. ”Israeliska Friidrottsförbundet är med i det europeiska friidrottsförbundet, precis som det israeliska fotbollsförbundet är med i UEFA, det europeiska fotbollsförbundet. Det har inget med staten Isreal att göra. Det är på det idrottsliga planet.”

  Men för söta jesus, har det inget med staten Israel att göra ???

  Vilket djävla skitsnack!

  Det beror uteslutande på att Hitlertyskland gasade ihjäl ett antal miljoner judar, inget annat!

  ”Hisbollah skulle aldrig komma på tanken att ha kvinnliga idrottare, kvinnor skall könsstympas,”

  Nu skaffar du fram belägg för att Hizbollah är mot kvinnlig idrott och för könsstympning. Kan du inte styrka det kan du räkna med att kommentarer från din sida kommer att reduceras kraftigt framöver.

 3. Jinge! Den där Hultman är säkert en av den judiska lobbyns propagandister!

 4. Lars Hultman skrev bland annat:

  ”Därför är vi glada att det finns ett stycke land i mellanöstern som är demokratiskt och kan skicka deltagare till EM i friidrott i Göteborg.”

  Det känns väldigt bra att kunna glädja dig med att även Libanon räknas som ett demokratiskt land. Både EU och FN övervakade det senaste valet.

  Därmed faller påståendet att Israel skulle vara den enda demokratin i området. Trist för somliga, kul för andra.

  mvh /Jan Garefelt

 5. Ja han blir snart filtrerad om han fortsätter att föra fram en massa lögner. Att ljuga för att ”få rätt” är erbarmligt lågt, typiskt dock för israelkramare.. Tyvärr..

  Det kan aldrig bli en diskussion på det sättet.

 6. Jan: Kriteriet deomkrati innebär inte bara att val skall hållas: Utan att det finns frihet från politiskt åsiktsförtyck. På den här punkten är Israel fortfarande ensam i regionen.

 7. Nihonshu! Jag får ont i magen när jag läser sådan skit! Israel är det mest rasistiska land jag känner till alla kategorier. Dessutom förtrycker de sina egna arabisk/palestinska innevånare på ett dramatiskt sätt. Utöver det håller de 1000 politiska fångar utan vare sig rannsakan eller dom.

  Ljuga får du gärna göra, men inte på denna blogg!!

 8. Med risk för att bli påhoppad. Min åsikt är att man INTE ska blanda ihop politik och idrott, men om det ska blandas så bör väl Kina uteslutas från OS och VM liksom alla andra länder som inte respekterar mänskliga rättigheter. Sen får vi bara hoppas att det inte blir ett nytt München i Göteborg.

 9. Det spelar väl ingen roll om det så ligger på månen, jag pratar rent allmänt om idrott. Är dom med i det europeiska friidrottsförbundet så har dom naturligtvis rätt att delta. Att sedan landets ledare uppför sig som (jag vill inte svära eller förolämpa djur) så jag tänker inte skriva vad jag tycker att dom är. Min utgångspunkt var och är att idrott och politik är två olika saker, och inte ska blandas ihop. Gör vi det så kan vi lika gärna slopa EM, VM och OS, för det finns väl alltid ngt land som inte gör som andra tycker. Förresten kan inte Sverige vägra den Israeliska truppen inresa, så är problemet löst. Men hur skulle det se ut, då har vi blandat ihop idrott och politik igen. Slutligen vill jag säga att jag INTE försvarar Israels handlande och kommer aldrig att göra.

 10. Du bortser fortfarande från att Israel inte ligger i Europa. De bör givetvis vara med i sin regionala idrottssammanslutning. Samma som sina grannar.

 11. Nihonsu:

  Som jag sa i mittt förra inlägg så övervakade både EU och FN det senaste valet i Libanon. Båda organisationerna ansåg att valet sköttes hyfsat. Har du information som EU och FN saknar, eller?

  Visst finns det invändningar mot Libanons version av demokrati. Jag har massor själv. Men det ÄR en demokrati per definition eftersom det hålls allmänna och fria val där varje medborgare har en röst.

  Kallar du Israel för demokrati så måste du acceptera att Libanon också är det, eller tror du att det saknas invändningar mot Israels version av demokrati?

  mvh /Jan Garefelt

 12. ”Hisbollah skulle aldrig komma på tanken att ha kvinnliga idrottare, kvinnor skall könsstympas, bära slöja, vägras skolgång och bara stå vid spisen och föda barn.”

  Jag delar uppfattningen att det skulle vara mycket angeläget att få se belägg för det här idiotiska tramset. Oj, finns det inga belägg? Rör det sig rentav om grundlöst förtal? Vad överraskad jag blir…

 13. Jinge, jag har inte kollat vad som står i stadgarna för det europeiska friidrottsförbundet, men eftersom Isreal har blivit medlem så är det bara att bita i det sura äpplet. År organisationen öppen för medlemmar som inte ligger i europa så är den, och varför ska då landets idrottare straffas för vad dess ledare gör. Då får man väl påverka denna organisation så att dom bara håller sig inom europas gränser. För att ta ner det på en ”lite” lägre nivå: jag är med i en förening i Holland. Ska jag då inte få vara med på deras klubbmästerskap bara för att jag inte bor i landet, och jag ser EM som ett klubbmästerskap. Kom nu inte och säg att det inte är samma sak för det är det, får man vara medlem får man delta oavsett var man än bor. För övrigt vill jag påpeka att Isreal finns med under europa på
  INTERNATIONAL SWIMMING FEDERATION:s sida, så rimligtvis bör dom väl var representerade i Budapest (sim EM). Jag tror att vi fär finna oss i att idrotten drar andra gränser. I Wikipedia finns följande text Av kulturella och politiska skäl brukar man dessutom räkna Armenien och Cypern som hörande till Europa. Så VARFÖR kan inte Isreal tillhöra europa när det gäller idrott?

 14. Helt enkelt för att Israel inte ligger i Europa. De måste lära sig att uppföra sig mot sina grannar så att de blir insläppta i de lokala förbunden. Jag anser att de ska uteslutas ur de Europeiska.

  Men nu droppar vi den tråden. Den känns inte så aktuell när de slaktat 37 libanesiska småungar!

 15. fick precis frågan varför israel är med i em. Ett enkelt svar är alltså att Israeliska Friidrottsförbundet är med i det europeiska friidrottsförbundet? klart slut? svara gärna :)

 16. Det framgår av tidigare kommentarer. Man behöver inte skriva samma sak två gånger, men eftersom du inte läst de andra kommentarerna ska jag göra det.

  Israel ska inte vara med i ngt Europeiskt idrottsförbund för de finns inte i Europa. Dessutom ska de sköta sig så att de FÅR vara med i sitt lokala förbund, det gör de inte.

  Israel bör givetvis stängas ute från ALLT samarbete med Europa till de följer FN:s regler om de mänskliga rättigheterna, Genevekonventionen och alla FN:s resolutioner.

 17. ne visst, håller med dig. men de är ju fortf. med! eller har jag fel? det beror alltså på att de är medlem i europeiska förbundet?

 18. Det mest tragiske er jo at vi i Scandinavia i det hele tatt orker å bry oss om Israel og deres skjebne. Israel skulle aldri eksistert på kartet og det er vel i prinsippet Engelskmennenes skyld som gav vekk det okkuperte Pailestina til ytterligående og syke semittister. Trolig den største feilen som er gjort i menneskets historie.

  Jan Noruega

 19. Israeler är terrorister så det skriker om det, tack vare mycket inflyttelserika ”israeler och judar” i USA´s regering och i landet övrigt står tyvärr USA på Israels sida.. Inte för att jag menar att Israel eller Palestina har rätt utan mer att visa ger sitt support till krig.