Israel – lögnfabriken


Krigets första offer är sanningen. Men vad ska man då säga om Israel, ett ”land” som alltid satt lögnen i system, både i fred och ofred?

Man kan i alla fall inte skylla det på krig för landet bekrigar och ockuperar vanligtvis sina grannar, inte tvärtom. Nyss berättade de på Ekot att en ung palestinsk kvinna och hennes tre barn dödats i en israelisk flygattack. Israelerna själva säger att de sköt på beväpnade palestinier. Och det är precis så det låter från den israeliska lögnfabriken varje dag. Antingen är målet för deras eldgivning ”militanta palestinier” eller så kallar man dem ”hamasmedlemmar”, men det är praktiskt taget alltid civila som dödas.

Här i Sverige har vi dock tillgång till en något mer nyanserad information även om flera medier fortfarande tycks gå i israellobbyns ledband. Vissa telegram och rapporter slinker ändå igenom som visar hur situationen är i Gaza. Att israelerna satsat på att slå ut infrastrukturen vet alla. Broar och kraftstationer var de första målen för Israels aggression. Att det strider mot alla krigets konventioner och de mänskliga rättigheterna negligerar den israeliska statsledningen, de gör det idag och det har de alltid gjort.

I en artikel i dagens Jerusalem Post säger de att allt tal om en humanitär kris är lögn. Vi som hört/sett/läst rapporterna från svenska hjälparbetare i Gaza vet givetvis vilka det är som ljuger, men möjligen kan lögnerna tjäna som alibi på hemmaplan.


Ytterligare en palestinsk militant?

JP:The situation in Gaza is not even close to developing into a humanitarian crisis,” head of the Gaza Liaison Administration Col. Nir Press told The Jerusalem Post, claiming that charges made by the Palestinians were aimed at deceiving the international community.”


Palestinska ungdomar

Att respiratorer på sjukhusen inte fungerar utan elström förstår folk. Att vattenförsörjningen är avskuren på grund av brist på el till pumparna likaså. Men har man världens största desinformations-apparat till sitt förfogande så kan man fräckt påstå att ”The situation in Gaza is not even close to developing into a humanitarian crisis” och komma undan med ljugerierna.

Hur situationen är i Gaza med fyrtio graders värme när folk inte ens har tillgång till vatten förstår vi i Sverige. Det kan inte Memri, Jerusalem Post och andra desinformationsfabriker få oss att tvivla på.

Att troende judar inte sätter stopp för dessa aggressioner och trakasserier mot sina grannar, och över en miljon landsmän, vad säger det oss andra om religionen judendom?

Är judendom något man kan köpa på postorder och slänga bort när det är utslitet?

JP:The situation in Gaza is not even close to developing into a humanitarian crisis..”

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, israel, palestina, Genèvekonventionen, folkrätt, mänskliga rättigheter, lögnfabriken, menri, desinformation, propaganda, judendom[/tags]


7 svar till “Israel – lögnfabriken”

 1. Jinge! Den där typen på ”sannblogg” är en väldigt osann jävel. Han säger att det bara är borgare som kritiserar hans spammande av intressant.se och att du censurerar idiotkommentarer och ljuger och säger att du inte gör det. Han har kanske aldrig läst din blogg eftersom det är rätt uppenbart ljug.

  För övrigt blir jag allt mer förundrad öäver socialdemokrater. Inte tycks de reagera nämnvärt över isreliternas pågående etniska rensning heller. Ur led är tiden.

 2. Israelerna tycks ha lärt sig bra av sin mecenat USA. Situationen i Gaza börjar mer och mer likna den under sanktionerna mot Irak under 90-talet.

 3. Eftersom alla Palestinier är terrorister och eftersom vi måste döda alla terrorister så är det här väl en logisk del av ’Kriget mot Terrorismen’. Och obs, dina bilder visas aldrig i medierna i USA.

  Förr eller senare kommer Palestina att vara fri på palestinier. De enda som kommer att vara kvar är Israeler, och världen kommer antagligen att dra en suck av lättnad.

  Det kallades ’Judenfrei’ i Nazityskland på 1930- och 40-talet och resultatet vet vi idag: ett av världens största folkmord. Det är litet underligt att världen, och även ett stort antal svenskar, verkar vara så ivrig på ett nytt folkmord.

 4. Lennart,det ar okant for mig att alla Palestiner ar terrorister, var hittade du denna information?

  Sedan sprid inte desinformation om US media. ”Jinges bilder” har kanske inte visats i USA, de kanske inte har tillgang till dem? Jag tittar pa CNN varje dag och ofta visas hemska bilder pa doda barn i Palestina och rekommenderar dig att se denna kanal ocksa, var speciellt uppmarksam pa CNN’s Paula Newton’s rapporter och videos. Den senaste jag sag bar titeln: ”Civilians in the firing line”.

 5. Hycklare finns det som bekant av alla färger (och att enbart vara tyst räcker långt, cf. Niemöller). Till exempel står USAs kristna höger bakom Israel även denna gång.

 6. Idag går det lätt att konstatera att USA hycklar med sin freds-Mission.

  Efter Irak skulle ju Israel-Palestina frågan bli den stora nöten att knäcka efter alla turer som den stötts å blötts i.

  Allt är nu värre än nånsin :-(

  Har försökt att få nån Israelinnsyltad person, vid flera tillfällen här på Jinges blogg att förklara varför man okuperar annan stat, hittentills har ingen ställt upp på det.

  USA vill nog, först kanske lösa andra frågor, innan man tar itu med det blodiga Israel, som är viktigare?

  Kanske att Iranfrågan kommer som nästa blad i agendan, inga
  kärnvapen hos Araberna tycker nog USA.

  Att gå in i Nord-Korea, är nog också en möjlig tanke…

  Meen där är det nog överhängande risk att gå in…?

  Bra Jinge att du aldrig nånnsin ger upp att skriva artiklar om folkmorden på Palestinierna.

  Göte-Pöte