Israel ljuger, ljuger och ljuger…


Israel säger enligt ekot att de gått in i Gaza för att leta efter den soldat som tillfångatagits av palestinska milismän.

Ekot: ”Israels armé har tillfångatagit flera ministrar och parlamentsledamöter i den Hamasledda palestinska regeringen i Ramallah på västbanken och i östra Jerusalem, det uppger palestinska säkerhetsstyrkor. Bland annat vice premiärminister Nasser al-Shaer. De israeliska styrkorna har nu gått in också i norra Gaza. Attackerna inleddes för över ett dygn sen i södra Gaza med syfte att försöka få den israeliska soldat som kidnappades av militanta palestinier i söndags frigiven. Men ännu har israelerna inte hittat honom.”

Hade det varit sant så hade de knappast behövt bomba kraftstationer och broar. Israel gör givetvis så gott de kan för att förstöra för palestinierna var de än befinner sig. De har ägnat sig åt etnisk rensning länge nu och det betyder att de lägger ner betydande kraft på att göra palestiniernas levnadsförhållanden så outhärdliga som möjligt.

De har delat in Västbanken och Gaza i zoner, allt för att försvåra för palestinierna. De stänger regelbundet av el- och vatten, och muren sen…

För att inte tala om hur de diskriminerar Israels inhemska palestinska befolkning.

Vår socialdemokratiska regering, FN och EU borde givetvis skämmas över att man accepterar nationalsionisternas ständiga brott mot de mänskliga rättigheterna. Att USA inte skäms vet vi sedan länge.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, israel, mellanösternkonflikten, nationalsionism, palestina, mänskliga rättigheter, etnisk rensning[/tags]


5 svar till “Israel ljuger, ljuger och ljuger…”

  1. Att attackera infrastrukturen så som Israel nu strider mot internationell lag.

    Dessutom kan man ifrågasätta motiven – Palestina har tagit 2 st ”politiska fångar” .. Israel har över 5500. Det som har gjort Israels regering så förbannade den här gången är nog att palestinierna använder deras taktik – om än med mindre vapenmakt.

  2. Få se, hur många palestinska CIVILA har dödats de senaste dagarna av den israeliska militären? Ett tjugotal va? Sen tas EN israelisk soldat tillfånga, och tredje världskriget utbryter…