Israel gör bort sig än mer


Idag kan inte ens den i normala fall pro-Israeliska Dagens Nyheter undvika att kritisera den sionistiska aggressionen i de skarpaste ordalag.

Man skriver på ledarsidan under rubriken – Ett Anfall För Mycket: ”Israels agerande i Gaza sänker dess anseende som rättsstat och demokrati. Gripandet av palestinska politiker är en överloppsgärning. Far-hågorna om en upptrappad kris på Gaza besannades med råge. Israels gripande av palestinska ministrar och parlaments-ledamöter är ett uttryck för en önskan om konfrontation.”

Det är knappast speciellt förvånande att DN är överens med en stor del av den samlade världens pressröster. Det visar sig dessutom att Israels agerande med kidnappning av ett stort antal folkvalda regeringsledamöter var planerat sedan en lång tid tillbaka. Det hade ingenting med den tillfångatagna soldaten att göra. När Israel dessutom använder terror som vapen mot den palestinska befolkningen i Gaza så visar de givetvis för världen vilken total brist på respekt de har för FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna och Genèvekonventionen.


Palestinska regeringsbyggnaden brinner

I vanliga fall roar sig några av den fascistoida regeringens tillskyndare med att terrorisera undertecknad på grund av min israelkritik. Dessa får nu bråda dagar då mängder av bloggare plötsligt skriver vad de tänker, nu när tidningarna översväm-mas av historier om IDF:s illgärningar.


Israelisk stridsvagn

Att bomba broar i Gaza, förstöra kraft-verk samt att sätta parlamentsbyggnader i brand har givetvis inte något alls med någon kidnappning att göra. Det är, som till och med DN förstår nu, ett fullkomligt oförsvarligt brott mot mänskligheten.

Det är märkligt sett ur vetskapen att det judiska folket är de som utsatts för det grövsta tänkbara av dessa brott historiskt sett. Nu används det för att legitimera egna folkrättsliga brott i – enbart expansion-istiska syften. Förut var det Tyskland som gjorde att världen fick skämmas, nu har den rollen övertagits av Israel.

Israels regering tycks inte förstå att detta bara leder till att antisemitismen ökar.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, mellanösternkonflikten, nationalsionism, palestina, mänskliga rättigheter, etnisk rensning, gaza, antisemitism[/tags]


13 svar till “Israel gör bort sig än mer”

 1. När de palestinska parlamentarikerna grips så kallas inte det inte för kidnappning, konstig retorik.

 2. Finns det något mer fegare och folkrättsvidrigt än att förstöra infrastrukturen av el, vägar och broar för att göra det ännu jävligare för den palestinska civilbefolkningen att kunna leva ett något så när dagligt drägligt liv.
  Hur fan sadistiskt skapade är egentligen dessa högersionistnationalister.

 3. Tveksamt att Israel dödar någon de har arresterat. Eller begär något för att de ska släppas.

 4. Hams! Israel håller över 3000 palestinier fängslade utan vare sig rannsakan eller dom..

  Visste du inte det??

 5. Om man tror att Israel gör allt detta för en soldats skull, om man tror att Israel lyckades på ynkliga 3 dagar planlägga belägring, mobilisera stora militära krafter samt precisionsbomba viktiga livsnerver inom Gaza – då är man för naiv för mogna samtal. Israel sökte bara en anledning att iscensätta en demolering av det som kan likna en bra början på ett fungerande sanhälle med dess nödvändigheter. Israel kommer inte tillåta en Palestina på palestiniers vilkor. Ett Palestina på Israels vilkor, helt beroende av Israel och därmed alltd på knäna inför Israels mäktiga ego – det är det som Israel fordrar.

 6. ”Israels regering tycks inte förstå att detta bara leder till att antisemitismen ökar.”

  Det förstår man nog mycket väl… och ser det med gillande. Antisemitismen och sionismen är ju egentligen lite av två sidor av samma mynt.

 7. Jag kan inte undanhålla SR och P1s val av ”experter” i den här frågan. Anders Hellner, Utrikespolitiska institutet, ser det som naturligt att Israel griper demokratiskt valda regerings- och folkrepresentanter, eftersom de är odemokratiska vilka det finns exempel på tidigare i historien. Dessutom hänvisar han till WWII, när sådant här skedde. Nürnbergsrättegångarna alltså. Han tror också fnissande att det är naivt tro att Hamas förändras.
  Detta kan kollas på nätet P1, P1-morgon, igår torsdag. Vad har UPI för krav på folk de anställer?

 8. Bullshit säger jag . Israel kommer undan med allt , kan vi historien ?? Är det här det värsta ?? Dom här 2 flyktinglägren på 80 talet , är det glömt . Vem släppte in dom , att mörda dom ??? Jag säger bara en sak , tack nån att jag inte är född palestinier , utan svensk och forfarande styr till viss del över mitt eget liv . Och DN är ju som Vår statminister en vindflöjel , den enda jag litar på är vår nye utrikesminister Eliason , oavsett sitt överklassmaner så känns han trygg . Gjort en klassresa , men jag tror han vet vad som är Rätt och Fel …

 9. Njae… På regeringens hemsida låter Eliasson hälsa att:

  ”- Vi befinner oss nu i en ond cirkel av kidnappningar och våld. Detta är fel väg att beträda. Situationen i Mellanöstern blir allt mer explosiv. Nu gäller det för parterna att söka få situationen under kontroll, och därmed lägga grunden för en fredlig lösning, säger utrikesminister Jan Eliasson.”

  Låt var och en bedöma om detta är en rimlig kommentar till Israels enorma terrorkampanj mot hela det palestinska folket, kidnappningen av en tredjedel av regeringen och en stor del av parlamentet, utslagningen av el- och vattenförsörjningen för en miljon människor… ”Ond cirkel av kidnappningar och våld”??? ”Parterna”???

 10. Jag hörde ett intressant inlägg i SR P1 där man kan ringa in och säga sin mening. Det var att Israel och USA sedan länge planerat denna typ av invasion i Gaza för att kunna kidnappa och krossa politiker och motståndsmän. Innan valet i Palestina läcktes det att CIA stödde Fatah. Läckan kom från CIA eller Israel för att man ville få just det valresultat vi såg, Hamaz vann – palestinierna ville inte rösta på CIA stött parti!
  På detta sätt slipper Israel risken att få en palestinsk regering de måste förhandla fred med. Med Hamaz i regeringen kan man krossa hela det palestinska folket. Först med hjälp av USA och EU som drar in ekonomiskt stöd. Sedan geonom att med första bästa tillfälle som ursäkt invadera och krossa allt motstånd. Hur kommer de nu att behandla de kidnappade politikerna? Koncentrationsläger som USA gör? Rättsvidriga militärdomstolar?

  När det gäller Elisason har Frej helt fel, han vet inte vad som är Rätt och Fel! Han är feg och svag i sin reaktion, går ännu mer i USA:s ledband än Frejvalds.

 11. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22584&a=616842

  ”-Kidnappningar av detta slag kan aldrig accepteras, säger Eliasson. Det är nu oerhört viktigt att båda parter agerar återhållsamt och gör allt för att undvika en ökande våldsspiral.

  Utrikesministern vill inte kommentera att Israel gått in i Gaza i sökandet efter soldaten. -Jag vet hur djupa känslorna i Israel är för kidnappningar av soldater, säger han.”

  worst utrikesminister ever.