Israel en av världens bödelstater


Ekot berättar idag om Amnestys undersökning om vilka stater som står för de flesta avrättningarna i världen.

Ekot: Amnesty betecknar Kina, Iran, Saudiarabien och USA som de värsta bödlarna. Dessa fyra länder står tillsammans för hela 94 procent av de 2 148 avrättningar som genomfördes runt om i världen förra året.

Ekot nämner inte Israel som tillämpar avrättningar av folk som vare sig dömts eller rannsakats. Fram till idag har de dödat 3865 palestinier, de flesta helt oskyldiga och många av dessa har varit barn. Kina, Iran, Saudiarabien och USA förtjänar verkligen epitetet ”Skurkstater” men Israel tränger sig in på klar medaljplats.

Bara under april månad har Israel mördat 28 palestinier. För att anknyta till Guardians gästbloggning – vad skriver Expressen om det?


Världens värsta bödel med Stalin och Mao

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]usa, kina, dödsstraff, saudiarabien, amnesty, politik, mellanöstern, israel, avrättningar[/tags]


22 svar till “Israel en av världens bödelstater”

 1. ”Israel som tillämpar avrättningar”

  Mja, det kan diskuteras. En avrättning sker efter ett domstolsutslag. Israel tillämpar mord! Israel har nämligen inte dödsstraff, för att gå runt detta faktum tillämpar man i stället mord!

 2. Jag ar liberal och mot dodsstraff! Den siffra du anger for Israel bestar framst av terrorister dodade i aktioner mot Israel. Visst barn och kvinnor har olyckligtvis dodats i vapnade situationer, det ar mycket beklagligt, men jag vill trycka pa att Israel gar inte medvetet ut att doda oskyldiga barn och kvinnor. Sakfel maste rattas till, Jinge, det skadar din integritet om du pastar annat.

 3. ”Världens värsta bödel med Stalin och Mao” Har inte mycket till övers för Josef Stalin men mycket av den dödsstatistik som denne man är skriven för och ryssarna i övrigt stod nazisterna i själva verket för, när det gäller miljontals sovjetiska medborgares död. Hur många känner till att av de 27 miljoner ryssar som beräknas ha dött i tysklands invasion och andra världskriget benämns hela 17 som civila! Lägg där till tredje rikets treåriga belägring av bland annat folktäta Leningrad med förödadne konsekvenser för befolkningen. ”Kommunismens brott” återkommer som titel i flera litterära samlingar, vad statistiken bygger på är i stort sett långsiktade folkstatistiska beräkningar över hur många medborgare Sovjetunionen borde haft ett visst antal år.

 4. Jinge skrev: ”Ekot nämner inte Israel som tillämpar avrättningar av folk som vare sig dömts eller rannsakats. Fram till idag har de dödat 3865 palestinier, de flesta helt oskyldiga och många av dessa har varit barn.”

  Du sager att Israel har avrattat 3865 palestiner. Det ar sakfel, Jinge! De flesta av dessa ar faktiskt ”combatants” inom vastbanken och Gaza som har dodats av Israel genom vedergallning fran sjalvmordsbombare i militara operationer. Barn och kvinnor har strukit med, men det ar inte en medveten avrattning av dessa barn fran Israel. Men din mening ovan pastar att Israel medvetet avrattar barn. Och det ar fel!

 5. Om du tjattrar om att det är fel så kan du väl prestera en annan siffra då till en vederhäftig uppgiftslämnare. Märk väl att Memri inte är en sådan.

  Du! Israel skjuter dagligen med artilleri in över Gasa. Kan de sikta på terrorister med artilleri?

  Det är så korkat att jag inte ens tänker bemöda mig om att tjafsa om saken om du inte plockar fram vederhäftiga siffror.

 6. Det som presenterades var en rapport på länder som tillämpar dödsstraff. Så visst är det sakfel Jinge.

 7. Visst men det var inte det rapporten handlade om eller hur? Hade rapporten berört det du talade om är jag övertygad om att Israel funnits med på Listan tillsammans med flera andra stater.

 8. ”Barn och kvinnor har strukit med, men det ar inte en medveten avrattning av dessa barn fran Israel.”

  När man avlossar raketer mot gator och torg fyllda med kvinnor och barn (samt en del män) kan man förstås påstå att massmorden sker omedvetet, men frågan är om någon annan än en indoktrinerad nolla går på det.

 9. Varför drar du dig in i Stalinhetsen, Jinge? Mao-hetsen med för den delen, du har ju hittills uttryckt rätt så vettiga åsikter…

 10. Jinge skrev: ”Om du tjattrar om att det är fel så kan du väl prestera en annan siffra då till en vederhäftig uppgiftslämnare. Märk väl att Memri inte är en sådan.

  Du! Israel skjuter dagligen med artilleri in över Gasa. Kan de sikta på terrorister med artilleri?

  Det är så korkat att jag inte ens tänker bemöda mig om att tjafsa om saken om du inte plockar fram vederhäftiga siffror.”

  Tjattrar? Tjafsa? Vem Tjattrar har? Du vet inte ens definationen pa ”avrattningar”, men anvander ordet fritt i samband med situationen i mellanostern e.g. Israel och Palestina!

  Markligt att man inte kan lasa nagonstans i media att Israel dagligen skjuter med artilleri in pa Gaza. Det far du gott bevisa med en kalla. Och fakta att Palestinerna dagligen skjuter raketer in pa sodra Israel, visserligen i obebodda omraden har flugit over ditt huvud som en raket.

 11. Koji: ”När man avlossar raketer mot gator och torg fyllda med kvinnor och barn (samt en del män) kan man förstås påstå att massmorden sker omedvetet, men frågan är om någon annan än en indoktrinerad nolla går på det.”

  Ni far allt komma overens med varandra nu om det ar raketer eller artilleri som skjutes in pa Gaza! Det blir battre om ni ar pa samma vaglangd.

  ”indoktrinerad nolla”? Personangrepp! Just pointing out the obvious to Jinge, in case he missed it.
  Koji dearest, jag undrar vem som ar indoktrinerad.

 12. Aaah sadbiz! Jag trodde det var MIG han menade med ”indoktrinerad nolla” men jag tänkte att lite skiit får man tåla..

 13. ”Ni far allt komma overens med varandra nu om det ar raketer eller artilleri som skjutes in pa Gaza!”

  Tack vare amerikanskt stöd har faktiskt den israeliska armén råd med båda två.

  Om du tar åt dig av att jag skrev ”indoktrinerad nolla”, måste det vara för att du faktiskt tror att Israel inte mördar civila palestinier medvetet. Någon specifik person riktde jag inte det emot, men om skon passar…

 14. Sandbiz:
  Gör det verkligen så stor skillnad ifall vi pratar om utomrättsliga avrättningar eller domstolssanktionerade? Eller jo, för de som råkar befinna sig i närheten av dem som Israel bestämmer sig för att avrätta… Amnesty säger:

  ”The Israeli authorities have long pursued a policy of extrajudicial executions as a substitute for arrest and prosecution of Palestinians involved in attacks against Israelis. Hundreds of bystanders have been killed in such attacks, in addition to the targets of the attacks. Since Israel redeployed its troops from inside the Gaza Strip in September 2005, Israeli forces have stepped up air strikes and artillery attacks against different areas of the Gaza Strip. The Israeli authorities contend that such attacks are in response to frequent mortar and rocket attacks by Palestinian armed groups launched from the Gaza Strip against Israeli towns and villages near the Gaza Strip. Although they have rarely caused Israeli fatalities or casualties, these Palestinian attacks are unlawful and should stop immediately.

  Israeli forces, for their part, must put an immediate end to the frequent, disproportionate and excessive use of force against Palestinian. Such attacks continue to cause death and injury to Palestinian children and other bystanders, and constitute violations of international law.”

 15. OK, Israel anvander bade artilleri och hellfire raketer. Men det ar fortfarande inte avrattningar enligt Jinge’s inledning. Israel har ratt att forsvara sig mot angrepp, om sen metoderna strider mot internationella lagar ar nagot annat, och denna carelessness ar mojligt ett direkt respons pa sjalvmordsbombarnas manniskoforakt nar de gar och spranger sig sjalva i luften och dodar sa manga civila, inkluderat barn, som mojligt. Men bada fallen ar inga avrattningar enligt internationella lagar. Avrattningar (executions, eng.) ar domstolsanktionerade. Den korrekta benamningen pa Israels metoder nar de soker ut och dodar terroristledare ar lonnmord, (assassinations, eng.)

  Det gar att stoppa detta: EU, USA, FN och andra lander maste stalla harda krav pa Hamas att fa stopp pa terrorismen och korruptionen inom den palestinska myndigheten, vilket dom nu har borjat gora, och satta tumskruvarna på Hamas att erkanna Israels existens och godkanna ingangna avtal.

 16. Undra om judarna och arberna hade fört liknande disskusioner ifall vi pucklade på något grannland i liknande situation?
  Man blir ju bara trött på att läsa detta.
  En har en poäng en annan en annan.
  Vem gör rätt vem gör fel?
  Vem började och vem är berättigad?
  Trög lera.

 17. Sandbiz, om man vill stoppa israeliska lönnmord, vore det inte mer logiskt att sätta press på Israel? Att Israel mördar folk som substitut för dödsstraff är inte acceptabelt, speciellt inte när de gör det med tunga vapen som dödar en massa förbipasserande. Mossads dödspatruller har nått oss så nära som Norge när de mördade en helt oskyldig palestinier i Trondheim.

 18. Folk som Sandbiz gör som de alltid har gjort – alla osm inte håller med dem är antingen idioter eller antisemiter. För det kan inte finnas något annat sätt att se på saken än deras, inte ens när fakta (http://www.ifamericansknew.org/) och statistik lyser dem i ögat.