Israel accelererar förtrycket av palestinierna


Israel skjuter in i folkmassor i Gaza, de arresterar palestinier på västbanken och skjuter raketer på skolbyggnader. Med andra ord är allt som det brukar.

Att Ariel Sharon dessutom drabbats av problem inom sitt eget parti tar sig uttryck som att han ger fria händer åt den israeliska armén när det gäller våld mot palestinier. Nu hävdas det att palestinier skjutit raketer mot israeliska soldater och det kan ju vara sant. Men det behöver inte vara sant.

Det kan lika gärna vara sådant som mer är ägnat att vara politiska rökridåer avsedda för större publik både inom och utom landet.

Nu tror jag inte att alla palestinier blivit glada och snälla över en natt bara för att bosättarna är borta från Gazaremsan. Varför skulle de det? Dessa bosättare hade ingenting där att göra till att börja med.

Dessutom kan israelerna knappast räkna med att palestinierna ska sitta still i båten innan alla bosättare är borta från västbanken och den apartheidmur israelerna byggt står på israeliskt territorium.


(- Jag VILL inte skaka hand med den där..)

Att Kofi Annan tar emot Sharon i FN tycker jag är ytterst tveksamt. Annan ser ju inte så glad ut, men vad ska vi med en världsorganisation som FN till om de förhindras att sätta in internationella styrkor i en demilitariserad zon mellan israeler och palestinier?

Det är knappast USA som ska ha avgörandet i den frågan utan en majoritet av medlemsländerna.


7 svar till “Israel accelererar förtrycket av palestinierna”

  1. Visst ljuger israelerna. Det har de alltid gjort. Plöjt ner palestinska byar och förnekat att de någonsin funnits.

  2. Fullt möjligt Apan. Men inte säkert. Det finns ett flertal palestinier som gör korkade grejer, liksom israeler. En skillnad är dock respektive grupps beväpning. Israelerna tar kål på minst tre gånger så många palestinier som tvärtom. Ändå har de närmare 10 000 palestinier i fängelser utan vare sig dom eller annan rättslig prövning.

  3. Rätt konstig argumentation, Jinge. Du baserar i princip hela ditt resonemang på ett påstående (att israel har ljugit ihop att palestinerna sköt först) som du inte kan bevisa och som vad jag kan förstå inte ens är särskilt troligt. Rätt riskabel argumentationsteknik måste jag nog säga!

  4. ”Rätt riskabel argumentationsteknik måste jag nog säga!”

    Inte.. Tämligen trolig om man ser dessa påståenden från israels sida.