Irakkriget 15 år. Möte ABF Stockholm 15/2


Irak 180215

Vid mötet kan man bl.a. köpa en bra, informativ broschyr om kriget

Irakbroschyr 180205 thumbnail_Irakbroschyr framsida

Den är skriven av professor Sa´ad Jawad, Political Science and Senior Fellow of the Middle East Centre at the London School of Economics.

Den ger mycket intressanta inblickar i bl.a. USA:s och Israels långsiktiga planering för ockupationen av Irak och den sekterism och splittring som präglar den författning som ockupationen påtvingade Irak.

Broschyren kostar 20:- plus porto.
5 broschyrer kostar 15;-/ex. plus porto.
10 ex. eller fler kostar 10:-/ex. plus porto.
Sänd din beställning till: info@iraksolidaritet.se
Irak-möte 141126
i Andra om: , , , , , Syrien, , , , , ,


2 svar till “Irakkriget 15 år. Möte ABF Stockholm 15/2”

  1. Fredstrevare till Nordkorea från USA?
    USA:s vicepresident Mike Pence som deltog i OS-invigningen, sade efter sin ankomst hem att USA nu är villigt att förhandla med Nordkorea utan förhandlingsvillkor.
    Om det verkligen stämmer så skulle det innebära en dramatisk förändring i USA:s inställning gentemot Nordkorea.
    https://svenska.yle.fi/artikel/2018/02/13/kim-jong-un-imponerad-av-os-och-sydkorea-usa-nu-redo-att-forhandla-utan-villkor

    USA har fram till nu alltid krävt att Nordkorea slutar att utveckla kärnvapen och missiler innan det kan bli tal om förhandlingar eller lättnader i sanktioner, något som Nordkorea knappast går med på. Nordkorea vill i stället bli erkänd som en kärnvapennation och att USA häver sanktioner samtidigt som det lovar att inte gå till angrepp. Varken president Donald Trump, utrikesminister Rex Tillerson eller försvarsministeriet Pentagon har ännu kommenterat Pence uttalande men åtminstone Tillerson har förespråkat samma linje som vicepresidenten. Trump har för sin del varvat hökaktiga uttalanden med försonligare kommentarer om Kim som han till och med har kallat ” smart.” Pences uttalande som gavs ut en timme före Kim Jong-Uns eget uttalande i natt, kommer i varje fall att välkomnas i Sydkorea eftersom det ger president Moon Jae-In mer rörelserum i hans förhandlingstrevare till Nordkorea.