Internationella kvinnodagen?


Olika extremer i moralhänseende visar på häpnadsväckande samklang mellan Europa och USA när det gäller kvinnors plats i samhället.

Ekot: I USA inför nu en första delstat ett förbud mot aborter. Guvernören i South Dakota, Mike Rounds, skrev på måndagen under lagen. Anhängarna av förbudet hoppas att beslutet i South Dakota ska leda till ett förbud mot abort i hela USA.

Jag har nämnt detta tidigare och de tok-kristna i USA vädrar antagligen morgonluft idag. Enda gången en kvinna ska ha rätt till abort är då hennes eget liv är i fara, alltid annars ska det vara avslag på en sådan ansökan. Det även om graviditeten har uppkommit genom incest eller våldtäkt av främmande gärningsman.

I Tyskland har man inför fotbolls-VM beslutat inrätta särskilda bostäder och arbetslokaler för prostituerade. Man har t.o.m. valt att vara så tillmötesgående att man beslutat importera ett större antal prostituerade, främst från länderna i det gamla östblocket.

Man kommer att uppmana deras kunder att vara observanta på tecken som tyder på att de inte skulle prostituera sig av fri vilja. Hur man ska känna igen sådana tecken sägs det inget om.

Personligen kan jag tycka att man ifrån tyska politikers sida ska tillhandahålla sina egna döttrar, det går givetvis också bra med näringslivets och fotbollsförbundets döttrar. Vill politikerna inte att de egna barnen ägnar sig åt ”turistnäringen” så ska givetvis inte heller andras barn dras in i verksamheten.

Det ger en skrämmande bild av hur lite som hänt under 1900-talet och fram till idag både i Tyskland och i USA. Kvinnor är en förbrukningsvara precis som toalettpapper. Och bestämma om sin egen kropp får de inte göra, det är männens sak.

Internationella kvinnodagen?


4 svar till “Internationella kvinnodagen?”

 1. Det är sånt här som faktiskt skulle kunna göra mig till verklig manshatare.

  Här blev stora delar av mansetablissemanget oerhört upprört när von Wachenfeldt kallade män för ”vandrande dildos”. Vad 17 är män då, eller många män i alla fall, om de inte anses kunna åka till VM utan att behöva ”köpa sig sex”, att detta behov är så pockande att man måste organisera med massprostition för gubbarna?

  Jag har inte ord för det förakt jag känner inför vad jag hör om den här saken på radio TV.

 2. Internationella kvinnodagen?

  Ja, vad säger man?

  Jag skrattade gott åt

  ”Personligen kan jag tycka att man ifrån tyska politikers sida ska tillhandahålla sina egna döttrar, det går givetvis också bra med näringslivets och fotbollsförbundets döttrar. Vill politikerna inte att de egna barnen ägnar sig åt ”turistnäringen” så ska givetvis inte heller andras barn dras in i verksamheten.”

  Jag skulle vilja se deras döttrar involverade.

  Alla män som utnyttjar horor, skulle de vilja att deras egna döttrar ”jobbade” i rummet bredvid? Jag förstår inte hur de tänker. Kan de inte bara dra en handtralla, så slipper de köta, utnyttja och kränka kvinnor?

  Annica

 3. Annica:
  Du antyder väl inte dubbelmoral här? Inte kan stora fina idrottsevenemang stöttas av och organiseras av folk med sådan inte!