Inkörsporten heter Cannabis


Drogliberaler har under alla år hävdat att hasch / marijuana inte alls är en inkörsport till tyngre droger.

De har dessutom hävdat att det inte finns några vetenskapliga belägg för att så är fallet. Därför är det bra att man nu fått fram den sortens belägg. Drogliberalen Ted Goldberg brukar hävda att så inte är fallet, och han kommer också till tals i radions Vetandets Värld som sändes idag 12.10 (länk nere till höger)

Att alla som arbetat med narkomaner hela tiden hävdat att cannabisbruk- och missbruk ökar risken för att hamna i missbruk av tyngre narkotika negligeras ofta av de drogliberala fanatikerna. Hur dessa nu ska handskas med den forskning som det nu refereras till vet jag inte, men man kan nog utgå ifrån att den kommer att kritiseras.

Själv har jag en rätt fyrkantig inställning till narkotika måste jag medge. Men efter att ha arbetat i omkring 25 år med narkomaner, och sett det jag sett så är det en helt naturlig reaktion.

Jag vet att man inte dör av att röka en pipa hasch. Men jag vet också att praktiskt taget alla som dör en narkotikarelaterad död börjat med en pipa hasch, eller en marijuanacigarett.

Jag är till och med så fyrkantig att den som i en kommentar länkar till en drogliberal sida länkar helt förgäves. Ända sedan jag startade denna blogg har jag nobbat den sortens kommentarer och det är något som jag kommer att fortsätta med.

Själv skulle jag kunna exemplifiera vad haschrökande ställer till med i flera dagar om bara någon orkade läsa det jag skriver.

Senast förra månaden talade jag med mamman till en kille som jag arbetade med i tidigt 80-tal. Han sitter inlåst på ett mentalsjukhus sedan snart 20 år tillbaka.

Och den sortens exempel går det tretton på dussinet av.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, marijuana, cannabis, hasch, drogliberaler, narkotika, narkomani[/tags]


5 svar till “Inkörsporten heter Cannabis”

  1. Alkohol får folk att börja röka brajj, är inte alkohol den riktiga inkörsporten då?

    Men den tjänar ju staten på, så det kan ju inte vara något fel med alkohol, eller?

  2. Det är väl egentligen ganska självklart att de som dör en narkotikarelaterad död börjat med en ”lättare” drog. Men av alla som testar att röka hasch, marijuana hur många är det som går vidare till tyngre droger?…

    /Grim

  3. Men jag vet också att praktiskt taget alla som dör en narkotikarelaterad död börjat med en pipa hasch, eller en marijuanacigarett.
    Som Yabosid antyder, säker på att de inte börjat med en öl?

  4. Ja, faan. Jag har rökt braj i 5 år nu och jag mår fan super. Men inte super fan heller. Jag har inte kunnat knulla heller för den står inte, ska nog skära va den tror jag. Slutar med brajet gör jag aldrigh serru.