Inga prostituerade här tack!


En prostituerad kvinna och bloggare har försökt göra reklam för sin verksamhet på den här bloggen vid ett flertal tillfällen.

Att vissa nyliberaler anser att könshandel är en helt legitim verksamhet har alltid förvånat mig. Jag kan inte annat än att tolka det som ett utslag av en mekanisk människosyn och total brist på empati. Jag kan inte påstå att jag ligger sömnlös på grund av detta direkt, men jag har skrivit om det bland annat under rubriken ”Myten om den lyckliga horan.”

När folk då börjar kommentera inlägget
– och samtidigt länka till bloggar som tillhandahåller könshandel så reagerar jag. Den typen av kommentarer släpper jag under inga omständigheter fram. En kvinna skrev då i ett mail: ”Jag behöver minsann inte göra reklam för min verksamhet”.

Jag har inte lust att hamna i en diskussion om hur en kvinna ska vara eller se ut för att ha framgång som prostituerad, samtidigt kan jag i alla fall konstatera att hon anser sig behöva reklam, annars skulle hon inte länka till sin egen verksamhet som säljare av könsorgan. Eller starta en blogg/hemsida för att visa lättklädda bilder på sig själv.

Dessutom har hon på något sätt lyckats mobilisera ett antal människor som fortsätter att skriva kommentarer på temat. Men sorry, det är helt ok att diskutera sakfrågan men de kommentarsregler som finns här gäller även er. Dessutom tas kommentarer med länkar bort med automatik eftersom jag inte känner för att bidra till könshandel.

Jag har själv arbetat med missbrukare i en massa år och jag har aldrig träffat någon prostituerad som har varit glad och lycklig över sitt val.


Är det här ”den lyckliga horan”?

Att jag inte tänker medverka till att upplåta plats på min blogg till reklam för den sortens verksamhet får ni finna er i även om det känns som att tugga mattfransar.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, prostitution, hiv, könssjukdomar, trafficking, hallickar[/tags]


5 svar till “Inga prostituerade här tack!”

 1. Menar du att de försvarar prostitution? Förra gången det var aktuellt, var det inte då någon idiot som påstod att vissa prostituerar sig frivilligt?

 2. ”Att jag inte tänker medverka till att upplåta plats på min blogg till reklam för den sortens verksamhet får ni finna er i även om det känns som att tugga mattfransar.”

  :-)

  Det är rätt! Nej lyckliga horor finns inte, bara horor.

 3. Menar du att du inte tänker låta folk argumentera för prostitution eller inte lägga upp länkar till sidor som säljer sex?

  Själv tror jag att den svenska kriminaliseringslagen är fel. Jag tycker att det är lite oroande att vänstern ropar på förbud och poliser, gärna med en moralisk indignation som inte ligger de högerkristna efter. Vad hände med förståelsen för sociala mekanismer som orsaker till utslagning? Vad tror vi förändrar ett samhälle till det bättre, repression eller social rättvisa?

  Naturligtvis kommer en person som arbetar med missbrukande prostituerade som söker sig till de sociala myndigheterna för hjälp inte se några lyckliga horor. Lika lite kommer du att se några bekymmersfria festknarkare inom narkomanvården eller några okomplicerade helgsupare inom alkoholistvården. Det ligger ju i sakens natur.

  Betyder det att man inte kan vara prostituerad och nöjd med sitt uppehälle? Det verkar finnas rätt många sexsäljare där ute som inte håller med om det. Men dom kanske har diskvalificerat sig från att tas på allvar?

 4. Länkar som uppmanar till köp av sexuella tjänster kommer inte in. Jag har raderat 13 sådana kommentarer nu. Av dessa var 5 olika namn från samma ip-nummer… :-)

  I vilket avseende menar du att ”vänstern” ropar på förbud?

  Det är just förståelsen för de mekanismer som leder till social utslagning som i så fall är motivet till ”vänsterns” ställningstagande.

  ”Naturligtvis kommer en person som arbetar med missbrukande prostituerade som söker sig till de sociala myndigheterna för hjälp inte se några lyckliga horor.”

  Jag har inte i något fall varit med om att en prostituerad sökt sig till socialtjänsten för att få hjälp. Det har säkert hänt, men aldrig hänt mig. Det jag har erfarenhet av är uppsökande verksamhet bland prostituerade. Och i skrivande stund har jag bara träffat någon enstaka hora som inte varit missbrukare.

  De går normalt på tunga droger och ofta nog är de HIV-positiva.

  ”Betyder det att man inte kan vara prostituerad och nöjd med sitt uppehälle? Det verkar finnas rätt många sexsäljare där ute som inte håller med om det. Men dom kanske har diskvalificerat sig från att tas på allvar?

  Jodå, det finns enstaka prostituerade som säkert kan vara lyckliga med sin lott. Men i.s.f. är det frågan om kraftigt personlighetsstörda individer. ”Festknarkande” är iofs intressant, men knappast föremål för denna bloggpost.

 5. Det är i huvudsak 2 IP-nummer som nu skrivit över 20 kommentarer utan att följa kommentarsreglerna. I fortsättning lägger jag in samtliga i spamfiltret. / Jinge