Ikväll måste Leijonborg lämna besked


Ikväll är det utfrågning i Sveriges Television av Lars Leijonborg, sedan följer ett timslångt telefonväkteri i radions P4.

Några frågor som spelar en helt avgörande roll i den utfrågningen är Leijonborgs egen framtid i folkpartiet. Han har redan svarat att han inte kommer att avgå vilket till en del kan vara avgörande för folkpartisiska väljare, i alla fall för en del av dem.

I medierna spekuleras det om han kommer att avgå omedelbart efter valet eller om han kommer att försöka hålla sig kvar med näbbar och klor, precis som Tony Blair i Storbritannien.

En annan viktig sak som jag hoppas att de kommer ta upp ikväll är om en kommande borgerlig regering överhuvudtaget ska innehålla någon folkpartist. Nu är det inte helt säkert att (fp) hamnar över fyraprocentsspärren, men om de gör det så måste ju väljarna i förväg få veta om de i så fall ska sitta i en regering.

Samtidigt är dessa frågor lite kontroversiella, men de är inte mindre viktiga för det.

Det är dessutom fler tilltänkta regerings-
medlemmar som utnyttjat den information som partiet lyckats spionera fram. Jan Björklund och Mauricio Rojas bland andra…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, spionskandalen, leijonborg, alliansen, val 2006, folkpartiet, dataintrång, regeringen[/tags]


8 svar till “Ikväll måste Leijonborg lämna besked”

 1. Det enda raka är att se till att det inte blir några folkpartister i Riksdagen. En hel del talar också för att det blir strömhopp av deras tilltänkta väljare.

  Hoppas!

 2. ”En hel del”, Gunnar? Uppenbarligen inte om man ser till de intervjuer av ”folk på stan” som gjorts. ”Folk” verkar inte förväxla folkpartiets politik med några partifunktionärers idioti. Så jag tvivlar.

 3. Leijonborg är skärrad. Vice ordförande Jan Björklund har lämnat återbud till en debatt i Uppsala ikväll för att han måste hjälpa Leijonborg med utfrågningen. ”Träna Leijonborg”, utryckte en lokal folkpartist det.

 4. Folkpartiet består väl av fler personer än Leijonborg. Att Leijonborg slutar direkt efter valet anser jag självklart oavsett vinst eller förlust.

  Sedan tror jag att om drevet fortsätter länge till att väljarna tröttnar på de som driver den och ev sympatiröstar på Fp.

  Om bara Marita ”statskupp” Ulvskog fortsätter med sina korkade uttalanden så kommer sossarna förlora stort.

 5. Det ska faktiskt bli riktigt spännande att se kvällens debatt. Volkespartais avskedsdebatt.

 6. Nja tycka synd om vet jag inte. Jag har inte tyckt synd om Mona, Danielsson, Gudrun, Ruwaida, Laila mfl mfl så varför tycka synd om Leijonborg?

 7. Någon liten regeringspost blir det nog. Men Leijonborg ska nog inte ha något departement. Frågan är om Reinfeldt vågar välja Cecilia Malmström som konsultativt statsråd i Utrikesdepartementet.