Idioter på nätet


Jag upphör aldrig att förvånas över hur folk uppför sig på nätet. Själv brukar jag skriva ner mina åsikter utan att maskera dem.

Det leder givetvis till att jag får mothugg, konstigt vore väl annars, men nätets anonymitet fullkomligt uppmuntrar diverse idioter att skriva de mest häpnads-väckande saker. Man kan få intrycket av att det gömmer sig ett stort antal psykopater bakom tangentborden runt om i landet.

Somliga lägger dessutom ner en betydande energi på att leta upp olika anonymitetsservers bara för att kunna skriva de mest hjärndöda kommentarer man kan tänka sig. WP:s filtermöjligheter gör att jag idag har blockerat omkring 15 ip-nummer och av dessa är fem anonymitetsservers.

Ett förlag har gett ut en bok med Ali Esbatis bloggtexter, tänk om de också skulle ge ut en bok med vänsterbloggares refuserade kommentarer. Vilken läsning…

Själv sparar jag dem så förr eller senare publicerar jag dem kanske..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, anonymitet, bloggosfären, internet, kommentarer, psykopater, provokatörer[/tags]


4 svar till “Idioter på nätet”

  1. Att det finns idioter på nätet (och IRL) är ju inte direkt någon nyhet. ;)

    Anonymiteten däremot har ju många fördelar, mycket på nätet skulle öht inte publiceras om det inte gick att vara anonym (Ja, så anonym det går iaf). Själv så skriver jag mycket på olika forum och i bloggar (T.ex. min egen där jag berättar om min syn på sexköp)om saker jag gör och som jag riskerar att åtalas för, och det vill jag ju inte. Bara för att något är anonymt skrivet behöver det ju inte innebära att det inte är sant, men det tror jag att många håller med om.

    Jag ser fram emot boken.

  2. Skriver man som du om horor, judar och andra nazister så har man väl tuggat ihop till olika angrepp väl?

  3. Wikipedia har en policy som förbjuder allmäna proxyservrar, om du letar runt lite så kan du nog hitta deras ganska omfattande lista över dom och lägga till i din blocklist. Du borde inte ha några med problem med anonymitetstjänster efter det, iallafall :)