Hur länge stannar Lars Danielsson?


För några dagar sedan skrev jag om den kampanj som Aftonbladet nu startat mot Lars Danielsson.

Personligen så tror jag att det ligger ett antal hundar begravda i den här affären och i så fall är Aftonbladet på rätt spår. Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera på vilka konsekvenser detta får om man helt enkelt har fel. Att man har dåligt minne är inte ett brott. Dagens artikel i Aftonbladet handlar om att han åkt till Bryssel med regeringsplanet.

AB: ”Först tog Lars Danielsson regerings-planet tur och retur till Bryssel för 99 667 kronor. Sedan beställde han VIP-service på Arlanda för 5 000 kronor, för att bli hämtad med bil direkt vid flygplanet. Fakturorna skickade han till skattebetalarna.”

Det är nog svårt för läsarna att med utgångspunkt från artikeln själva bilda sig en uppfattning, men att det sticker i ögonen är självklart. Och som jag skrev tidigare – Aftonbladet har säkerligen en massa material på lager när de beslutar sig för att gå igång med ett eget drev..

Andra bloggar om: , , ,

[tags]politik, lars danielsson, aftonbladet, drev[/tags]


Ett svar till “Hur länge stannar Lars Danielsson?”

  1. Jag tycker det känns väldigt märkligt med aftonbladets ”nedräkning” … visst, skriv gärna om saken då det kommer fram nya fakta eller gör seriösa analyser av skeendet som nyhets eller ledarartiklar. Men jag förstår inte alls vad syftet är att ha ”Lars Danielsson” i stora bokstäver på aftonbladet.se varje dag. Har han råkat förolämpa någon journalist eller redaktör eller vad är grejen.

    Man kanske inte ska vara förvånad dock, aftonbladet har ju verkat tappa omdömet helt vad gäller politisk journalistik sen länge. Vem kan i nyktert tillstånd hävda att Lena Melin skriver ”analyser” t.ex. Om ”analys” numera betyder upprepande av alliansens talking-points möjligen. Och är det bara jag eller blir Lotta Grönings små kommentarer bara surare, drygare och mer småsint borgeliga för varje dag som går? Jaja, var tvungen att klaga lite.