Hur länge ska Göran Persson hålla emot?


Svenska Dagbladet har idag en artikel som handlar om göteborgspolitikern Göran Johanssons avhopp från socialdemokraternas verkställande utskott.

SvD: ”Statsminister Göran Perssons ledarstil är ett tungt skäl till att Göran Johansson lämnar partiets verkställande utskott med omedelbar verkan. Enligt flera medieuppgifter riktade Göran Johansson skarp kritik mot statsministern under mötet med partiets verkställande utskott den 19 augusti. – Det sägs att när man kommer in i VU så ska man ha inflytande. Men jag har känt mig maktlös här. Det här är en enmansshow, sa han enligt tidningen Expressen.”

Det tycks som om Göran Persson själv vägrar att inse att han personligen är den främsta orsaken till borgerlighetens framgångar i opinionen. Om partiet inte inser det så är risken utomordentligt stor för att (s) aldrig kan komma igen som politisk kraft.


4 svar till “Hur länge ska Göran Persson hålla emot?”

 1. De är väl rätt lika de här två herrarna. GP var HSB i Katrineholm en gång GJ har varit HSB i Göteborg under många år.

 2. Här vill jag be att få anmäla avvikande mening, i alla fall delvis. Jag har mycket, mycket svårt att se Göran Persson som ett hinder för socialdemokratin, i kontrast till Göran Johansson. Johansson är sur för att partiet och partiledningen fattat beslut som han ogillat. Han är chockerad, för sånt händer sällan eller aldrig hemmavid. Alltså allvarligt talat: det har gjorts en stor försvarsöverenskommelse, man kan tycka vad man vill om den, men det är geografiska överväganden, det är samarbetspartier, och det är pengar. Blott en sak är säker: någon kommer att bli missnöjd. Nu råkade det vara Göran Johansson, som dessutom börjar bli extra grining i 60-årsåldern men samtidigt vill vara kung hemma. Han fick inte specialvisit hos Persson och sprider istället dynga om Leni Björklund. Det är inte ofta, men i det här läget ligger mina sympatier helt och fullt hos den socialdemokratiska partiledningen, inklusive Persson.

  Så får vi hoppas att vi undviker en grotthögerregering.

 3. Du har säkert rätt i ditt antagande om hur detta uppstått. Men jag skulle aldrig kunna skriva:

  ”Det är inte ofta, men i det här läget ligger mina sympatier helt och fullt hos den socialdemokratiska partiledningen, inklusive Persson.” :)

  Att en buffel bråkar på en annan buffel är ju bara kul. Men jag menar att GP på grund av sin allmänna bufflighet, sitt kontrollbehov och sin maktlystnad är på god väg att sänka partiet.

  Och som SvD skriver i sin artikel (på nyhetsplats) ”Statsminister Göran Perssons ledarstil är ett tungt skäl till att Göran Johansson lämnar partiets verkställande utskott med omedelbar verkan.” Det är inte av uppenbara politiska skäl man skriver så, det är ett gammalt känt faktum man dammar av, återigen aktualiserat förstås..

  Sen må man ha förståelse för att GJ härsknar till utifrån de skäl du tar upp, men det betyder på intet sätt att inte GP håller på att sänka partiet.. För vinner borgarna om ett år så beror det till stor del på GP personligen.