Homofobi, Främlingsfobi = Bloggare


De senaste månaderna har inneburit att bloggosfären fått en del nya deltagare. Som vanligt så är det högst varierande ämnen de bloggar om. Det är allt från kattbloggar, modebloggar och politikbloggar till en rent främlingsfientlig blogg.

Den sistnämnda drivs av en f.d. Socialdemokratisk kommunpolitiker. Han gjorde sig omöjlig i hemkommunen varför han tvingades att avgå. Han hade nämligen gett utlopp för sin avoga inställning till invandrare i lokaltidningen, och sådant går ju inte an.

Nu väljer han i stället att publicera sina invandrarfientliga inlägg i en blogg, och nu har han uppmärksammat kritiken kring Pingströrelsens nya ledstjärna, pastor Green. Och den kritiken tycker han uppenbarligen inte om…

Greens åsikt tycks vara att homosexuella är helt ansvariga för den AIDS-pandemi som pågår. Och att homosexualitet är grunden till pedofili samt att HBT-människor kan tänka sig att ha sex med djur.

Sammantaget så är storheterna Homofobi och Främlingsfobi något som inte ryms inom Sveriges Riksdag. Det är enbart “Sverigedemokraterna” och de övriga nazianstuckna organisationerna som har det på agendan.

Att sådana strömningar nu dyker upp i bloggosfären var väl egentligen rätt väntat.

Samtidigt förstärker det min känsla av att bloggosfären är som ett Internets Ring-P1 på gott och ont. Det är både skojigt och intressant att ta del av de allehanda uppfattningar om saker och ting som alla bloggare för till torgs. Inte minst alla kommentarer som skrivs av läsarna.

Och så länge bloggarna ökar i antal, och det kommer de nog att göra länge, så kommer vi att få ta del av allt fler människors åsikter och synpunkter.

I framtiden kommer väl bäbisarna att födas med fyrkantiga ögon, ja i varje fall om deras föräldrar lyckas slita sig från datorn en kvart då och då. För annars blir det väl inga bäbisar..


3 svar till “Homofobi, Främlingsfobi = Bloggare”

  1. Det är ju bara det att tiden inte räcker till för alla nya bloggar. Det gäller att prioritera. Den bloggen du nämner lär inte bli någon jag lägger in i min lista. Men mångfald är bra. Alltid finns det någon blog för alla.

    Annica

  2. Vet inte om jag är såå mycket för mångfald att jag tycker det är bra att homofober och rasister dyker upp bland bloggarna. Ofrånkomligt kanske, men knappast bra.