Högerregeringens prioriteringar


Själv har jag ju inte någon TV men lyckligtvis finns det några av bloggens besökare som har. Detta inslag i Rapport tipsades jag om och nu måste jag tipsa er alla.

Inslaget handlar om villaägarna i Djursholm och hur mycket de tjänar på högerregeringens åtgärder. Den unga kvinnan med solglasögon tjänar över 40 000.- om året i ren vinst eftersom hennes fastighetsskatt sänks så mycket. På frågan om vad hon ska göra för pengarna ler hon brett och svarar – Resa kanske?

Hela hon är ett enda stort leende precis som alla andra i Djursholm. Det är ett omistligt nutidsdokument och jag rekommenderar verkligen att du tittar på inslaget! Det är så absurt att det nästan är roligt. Här drar man ner på a-kassa, pensioner och ökar kostnaden genom ökad a-kasseavgift och slopade avdragsrätter för fackavgifter – och vart går pengarna ??

(Jag förstår att hon har solglasögonen på sig..)

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Högerregeringen, Jämlikhet, Djursholm, Överklass, Besuttna, Fastighetsskatt[/tags]


13 svar till “Högerregeringens prioriteringar”

 1. Att vissa sparar mer än andra är inget argument mot att sänka fastighetsskatten.

  Även fast min besparing inte blir i närheten av 40 papp så måste jag nog säga att det är rätt skönt att få sluta betala fastighetsskatt.

  mvh /Jan Garefelt

 2. Jag förstår inte hur man kan försvara fastighetsskatten. Jag tycker också att Djursholmsreportage av detta slag är skrattretande, bl.a. för att det bor så mycket folk där som inte förstår andra mäniskors verklighet, men: att påstå att Glasögonkvinnan gör en vinst på att slippa betala en skatt är ju inte helt korrekt. En besparing, möjligen, relativt en skatt som många anser orättvis; Glasögondamen har nog råd med den, men för de flesta är fastighetsskatten en kvarnsten om halsen – betala skatt för något du inte tjänar pengar på!! Och – faktiskt – varför ska hon, sitt retliga leende till trots, betala andras fackavgift? Pengarna ”går” ingenstans. De stannar.

 3. Själv tycker jag att det är rätt skönt att jag ska får högre trafikförsäkring och A-kasseavgift, minskade reseavdrag, minskad ersättning när jag är sjuk och pappaledig.

  Önskar att jag kunde få vara med i TV och leende kunna berätta om det….skulle säkert kännas mycket bättre för mej.

 4. När jag såg det inslaget häromdagen,så blev jag urförbannad. Hennes leende och med de orden var äckligt ! Resa kanske ?!! Vidrigt. Det är ett djävla miniUsa vi är på väg till !

 5. Jag kan förstå att det känns bittert. Jag är själv fattig student med två små barn, jag vet att det inte är lätt. Men att folk i Djursholm har pengar är väl inget de ska straffas för? Jag känner mycket folk i Djursholm som alla jobbat mycket hårt för sina pengar. De har dragit in miljontals och åter miljontals kronor till oss andra, som vi lever upp i bidrag och sjukpenning. Jag tycker det är på tiden att de får lättnader så att de kan få känna att folket och regeringen faktiskt uppskattar deras enorma skatteutgifter. Den svenska avundsjukan är hemsk tycker jag. Själv pluggar jag och jobbar hårt för att en dag själv kanske kunna äga min egen villa i varför inte Djursholm!

 6. Jag håller med Jeanette, vidrigt att vissa människor några får behålla mer av de tillgångar de har jobbat ihop! Och att dom har mage att le åt det dessutom!

 7. Men att folk i Djursholm har pengar är väl inget de ska straffas för?

  Ska arbetslösa och sjukskrivna straffas för att de inte har några pengar?

  Enligt moderaternas egna kampanjmaterial så säger man att man ”vill sänka skatten mest för de som har minst” samt att ”alla kvinnor som arbetar får tusen kronor mer i plånboken varje månad”.

  Idag märker vi hur mycket moderata vallöften är värda. Absolut ingenting. Istället är borgerlighetens ambition att vrida samhället tillbaka till 1800-talet smärtsamt uppenbar för alla. Deras hjärtsnörpande tal om att de vill förbättra för de som har det sämst ställt visar sig vara inget annat än rena och skära fantasier, för att inte säga lögner. Istället så är det de som har det sämst ställt som ska finansiera de rikas skatteavdrag.

  Undrar hur många av de som röstade på moderaterna som ångrar sig idag? Den här gången kan nog inte ens valpögon hjälpa dig, Fredrik.

 8. Hoppsan, om jag förstår Carl Hellberg så är jag en parasit. Jobbat i gruvan i snart 40 år och aldrig legat samhället till lags, men jag räknas väl icke, men å andra sidan är jag inte från Djursholm.

 9. Gruv.arb: Jag utgår ifrån att det inte var argumentationsanalys som var din huvudsakliga syssselsättning i gruvan. Om du nu inte legat samhället till last, är du väl ingen parasit!

  Och om Carl Hellbergs åsikter får man ju tycka vad man vill, men parasit nämner han ju inte. Den som lever på bidrag, av vilken anledning det vara må, gör ju det på pengar som någon annan betalat alt. han/hon betalat själv tidigare om han/hon har arbetat förr. Det är ju så det fungerar. Solidaritet ska inte helt och hållet förbruka incitament!

 10. Varför intervjuade in SVT någon av de vanliga Svensson’s so är s.k ”pappers-miljonärer” vars familjer i generationer ägt en sjötomt ute i skärgården?

  De är numera så upptaxerade att de antingen måste sälja eller hyra ut svart för att betala fastighetsskatten.

 11. Dennis Nilsson: Ja, eller de kunde ha intervjuat någon av Bosse Ringholms grannar i Enskede. Där var det flera som inte kunde bo kvar p.g.a. fastighetsskatten.