Högerns Lögner (kd)


Jag har de senaste dagarna roat mig lite med att titta på högerpartiernas hemsidor på nätet.

KD: Solidaritet kan definieras som den medmänsklighet och kärlek, som utgår från den gyllene regeln – allt vad du vill att människor ska göra mot dig ska du också göra mot dem. Vi vill värna alla människors liv, frihet och värdighet, avsett geografiskt avstånd. Vi vill solidarisera oss med de svaga och förtryckta, sträva efter social rättvisa, utjämna strukturella orättvisor och skapa en rättvis fördelning av samhällets goda. Alla räknas och omfattas av samhällsgemenskapen. Detta kallar vi för solidaritetsprincipen.

Detta är hämtat från Kristdemokraternas hemsida, men det kunde sannolikt vara från vilket borgerligt parti som helst. Det som gör det intressant är att de ljuger. Se bara på kristdemokraten Hans C Pettersson, han med den islamofobiska hatbloggen ”Jihad” i Malmö.

Medmänsklighet och kärlek? Frihet och värdighet? Solidarisera sig med svaga och förtryckta? Alla ska räknas? Social rättvisa?

Om kristdemokraterna menade allvar med det man skriver på hemsidan skulle givetvis Pettersson sparkas ut ur partiet. Nu gör man inte det trots att Pettersson mest påminner om Sheriffen i Ryd. Han sitter dessutom som förtroendevald i Polisstyrelsen i Malmö, detta trots att han polisanmälts ett flertal gånger..

Medmänsklighet och kärlek? Frihet och värdighet? Solidarisera sig med svaga och förtryckta? Alla ska räknas? Social rättvisa?

Högerns lögner säger jag..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, högerns lögner, kristdemokraterna, hans c pettersson, jihad, islamofobi, hatblogg[/tags]


3 svar till “Högerns Lögner (kd)”

  1. Att den där Pettersson får hållas är ett utomordentligt bevis på att KD:s surr på hemsidan inte är något annat än surr. Det är skandalöst!

  2. Ja men Petters-Son är ju en sådan som lyckats lära sig konsten att slicka dom ”rätta” rövarna, och då också åt rätt håll.
    Därför sitter han säkert där han sitter.

  3. tänk också på ”behandla andra som du själv vill bli behandlad” som väl är deras huvudparagraf. Den kan ju lätt manipuleras till att ta ut mer än du får (speciellt om du har kapital, kontakter, maktpositioner och andra materiella ting att bevaka). Som Odell, ekonom talesman , som driver familjeägt vårdbolag: och sen privatisera hälsovården (välj mellan mamman och Gud sa Jesus: vad har kd valt?).