Högern tjänar på skandalen

En av de verkliga vinnarna i den folkpartistiska spionskandalen heter Fredrik Reinfeldt.

Hans uttalanden under TV-intervjun drunknade helt eftersom medias uppmärksamhet helt fokuserats på Folkpartiets spionerande. Han berättade att han önskar att bibliotekslån bör avgiftsbeläggas, en typisk högeråsikt men så illa genomtänkt att han redan hade varit tvungen till ett flertal pudlar om det inte varit för folkpartiet.

Dessutom bekräftade han att högeralliansen har för avsikt att sänka A-kassan och förtidspensionerna, detta trots att alla vet att företagen inte kommer att upplåta sina lokaler som värmestugor åt sjuklingar. Att en sänkt A-kassa leder till generella lönesänkningar för alla på sikt hamnade också helt vid sidan på grund av folkpartisternas kriminalitet. Det avslöjades också under intervjun med Reinfeldt att moderaternas tal om ett tusen kronor mer i plånboken för alla inte är annat än grundlöst pladder.

När den politiska debatten handlar om kriminella folkpartister i stället för politik så är det högern som dragit vinstlotten. För visserligen så kommer folkpartiet med största sannolikhet göra ett rekorddåligt val, men de som röstar med fötterna kommer tyvärr bara att byta parti inom alliansen, något som hade förhindrats om valrörelsen i stället kommit att handla om politik och politisk ideologi. För hamnar fokus i en valrörelse på politisk ideologi så är det partierna till vänster om borgerligheten som tjänar på det.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, val 2006, högeralliansen, spionskandalen, folkpartiet, fredrik reinfeldt[/tags]

  3 comments for “Högern tjänar på skandalen

Comments are closed.