Högern tjänar på skandalen


En av de verkliga vinnarna i den folkpartistiska spionskandalen heter Fredrik Reinfeldt.

Hans uttalanden under TV-intervjun drunknade helt eftersom medias uppmärksamhet helt fokuserats på Folkpartiets spionerande. Han berättade att han önskar att bibliotekslån bör avgiftsbeläggas, en typisk högeråsikt men så illa genomtänkt att han redan hade varit tvungen till ett flertal pudlar om det inte varit för folkpartiet.

Dessutom bekräftade han att högeralliansen har för avsikt att sänka A-kassan och förtidspensionerna, detta trots att alla vet att företagen inte kommer att upplåta sina lokaler som värmestugor åt sjuklingar. Att en sänkt A-kassa leder till generella lönesänkningar för alla på sikt hamnade också helt vid sidan på grund av folkpartisternas kriminalitet. Det avslöjades också under intervjun med Reinfeldt att moderaternas tal om ett tusen kronor mer i plånboken för alla inte är annat än grundlöst pladder.

När den politiska debatten handlar om kriminella folkpartister i stället för politik så är det högern som dragit vinstlotten. För visserligen så kommer folkpartiet med största sannolikhet göra ett rekorddåligt val, men de som röstar med fötterna kommer tyvärr bara att byta parti inom alliansen, något som hade förhindrats om valrörelsen i stället kommit att handla om politik och politisk ideologi. För hamnar fokus i en valrörelse på politisk ideologi så är det partierna till vänster om borgerligheten som tjänar på det.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, val 2006, högeralliansen, spionskandalen, folkpartiet, fredrik reinfeldt[/tags]


3 svar till “Högern tjänar på skandalen”

  1. Tror nog Sossarna kan komma att vinna stort på detta iom att fokus försvinner från politiken och enbart handlar om skandaler. Sedan att Svenska folket har minne som guldfiskar gör ju inte saken bättre för Alliansen. Men det Luf gjort är ändå bland det grövsta som hänt i Svensk politik, man får väl gå tillbaks till IB-affären för att hitta något värre.

    Men det är ju iofs roligt att se en spelad indignerad M(statskupp)Ulvskog på TV.

  2. Du kan ha rätt i att förbannade folkpartister går över till moderaterna, men alliansprojektet går ut på att dra till sig väljare som är missnöjda med sossarna. Här har vi i alliansen nog gjort en del förluster igår och idag. Men samtidigt verkar väljarkåren vara helt okänslig för skandaler: Freivalds, Sjödin, Danielsson, Lövdén, Rask. Ändå har partiet häng på segern.

  3. ”Tror nog Sossarna kan komma att vinna stort på detta iom att fokus försvinner från politiken och enbart handlar om skandaler. Sedan att Svenska folket har minne som guldfiskar gör ju inte saken bättre för Alliansen.”

    Det är ju just fokus bort från politiken och framför allt det korta minnet (med tanke på borgarnas senaste mandatperiod) som är förutsättningarna för att borgarna ska ha någon chans alls. Det är därför Reinfeldt konsekvent undviker raka svar när det går, vänder kappan efter vinden när han väl måste svara rakt, och försöker ge en bild av vänstervridning som inte reflekteras i moderaternas politik.

    Sen tycker jag faktiskt att Reinfeldts ledsna hundögon efter sossarnas ”förtalskampanj” (som, till skillnad från fp:s dataintrång, bestod av en enda man) och ”varulvsbilden” var mycket roligare. Vad jag inte förstår är varför någon skulle vilja ha en statsminister med den sortens offermentalitet.