Högern och det Osynliga Partiet


Vi har begåvats med en ny grupp, troligen anarkister, som ägnar sig åt skadegörelse och som uteslutande går högerkrafternas ärenden.

På Expressens hemsida påstod man tidigare att Maud Olofsson fått skaffa bevakning och på en bild såg hon ledsen och chockad ut, något som jag trodde var förbehållet enbart Fredrik Reinfeldt. Detta för att – enligt uppgift – några illbattingar haft sönder några fönsterrutor och eventuellt kastat färg på centerns lokaler i Göteborg.

Själv kan jag tycka att centerpartiet är ett av landets mer färglösa politiska partier så den delen av protesten har jag viss förståelse för. Men nu sägs personerna bakom verksamheten protestera mot centerpartiets klart ungdomsfientliga förslag om att avskaffa arbetsrätten för ungdomar. Det är ett vällovligt syfte men man måste också se till konsekvenserna.

Oavsett vad personerna bakom skadegörelsen har för motiv så är det bara Thomas Bodström och alla andra högerkrafter som blir glada. Detta visar givetvis, anser dessa, att det är nödvändigt att inskränka folks rätt till personlig integritet. Polisen bör få resurser att spionera på folk som inte är misstänkta för brott. Hemlig husrannsakan blir ett av verktygen, maximerad avlyssning av telefoner och möjligen till och med slumpmässig, samt övervakning av internetsurfande och epost.

Det drabbar mig eftersom jag nyss var inne på deras hemsida och snodde deras logotyp.

Det drabbar även massor av andra oskyldiga. Det är det ENDA resultatet som kommer av dessa småglins ”protester”.. Precis samma effekt som gänget bakom ”Global Intifada” lyckas uppnå med att bränna ambassadbilar.

Med andra ord så går ”Osynliga Partiet” högerkrafternas ärenden till 100%

Inbillar de sig att detta enbart ses som en protest mot den politiska ideologi som företräds av Centerpartiet så är de osedvanligt obegåvade. Deras agerande grundar för ett Storebrorssamhälle och dessvärre också för en borgerlig regering.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, osynliga partiet, centern, arbetsrätten, maud olofsson, storebror[/tags]


20 svar till “Högern och det Osynliga Partiet”

 1. Ja de skildras ju som vänstermänniskor de där osynliga partimänniskorna så visst går de högerns ärenden. Trist att folk ska bete sig så…

 2. Jag tycker att det verkar vara någon slags real-life version av texten till Doktor Kosmos låt ”Haschtomte”:

  ”En huva smyger. / En gatsten flyger. / Du hatar skyltfönster, för du är en haschtomte.

  Haschtomte! haschtomte! haschtomte! haschtomte!

  Du är en sann rebell och hårdför anarkist. / Stat och byråkrater, tycker du är jävligt trist. / Du tror att du är frontsoldat, åt radikalismen, / men du är nyttig idiot åt nyliberalismen.”

 3. Det osynliga partiet.
  Reclaim the streets.
  AFA.

  Varför tror jag att det inte är arbetarklassens barn som är ute och vandaliserar och kastar sten?
  Varför tror jag att många av ”aktivisterna” (egentligen ett för fint ord för de här ligisterna) inte har särskilt djupgående kunskaper om VARFÖR de kastar sten och färg mot centerpartiets lokaler?

  Och varför ser jag framför mig hur ligisterna springer runt hörnet, tar av sig huvan och ringer sina snälla pappor i villaförorten och ber om skjuts hem? Sista pendeltåget har gått och det är ju sååå tråkigt och långsamt att ta nattbussen.

  Jag vet inte.

 4. Det Osynliga Partiet är bar läst sammansatta fraktion utan nationell ledning och aktionerna är spontana. SvT finansierar attackerna, glöm inte det…

 5. ja, för det är ju säkert ni rediga sossar som blir avlyssnade av säpo för att autonoma pajar centerns rutor.

  sluta klaga. get real.

  för övrigt är det kul hur ni lyckas gissa er till klassbakgrunden hos de som hälsa på centern, med tanke på att noll (0) personer blivit gripna så har ni ju inte speciellt mycket att gå efter mer än… era fördommar. snacka om härligt politiskt rävspel, vän=arbetare=bra, inte vän=bograre=dåligt. vad var det nu det kallades? cirkelargument? trollogik? passande fördommar?

  whatever. ni är körda.

 6. Vad tycker du Jinge om de franska protesterna – gick dom också högerns ärenden? Det finns mycket folk som kan acceptera allt i utlandet (”internationell solidaritet”) men inget här hemma…

 7. Alltid lika skrattretande att bli kallad borgarunge när man sliter på ett underbetalt skitjobb

 8. Behövs knappt någon kommentar, gå in och kolla på deras taskigt formulerade hemsida. Vadå sabbar för vänstern? det här är ju rena vänsteråsikter, arbetarna är de goda och arbetsgivarna är de onda som bara vill utnyttja de stackars trälarna. Det här är era bebisar och det är ni själva har krystat ut dem.

 9. Hejsan jinge!

  Är det inte litet så att repression och politisk aktion går hand i hand? men den stora frågan är vad som kom först, vilken av dessa är hönan och ägget?

  En tes jag har är att i perioder av ökad klasskamp beror detta oftast på en ökad klasskamp från överklassen och sedan kommer klasskamp underifrån som ett brev på posten. Det är en rätt skön dynamik liksom.

  Så ifall Poliser och kapitalister går på arbetare väldigt hårt och detta sätts i ett makroperspektiv så bör du inte skylla så hårt på de mer avancerade delarna av klassen.

  Det finns alltid klasskiktningar, det här är en mer våldsam sådan, även ifall jag tvivlar på att Osynliga partiet kommer att uppnå det de vill, isf måste de in i arbetslivet också. Tänk dig när dessa arga ungdomar kommer in i industrin och serviceyrken. Det kommer inte bli grant, jag förutspår ett turin -69.

  //Anonym

 10. Hejsan!
  Skulle poliser gå in på arbetsplatser och spöa knegare eller vad menar anonym?
  Det här är också en vanlig vänster åsikt att polisen är någon form av högerkraft.
  Poliserna är taskigt betalda knegare som tillskillnad från oss faktiskt råkar ut för våld under arbetsstid.
  Eller gör man skillnad på knegare och knegare?

  Tycker man att det är ok att spöa andra arbetare (poliser)så är det lätt att skapa ett nytt turin-68, eller nya Göteborgskravaller, tjacka bensin hos vänstern!

  Och Jinge! -jag är jättesöt!

  // GUGGE

 11. Nej GULLIG skrev jag! Men skyller du Osynliga Partiet för att vara vänster så är det oxo allt du är. Särskilt smart är det inte iaf..

 12. Ja jag såg det, och jag skrev jättesöt.
  Klart att osynliga partiet är vänster eller menar du att dom lutar åt höger? Ha Ha
  // Gugge

 13. Ja det är väl bara att kolla vems ärenden de går. De tjänar ju högeralliansens intressen så det är klart att de är högerpartister..

 14. Osynliga Partiet gör precis rätt; de gör det enda en marginaliserad vänstergrupp kan göra idag för att uppmärksamma en sak i media. De angriper det allra heligaste, egendom. De har inte utövat våld mot andra individer, och man utövar inte ’våld’ mot föremål, så allt prat om våld är grundlöst. Istället för att förfasa sig över en aktiv politisk grupps aktioner borde pseudovänstern som sitter här och tycker i passivitet fundera på vad aktionen vill uppmärksamma och varför. Varför kallar de Arbetsförmedlingen för Arbetsförnedringen? Vem hittade på förresten den populära idéen att Osynliga Partiet går högerns ärenden? Kan någon tala om varför det är så bara för att upprepa den åsikten? I mina ögon går sossar och moderater hand i hand. De är långt mer farliga än marginella s.k. extremhögergrupper. De farligaste extremerna av alla är extremmitten, den politiskt nihilistiska del av den partipolitiska skaran som har glömt bort varje ideal, varje idé om rättvisa, som för politik i blindo eftersom de inte har några mål. Jag kommer att rösta pragmatiskt i det kommande pseudovalet, men jag, som alla andra prekära arbetare och röstlösa, har bara ”gatans parlament” och osynliga partier – med andra ord utomparlamentariska forum – att verkligen göra förändringar genom. Den politiska eliten har hänvisat oss dit.

 15. Jag har alltid sagt att det är fel att maskera sig och kasta sten, eller krossa rutor.
  Hela grejen med civil olydnan måste ju vara att man tar sitt straff, att man liksom krossar rutan och ställer sig och väntar på snuten. Det är ju så man visar sin avsky.

  Sen förstår jag även att man inte vill åka fast, att man kommer med i register osv.

  Men om Osynliga Partiet står för någonslags väpnad kamp borde man inte gömma sig?

 16. Om vi kollar tebax t.ex när sossarna hade sina så kallade ”Aktivist-grupper” på 30-talet då man kämpade för 8 timmars arbetsdag osv och alla sossar gjorde sina drastiska åtgärder för att få som dom vill och dom kallade regeringen dumma i huvudet för att dom skickade säpo på dom för att dom trodde på deras åsikter och ville att de skulle ske förändringar. Osynliga Partiet gör exakt samma sak idag skillnaden är att nu äre sossarna som skickar säpo på ”Rebellerna” (de vill säga dom själva om de var 30-talet). Sossarna var väl inte så stora på den tiden men kolla nu är dom sveriges största parti och nu kämpar dom emot andras yttrandefriheter och kallar dom ligister när de var exakt så dom gjorde för att starta sitt parti. Och man kan väl heller inte säga att de är några rebelliska överklass-ungar läs lite fakta de är gatans parti som vill ta bort alla dessa klass-skillnader i samhället. Ta som ex att en grejj dom menar är att en utan pengar som lever i botten av samhället ska väl fortfarande minst ha den humana friheten att kunna äta och även fast du inte har nå pengar så ska du ha rätt till de. Därför folk snattar men däremot om du har pengar så ska du såklart betala för dig. Den som inte förstår ideologin med de hela borde heller inte klandra ner på Osynliga Partiets agerande på saker och ting grejjerna som blir förstörda under aktionerna borde dom ha rätt till när regeringen sparkar på dom liggande och inte hjälper dom men om du hjälper dom som t.ex inte har ett jobb så får dom ju fortfarande betala tebax grejjerna dom har förstört till regeringen så fort dom har skaffat ett jobb.

  De Här Är Bara Början…

 17. Onsynliga partiet och andra VÄNSTERAKTIVISTER är inget problem i dagens läge.
  Hur många andra politiska organisationer gör något åt de fascistiska åsikterna i Sverige idag? Gå t.ex. in på Nationalsocialistisk fronts hemsida och titta på deras aktiviteter. De beter sig som småbarn. Det enda de har gjort sedan januari 2005 är att klistra lappar med nazistiska åsikter etc.

  Slå tillbaka!