Hjärt- och lungsjukas förening fortsätter lura staten


I mars skrev jag ett antal texter om Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Skälet var att det i media skrevs en hel del om de politiska ungdomsförbundens fusk med statliga bidrag.

Jag berättade att det minsann inte bara var politiska föreningar som lurar till sig statsbidrag, jag har på ett obegripligt sätt blivit medlem i Hjärt- och lungsjukas lokalförening bara för att jag ringt ett telefonsamtal till dem år 1999 och frågat om någonting.

Jag ringde dem centralt och sade till, men det blev inget resultat, tidningen fortsatte att komma.

Då bloggade jag om det..

Då blev det blev en väldig fart och jag fick, redan samma dag om jag minns rätt, ett mail som finns återgivet på annan plats här i bloggen. Delar av mailet återges här:

”Har just läst din text gällande att du är registrerad som medlem trots att du inte betalat någon medlemsavgift. Vill här bara lämna några korta kommentarer:

• I ditt fall verkar det som om föreningens registeransvarige inte har följt anvisningarna. Jag ska kontakta lokalföreningen för att reda ut vad som har hänt.

Med vänlig hälsning

Tommy Eriksson
Organisationsansvarig
Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund
tommy.eriksson@hjart-lung.se”

Nu borde ju saker och ting ha ordnat upp sig kan man tycka. Men icke. Jag har fortsatt få förbundets tidning och idag damp en påminnelse om årsavgiften ner i brevlådan. Med medlemsnummer utsatt och allt.. Men de kan inte stava mitt efternamn rätt, trots att jag varit ”medlem” sedan 1999..


Inskannad del av dagens påminnelse om ”medlemsagviften”..

Vi får väl se om denna förnyade bloggning kan hjälpa mig att gå ur en förening som jag aldrig gått med i. Jag tillåter mig att tvivla. Så länge de kan fiska in statsbidrag på fiktiva medlemmar så kommer jag nog finnas kvar..

De borde rimligen bli själaglada över att en så bråkig person inte vill vara medlem, ja att han aldrig ens varit medlem.. :-)

Det jag skrivit förut finns på länkarna här: Inlägg 1 Inlägg 2 Inlägg 3


2 svar till “Hjärt- och lungsjukas förening fortsätter lura staten”

  1. Jag undrar hur många organisationer som agerar på det där sättet. I alla fall är det inte bara politiska ungdomsförbund.

  2. Skicka pengarna direkt till Kas
    Hjärtsjuk 59 åring med ärlig redovisning

    det här är den bästa bloggen i stan — nu skall jag inte skräpa ner nåt mer här