Hjälp jag håller med en centerpartist!


I dagens SvD Brännpunkt så har Maud Olofsson, ni vet hon som vill utplåna anställningsskyddet för ungdomar, en artikel.

Ett kort utdrag ur artikeln visar jag här ovanför och man kan inte annat än att hålla med.

Att hon inte nämner de andra partier som tycker exakt på samma sätt må vi förlåta henne. Inte heller att det egentligen inte var hennes idé från början men inte vill vi vara småaktiga heller?

Idéer föds som bekant ur tankar och tankar kan ingen hävda upphovsrätt på, i alla fall inte än så länge.. Får den Bush-inspirerade Thomas Bodström fortsätta att hållas så kommer det meddelas ett flertal tankeförbud inom de närmaste åren. Vissa ord måste förbjudas eftersom de orden kan leda till oönskade idéer.

Ord som kan förbjudas i människors tankar kan vara t.ex. Medinflytande, Rättvisa, Solidaritet, Demokrati och Övervakning. Och där misstänker jag starkt att Mauds och mina egna tankar skiljer sig åt.

I mina tankar förekommer en hel del av de ord Bodström vill förbjuda. De fyra första orden som nämns är garanterat förbjudna redan idag i Mauds tankeverksamhet, och det är också skälet till att jag på goda grunder kan hävda att det som tog sig uttryck i SvD idag från hennes penna inte är hennes idé.

Men i mina tankar är de inte förbjudna. Andra ord som man kan tänka sig att förbjuda är Svartarbete, Kapitalism, Marx, Socialism och allt annat som kan leda till förbjudna idéer som Rättvisa och Solidaritet. Bara tiden kan ge svar på hur folk ska bindas till ett nyliberalt samhälle, helst ska de dessutom bibringas uppfattningen att de själva tycker om den alltmer hårdnande verkligheten med sänkt A-kassa, F-kassa och Pensioner.

En sak som jag personligen förväntar mig av Bodström, Maud och resten av höger-alliansen är förslaget om beskattning av Internet. Man kommer säkerligen att hävda att Internetleverantörerna ska börja debitera en statlig ”trafikavgift” som sedan ska inlevereras till statskassan. Den kan man också momsbelägga i ett senare skede.

Det kan vara ett effektivt sätt att stoppa alla folkliga meningsyttringar som tar sig uttryck i form av bloggar som kritiserar tingens ordning. Se bara hur det blev med elmarknaden. Nu kommer vi säkerligen att få betala internetcertifikatsavgift, trafikavgift baserad på hastighet och datamängd plus den gudabenådade momsen på alltihopa.

Hur de ska få till det med utsläppsrättig-heter vet jag inte, till det tarvas någon som inte alls har samma sorts tankar som jag. Kanske Per Nuder kan bistå?

För pengarna kan sedan Bodström införa kraftfulla nätfilter som gör att texter som innehåller de förbjudna orden aldrig indexeras av Google som redan visat sig vara en fin samarbetspartner för censurivrarna.

Och Maud då, frågar sig en vän av ordning. Ja hon kommer garanterat sitta still i båten, tro inget annat!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, maud olofsson, thomas bodström, kontrollsamhället, internet, cencur, högeralliansen[/tags]


4 svar till “Hjälp jag håller med en centerpartist!”

  1. Jinge, har du mixtrat med bilden på Maud på nåt sätt?
    Hon ser ju ut som en AIK:are.

  2. Du!

    Det RÄCKER för idag att veta att min farfars farfar kommer från Sillerud i Wermland prexis som Buch anfäder. Nästa gång du pratar skit om gnaget så kommer du undra vad som träffade dig.. :-I