Hizbollah använder ny raket


Nu på eftermiddagen hävdade någon på radions Studio Ett att Hizbollah har raketer som når väsentligt längre än de man tidigare använt.

Meningen bland experterna var att om Hizbollah skulle nå Tel Aviv med raketer så är storkriget ett faktum. Då blir Syrien direkt anfallna av Israel med en självklar upptrappning som följd.

Aljazeera: ”Hezbollah has fired a new rocket at Israel, striking deeper than ever before, as Israel continued to pound Lebanese targets and battle resistance fighters on the ground. Hezbollah said it fired a new rocket, called the Khaibar-1, striking near the Israeli town of Afula, south of Haifa on Friday, Aljazeera learned.”

En annan sak som spelar in i nuläget är att Hizbollah vinner enormt med popularitet, inte bara i Libanon, utan i hela arabvärlden inkluderat Iran. Min övertygelse är, som jag skrivit tidigare, att George W Bush är en direkt tillskyndare av detta krig och det av flera skäl. Dels vinner han popularitet inför hemmapubliken, det är ju val senare i höst, men han drömmer också våta drömmar om att få bomba tillbaka Iran till stenåldern.

Aljazeeras tecknare har, som vanligt måste jag säga, lyckats illustrera den tanken på ett mycket bra sätt.


Och Bush använder Olmert..

[ Aljazeeras artikel ]

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, bush, olmert, mellanöstern, libanon, syrien, hizbollah, israel[/tags]


3 svar till “Hizbollah använder ny raket”

 1. Ja, jag tror absolut att Bush gett sin välsignelse över attacken, annars hade inte Olmert vågat vara så benhård i att Israel ska fortsätta attackera.

  Det regionala världskriget kommer allt närmre. Iran och Syrien mot Israel och USA med evt bistånd från övriga arabländer resp. NATO.

  Iran vill det, USA vill det. Vi vet alla hur det kommer sluta, med blod och eld. Men det finns inget sätt att komma undan det, frågan är bara när. Min gissning är att det kommer någon gång mellan 2010-2012 och att åren efteråt fram till 2015-2020 kommer präglas av terrorattacker besinningslöst åt alla håll och kanter.

  Det kan börja redan nu, och det kan ta ända till 2020, men någon gång inom 15 år tror jag absolut att det stora kriget i mellanöstern kommer, det tredje världskriget.

 2. En mycket stor nyhet presenterades idag kl 18:43 på israeliska Yedioth Ahoronot:

  Hamas, Hizbullah not on Russia’s terror list

  Russia on Friday published a list of 17 groups it regards as terrorist organizations and did not include the Palestinian movement Hamas or Lebanon’s Hizbullah group, both of which are regarded as terrorists in Washington.

  Jag trotsar kommentarsreglerna och lägger in länken, tystnaden i övriga engelskspråkliga tidningar är nämligen bedövande. Människor dör och dylikt mycket viktiga stöd för motståndsgrupperna tycker jag inte får gömmas undan för att förlänga lidandet i Libanon och Israel bara för att Västvärldens journalisters inte gillar det eller är ointresserade.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3282840,00.html

 3. det enda usa tänker på är olja och därför är det krig lite överallt i världen.