Har Mikael Nussdorf fått sparken?


Näringslivets Medieinstitut har snabbt dragit skam över Stiftelsen Svenskt Näringsliv och Timbro genom att anställa ökända bloggare som de anonyma ”Norton Tierra” och ”Alicio Hernandez”.

Idag går de ut med ett meddelande på hemsidan som lyder: ”NMI flyttar. Näringslivets Medieinstitut fortsätter att granska och analysera de svenska medierna i syfte att bidra till en kvalitetshöjning i rapporteringen. NMI:s medie-
granskande rapporter kommer i fortsättningen att publiceras på www.timbro.se. Därmed kommer den dagliga medieanalysen att upphöra.

Jag har beslutat att gå vidare, och vill därför passa på att varmt tacka alla kollegor, läsare, skribenter och mediearbetare för värdefulla tips och synpunkter samt konstruktiv dialog kring utvecklingen av svensk journalistik.

Mvh Mikael Nussdorf”

Mikael Nussdorf är den person som ligger bakom signaturen ”Alicio Hernandez” som bland annat gjort bort sig genom att anmäla program till granskningsnämnden under sitt eget namn och dessutom (!) samtidigt under sitt låtsasnamn ”Alicio Hernandez”.

Personligen tror jag att hans agerande har blivit ett problem för Timbro och Stiftelsen Svenskt Näringsliv.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Mikael Nussdorf, Näringslivets Medieinstitut, Timbro, Alicio Hernandez, Stiftelsen Svenskt Näringsliv, Alicio Hernandez, Norton Tierra, Granskningsnämnden, Politik[/tags]


7 svar till “Har Mikael Nussdorf fått sparken?”

 1. inte så angeläget att granska längre, nu när man genomfört vad man planerade. Då försvinner man, precis som enpartistaten.

  Du kommer se mycket duckande från det hållet framöver, de vill ju inte skämma ut kompisarna på rosenbad och äventyra systemskiftet.

 2. Ja nu finns det ingen ”majoritets dikatur” längre att bevaka.

  Va skönt för dom.

  Mer inkonsekvent än så blir det inte.

 3. Tragikomiskt nog så är det ungegär sammanlagt tusen människor som får veta det här. Ingen ändrar sina röster.

  Den borgerliga demokratin vann ett slag till. Den är inte ens ute efter att vinna kriget, bara efter att vinna slag efter slag.

  Jag är 30 år och blir mer vänster för varje dag, men samtidigt mer cynisk. Hur ska högern och dess lögner besegras?

 4. Sammanlagt tusen människor som får veta det här…
  Hur stort inflytande har NMI haft då? Jag har bara råkat på dem en gång och häpnade över den osakliga dyngan de skrev – och fick rätt distinkta associationer till små enskilda pamflettskrivande grupper som kallade sig kommittéer utan att ha något mandat bara för att känna sig viktiga strax efter den ryska revolutionen.