Har Kristdemokrater alltid varit galna?


Ibland stannar jag upp och funderar över de nyheter som sköljer över oss via olika media.

Att ett antal karikatyrteckningar kan väcka sådant rabalder att praktiskt taget alla världens medier rapporterar om saken förvånar mig givetvis som ateist, etnocentrisk västerlänning och svensk. Men visst förstår jag att troende muslimer blir sårade, det är inte någon tvekan på den punkten

Men när plötsligt ambassader brinner och jag får se bilder på tiotusentals demonstrerande i vissa länder i mellanöstern blir jag trots min förståelse mest förvånad. Jo att folk i de muslimska länderna är heligt förbannade på väst kan jag förstå. Det kan vi tacka imperialismen och Bush och Blair för..

När Kristdemokraternas politiske sekreterare på lokal nivå uttalar sig i Stockholms Fria Tidning och säger att Jihad i Malmö ”- ger en objektiv information om islamism” så blir jag lätt förfärad. Han förmår uppenbarligen inte att tillgodogöra sig det hatiska och rasistiska innehåll som präglar Hans C Petterssons hemsida.

Hans C Petterssons intellektuella tillkortakommande behöver jag knappast orda speciellt mycket om, de är väldokumenterade. Men har samtliga kristdemokrater samma kognitiva problem? Det är i så fall illavarslande, särskilt med tanke på att det finns en risk för att de ingår i en kommande regering.

Igår fick jag ägna en del av min tid åt att försöka förklara för en av dem att man inte får ägna sig åt personangrepp och förtal i kommentarerna på denna blogg. Det gick sammanlagt närmare en timme innan jag tröttnade och lade in vederbörandes IP-nummer i mitt filter.

Idag på morgonen kan man läsa följande på ekots hemsida:

Ekot: Militära strateger i USA:s försvarsdepartement – Pentagon – planerar inför en attack mot Iran, rapporterar London-tidningen Sunday Telegraph. USA anser att en attack är den sista utvägen för att stoppa Iran från att utveckla kärnvapen. Planerarna i Central Command och Strategic Command har identifierat mål, fastställt vapen och logistiken för en insats mot Iran, skriver tidningen.

USA är Kristdemokraternas idealland alla kategorier. Där är en stor del av befolkningen tok-kristna och deras nyfrälste och alkoholiserade president en person som tror sig handla på uppdrag ifrån gud moder själv. Olika rykten i pressen gör gällande att England, USA och Turkiet samövar för en massiv insats med bomber mot Iran i vår. Dessa rykten talar också om strategiska kärnvapen.

De enda som klappar händerna är Roche och andra läkemedelstillverkare som givetvis ser en lysande framtid när det gäller försäljningen av diverse lugnande piller. Tyvärr så tror jag att George W Bush är farligare än fågelinfluensan.

Det är nog dags att flytta ut i ett litet torp i skogen..


7 svar till “Har Kristdemokrater alltid varit galna?”

 1. Jag tänker också flytta till ett torp i skogen och skaffa rejäla förråd av konserver.

 2. Själv funderar jag på att lämna landet. Satt faktiskt i dag och försökte hitta information om de Belgiska kristdemokraternas roll i folkmordet i Rwanda 1994. SvT sände en dokumentär om detta förra året men jag såg den inte då (tips emottages). M.a.o kristdemokrater världen över har helt klart varit involverade i mycket dubiösa aktioner med rasistiska förtecken.

 3. 1.)
  USA har ca 5 % av jordens totala olje- och gastillgångar men står för ca 25 % av världens omsättning eller användning.

  2.)
  Iran försöker, efter Iraks fall, ta den arabiska och muslimskaledningen som den ledande staten i området som fortfarande vågar stå upp mot imperialismen. Efter att Iran faller kommer nästa arabstat att sticka ut hakan, och nästa, och nästa.

  3.)
  Bush hotas av riksrätt för ”spygate”. Ett led är att blanda boret korten är att med propaganda ”avslöja” att många terroristattacker har snoppats. När det inte hjälper så hjälper det att starta ytterligare et orättfärdig krig. Hej och hå…

 4. 1.)
  USA har ca 5 % av jordens totala olje- och gastillgångar men står för ca 25 % av världens omsättning eller användning.

  Och finansierar därmed bl a nägra av världens värsta diktaturer (som de sedan säger sig vilja bekämpa). Om inte USA vore så oljeberoende skulle oljepriserna ligga avsevärt lägre och jag misstänker att situationen i Iran kanske vore en annan. Det bästa USA kan göra för världsfreden, miljön och för de demokratiska rörelserna i arabvärlden är att avveckla sitt oljeberoende.

 5. Enligt mitt förmenande (då jag saknar både etik moral) är att politik inte är något annat än konsten att dölja sina real- och resursstävanden genom att använda just moral och etik, samt en skvätt religion – när det passar! Dialektiken i detta blir således att makt = rätt! Därför må vi kritiserad USA: men vem och vad vill vi ha i dess ställe? Den dagen då kampen inte står om makten (that will be the day) den dagen fylls inte maktvakuumet ut av en annan makt; men den dagen kommer aldrig! I samma stund som man själv innehar makt måste man ändvända mycket av just samma makt till att försvara sin egen makt, som man ursprungligen ville använda till något gott! Till sist så finns bara kampen om att behålla makten kvar – och förhoppningarna om en bättre värld hamnade på skam. Igen! Så, som ett tidsfördriv kan jag skriva ihjäl mig på att kritisera USA, eller för den delen den makt som såsmåning om tar dess plats – men till vilken nytta? Kanske lika bra att bli religiös i stället? Någon som vet var närmaste moské eller minaret ligger?

 6. ”Och finansierar därmed bl a nägra av världens värsta diktaturer”

  Jag respekterar dig Anna för att du är självkritisk. Israel är nog den värsta av dem. :)