Har du sett en underlig gubbe gå förbi?


I så fall kan det vara Milles staty Genius som fått fötter. Han känns lättast igen på att han är gjord av brons och saknar kläder.

Det är en lite udda hobby att stjäla statyer kan jag tycka. Den stod utanför Sahlgrenska i Göteborg och när folk upptäckte att den var borta så reagerade de först inte. Det var då de upptäckte att en bult var avsågad de förstod det rätta förhållandet uppger SvD idag.

Samtidigt kan jag ju fundera på, oavsett om man tycker den är snygg eller ej, vem kan ställa den i sin trädgård?

Ser du den i din grannes trädgård så stjäl omedelbart tillbaka den åt göteborgarna. Tänk på att de inte har det så lätt därnere i det blåshålet..

(Den ser ut som om den själv rymt från sjukhusets ortopedavdelning)


Försvunnen Milles-staty, Genius

7 svar till “Har du sett en underlig gubbe gå förbi?”

 1. Jasså var det statyn du menade….

  Jag trodde att rubriken syftade på dig själv!!! :)

 2. För en massa år sedan var det inte helt ovanligt med blöta fester när föräldrarna inte var hemma. Kommer ihåg att en del av mina vänner ibland brukade vakna upp dagen efter med huvudvärk och t.ex. ett halvmeter stort askfat, en vägskylt eller något annat osannolikt de ”råkat” få med sig på vägen hem… kanske är så att dagens ungdomar bara har lite större ambitioner i sina dimmor :-D

 3. Mjaha. Borde kanske inte berätta det men.. jag ska fylla 60 i år så det var ett bra tag sedan jag var i den fas som du beskriver MAD. Men..

  När jag var i slyngelåldern umgicks jag med andra slynglar. En sommarmorgon vid 04.00 så kom efterfestens sista deltagare förbi hemma hos mig, jag som då fortfarande bodde hos mina föräldrar.

  De ropade utanför mitt fönster och frågade om jag var sugen på en korv..

  De hade plötsligen utrustat sig med en stor lastbil med kran och på flaket hade de en korvkiosk.. :-)

  Det var nog där mina hjärtproblem debuterade.. :-)

 4. Jo för min del var det inte riktigt lika längesedan. Jag fyller 30 nästa månad så… Hoppas att den kompisen jag i första hand pratar om i mitt inlägg inte känner sig träffad. Eller så blir han bara smickrad. Borde kanske se till att han kommer in här och läser och kan berätta sin egen version av den tiden :-)

  Men jag är lite imponerad över korvkiosken. Blev det god frukostkorv :-)

  /Martin

 5. Uppriktigt sagt MAD så bangade jag ur. OM det var p.g.a. att de inte hade el till grillen eller inte låter jag vara osagt.. :-)

  Men egentligen så borde jag nog blogga om det känner jag.. :-)