Håll dig hemma i USA Bush!


Nu börjar USA reagera på att EU diskuterar sitt gemensamma försvar.

Ekot berättar: ”USA kommer att lägga ökad vikt relationerna med Europa och inte minst i försvarsfrågor, sa på måndagen Robert Bradtke, ansvarig för departementets Europafrågor.”

Han påpekade också att om EU bygger upp en egen försvarsstrategi kan det skada försvarsalliansen Nato. Det är Nato, den transatlantiska försvarsalliansen som ger ömsesidiga försvarsgarantier till medlemsnationerna.

– Något liknande behövs inte inom EU, hävdar USA..

En sådan allians under EU:s hatt kan innebära att Sverige, Finland och Irland hamnar i Nato utan att vilja det, sa Bradtke.

Visst är det väldigt omtänksamt av amerikanerna? Dom tänker på oss där borta på andra sidan atlanten. Då kan vi sova lugnt…

”Under vintern, våren och försommaren ska president George Bush göra tre besök i Europa, det första i Bryssel i februari. Detta ska medverka till att skapa bättre relationer med de europeiska länderna.”

De flesta EU-länderna som i dag deltar i den multinationella styrkan ISAF i Afghanistan är för dåligt utrustade anser USA.

”Målet bör vara bättre kapacitet och ökade befogenheter för att på sikt överta den roll som amerikanerna nu har, nämligen den aktiva kampen mot talibaner och al-Qaida.”

Anser USA ja.

Det tror jag det…

Nu när deras bodybags går åt i allt ökande takt så vill de ha hjälp på alla fronter.

Tanken med Bushs besök i Europa är väl att försöka värva européerna i allt högre grad till Irak också.

Läs på Ekots hemsida!

Tänk ändå om den där Texasgubben ändå kunde lägga ner hälften av den energin på konflikten mellan Israel och Palestina..

F.ö. tycker jag att han ska stanna hemma på sin ranch eller på Camp David.

Vi har tillräckligt med problem i Europa så vi behöver inte importera George W Bush, amerikanernas största problem…


2 svar till “Håll dig hemma i USA Bush!”

  1. Bildgåtorna är trevliga men svåra för en icke Stockholmare. Kan jag få gissa på dagens bild istället, den ligger mer på min nivå, tror jag.

    Oki, jag gissar att bilden föreställer en frikyrkopastor? Körledare, möjligen?
    Det här är jättesvårt.

  2. Ptja, jag vet faktiskt inte riktigt vad den förställer. Men uppenbart är iaf att han inte skulle tordas stå där om han inte hade en hord soldater bakom ryggen..