Hade Jutta Rabe rätt om Estonia?


Ekot: ”Svenska försvaret använde passagerar-fartyget Estonia som transport-medel för hemlig militär utrustning.

Det framgår av ett avtal mellan det svenska försvaret och Tullverket. Tullverket gick med på att släppa igenom hemliga vapentransporter som kom med den estniska passagerarfärjan.

Det är oklart hur mycket hemliga vapen som det svenska försvaret transporterade på passagerarfärjan Estonia. Sven Peter Olsson vill alltså inte berätta hur omfattande införseln varit på grund av att informationen är hemligstämplad.”

Läs Ekots artikel!

Igår erkände vår utrikesminister att regeringen ljög om de båda utvisade egyptierna.

Och när nu denna nyhet kommer ut så börjar jag förstå varför Ingvar Carlsson ändrade sig så snabbt om bärgningen av Estonia.

För militära hemligheter är väääldigt hemliga minst sagt.

Det kan vi ju se på den nedskjutna DC3:a som nyligen bärgats. Där ljög man i 50 år..

Det jag undrar nu är förstås i vilken riktning Estonia användes för att smuggla vapen. Var det från Sverige till öst, eller var det från öst till Sverige?

Nu är det väl läge för en sanningskommission, men det kan vi givetvis inte räkna med.

För hur skulle det då gå för Persson, Ringholm och Nuder..


6 svar till “Hade Jutta Rabe rätt om Estonia?”

  1. Jätteläge! Och försvaret kan inget säga p.g.a. sekretessen.. :D Och en av teorierna runt Estonia var just att hon sprängdes för att hon transporterade något till Sverige. Carlsson, Sahlin & Co hävdade att man inte ville att de som tog hand om offren skulle skadas av traumat, något som förnekades från olika bärgningsföretag. Nu kommer konspirationsteoretikerna få MYCKET vatten på sin kvarn..

  2. Estonia sjönk på grund av dålig sjömansskap!
    Alla teorier om sprängningar, sabotage osv är typiska när något som ”inte kan hända” sker. Man vill helt enkelt inte tro att såna olyckor händer. Människor vill helt enkelt inte tro att såna hemska saker kan hända utifrån av så enkla orsaker.
    En annan sak är att fartyget var utflaggad till ett land som inte hade samma syn på sjösäkerhet som Sverige.

  3. Det är mycket möjligt att Estonia sjönk p.g.a. dåligt sjömanskap. Det vet vi inte, och kommer aldrig att få veta. Brister i säkerheten, ja det vet vi, men om dessa brister var en direkt orsak, eller om det var för hög fart, det vet vi inte. Kombinationen säkert. Men som Annica så mycket riktigt påpekar så lämnas fältet nu öppet för spekulationer. Trist, men vissa journalister har gjort gällande att hon sprängdes. Och förtroendet för de utredningar som gjorts är noll. Det ena ger det andra..

  4. Jag roade mig med att söka på nätet efter Estonia och Bomb. Jag hittade flera siter som drivs av konstigt folk som påstår att det var ett terrordåd för att hindra att ryska vapen kom i USA:s händer. Skrivet strax efter olyckan. Intressant.. Beröringspunkter med Catalinaaffören..