Guldspade-SKANDALEN!

Nu berättar Dagens Nyheter att ett antal journalister på Expressen fått guldspaden, journalisternas pris för bästa undersökande journalistik, för en nyhet som en bloggare grävt fram.

DN: ”Expressenjournalisterna Christian Holmén, Mikael Ölander, Cecilia Garme, Tomas Carlsson, Peter Thunborg och Johan Wallqvist belönades med en guldspade för sitt avslöjande om före detta handelsministern Maria Borelius privatekonomi, som ledde till att hon fick avgå.”

Skulle jag vara journalist och heta Christian Holmén, Mikael Ölander, Cecilia Garme, Tomas Carlsson, Peter Thunborg eller Johan Wallqvist så kallade jag upp Magnus Ljungkvist på Expressenredaktionen och överlämnade min spade tillsammans med de andra.

Eller så skulle jag vägra att ta emot priset. Gud så pinsamma medierna kan vara ibland. Skulle jag belönas för något jag inte gjort skulle jag skämmas ögonen ur mig. Dessutom binder de ris åt sin egen rygg. Guldspaden devalveras totalt om man belönar folk som inte alls gjort sig förtjänta av priset.

Att få en guldspade för en stulen nyhet är knappast något branschen kan applådera.

Vi bloggare får väl fixa en egen spade till Magnus! Skicka ett mail till mig så får vi se om vi kan åstadkomma något!

Att måla en spade i guldfärg efter att vi graverat in Magnus namn kan inte vara någon omöjlig uppgift för oss bloggare…

Länkar: Magnus Ljungkvists blogg, han som Expressen stal nyheten från Svenskan säger inget om stölden och inte DN heller

Pinsamma Expressen är stolta… :-)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Guldspaden, Magnus Ljungkvist, Christian Holmén, Mikael Ölander, Cecilia Garme, Tomas Carlsson, Peter Thunborg, Johan Wallqvist, Expressen, Nyhetsstöld, Maria Borelius, Cred, Politik[/tags]

UPPDATERING 12.10

Jag har redan fått tre mail från bloggare som säger sig vara villiga att skramla ihop några kronor för att köpa Magnus en spade. Även andra får givetvis avvara en tjuga om de har lust..

Men gör så, skicka mig en e-post. Adressen står i kursiv stil under VARENDA bloggpost, även denna. Om några dagar ska jag försöka bedöma om antalet anmälda räcker för att skramla ihop slanten som krävs för en juste spade med gravyr. // Jinge

(Detta är något som tidningen Expressen borde sköta egentligen…)