Gubben i den röda skjortanGooglebilden är tagen från en passerande rymdfarkost. Den förställer huset jag bor i..

Ser ni, ser ni? Gubben i den röda skjortan med två kassar från Coop Forum?

Nej antagligen inte.. Men om några år så är upplösningen på den här typen av bilder så precis att man kan se den begynnande flinten utan problem. Vill man kolla vad som visas redan idag kan man kika på t.ex. San Fransisco där man faktiskt ser enskilda människor på trottoarerna..

Ladda ner Googles jordbrowser här!


10 svar till “Gubben i den röda skjortan”

 1. Bra tips! Tnx!

  Vet inte om jag känner mig beredd att tacka CIA dock. Men visst är det ett trevligt och intressant program!

 2. Jag har kikat på programmet tidigare, men inte installerat det ännu. Min dator är nog inte tillräckligt kraftfull, framför allt grafikkortet är för klent, tror jag. Fast jag vet inte riktigt vad jag har för kort.

  Får man en varning när man installerar programmet om kapaciteten inte räcker till?

 3. Jag tror att det krävs en Pentium III Grafikkort är nog inte kritiskt. Men testa att installera det i en C:\hepp\ katalog så kan du lätt ta bort det om det inte fungerar som du vill. Får du programmet att fungera så kommer du att äääälska det..

  :-)

 4. Hur fungerar detta egentligen? Det verkar som om bilderna inte är direkt dagsfärska. Bygget utanför ditt hus verkar tex inte finnas med. Står det någonstans hur gamla bilderna är som man tittar på? Står det datum någonstans?

 5. Tack för svar och tips, Jinge. Jag har Pentium III, men undrar om inte grafikkortet är mest kritiskt i alla fall. Kollade lite närmare och det står så här: ”The following ATI cards are not supported: ATI Rage Mobility, ATI Xpert, ATI 3D Rage.”

  Såg att jag faktiskt har ett ATI Rage Mobility. Suck.

  Ska testa att installera programmet ändå. Imorgon, nu är jag för trött. Har redan laddat ner filen. Menar du att det är krångligt att avinstallera?

 6. Gubben i den röda skjortan

  Jinge har låtit sig förföras av Googles jordbrowser och visst är det kul. Den nuvarande upplösningen gör ju dessbättre att mina grannar inte kan se om jag vandrar naken i min trädgård men för mig är själva vetskapen om att andra än dessa gran

 7. Tobias. Det är satellitbilder. Bilden på huset ovan är uppenbarligen tagen på senvinter/vår eftersom gräset är brunt. Jag har inte sett om det finns ngt datum, men jag tror att de uppdateras vartefter nya tas. T.ex. så finns det platser med mycket sämre upplösning. Att SF,CA är så bra beror nog på att Google bor där och de flesta av de närmaste..

  Om ngt år är det säkert lika bra här..

 8. Vissa av dessa satellitbilder är ett par år gamla, så det varierar. Dessutom varierar upplösningen. Med tiden kan vissa bilder bytas ut mot moderna och med bättre upplösning. Dessvärre förekommer även moln som skymmer.