Grym olycka i livsmedelsaffär


Igår blev jag vittne till en tragisk olycka i en livsmedelsaffär. Jag var själv där för att handla lite sallad och hade just hämtat en kartong med femton ägg.

Då kommer en man i min egen ålder in i affärens kylrum för att köpa någon av dess mejeri-
produkter. Han har med sig kundvagnen som är halvfylld med mat och tvingas gå runt ett antal pallar med Yoghurt och smör för att komma dit han var på väg. Han valde att gå runt pallarna på ”äggsidan”.

Jag såg inte exakt hur det gick till, men troligen fastnade hans kundvagn i en av de pallar som var fyllda med äggkartonger. I alla fall hinner jag se hur ett femtiotal äggkartonger faller som en nedsågad fura. Det brakar till rejält och mannen drar sig häftigt bakåt åt mitt håll. Han säger inte ett ljud och står och flämtar med öppen mun som en fisk på torra land.

– Oj då, säger jag. Han säger fortfarande ingenting utan står bara och stirrar på förödelsen.

Hur många ägg som gick sönder kan jag omöjligt avgöra. Men en gissning hamnar på något kring 100 – 125 stycken. Halva golvet i det väl tilltagna kylrummet var helt täckt med en gulvit sörja med en massa små skalbitar. Vissa ägg var fortfarande hela men de flesta kartongerna hade öppnats när de hamnade på golvet och innehållet spreds ut.

Just då var vi ensamma i lokalen för en annan kund hade just gått. När jag gick stod han fortfarande och stirrade på förödelsen. Vad han gjorde sedan efter att ha skapat en rekordstor omelett vet jag inte, men själv skulle nog ha gått därifrån så diskret jag kunde. Och jo, jag hade kameran med mig men det hade känts som att slå en som redan ligger om jag hade tagit upp den och dokumenterat förödelsen…

Visst, jag hade kunnat slita upp min Nikon men vad skulle jag ha sagt? – Säg omelett ??

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]humor, ägg, livsmedel, affär, kundvagn, olycka[/tags]


3 svar till “Grym olycka i livsmedelsaffär”