Grattis Göran Persson !


Expressen: I söndags kväll blev spionskandalen ett faktum. Då ville fp knappt tro att det var sant. I måndags morse erkände Per Jodenius – och parti-
sekreterare Johan Jakobsson hävdade då att Jodenius agerat ensam – något som Jakobsson i dag erkänt inte var sant.

I måndags morse sa Leijonborg: – Vi har inte hunnit prata så mycket. Men vad jag vet har partisekreteraren inte känt till det här. Själv har jag inte hört talas om någonting.

Om uppgifterna att centralt placerade personer utpekas som spioner svarade Leijonborg: – Jag hoppas verkligen att det inte stämmer.

Och idag erkänner alla att de ljugit röven av väljarna i både TV, radio och tidningar.

Vi kan nog börja betrakta den här saken som överspelad nu, troligen också folkpartiets roll i den svenska politiska historien.

Det finns inte längre någon återvändo, folk kommer aldrig att ta risken att folkpartister hamnar i regeringsställning.

Så nu ikväll är nog Göran Persson glad som en lärka, och svenska folket likaså. Vi kommer att klara oss alldeles utmärkt i framtiden utan ett folkparti…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, leijonborg, val 2006, folkpartiet, spionaffären, dataintrång[/tags]


9 svar till “Grattis Göran Persson !”

 1. Det finns inte längre någon återvändo, folk kommer aldrig att ta risken att folkpartister hamnar i regeringsställning.

  Du drar alldeles för stora växlar på det hela. Jag lovar, folkpartiet kommer få röster även i år, garanterat över 4%. Om sen Alliansen eller S vinner valet vet jag inte, och jag bryr mig inte spciellt mkt heller. De är lika sossiga.

 2. Mja, jag trodde att det fanns en storr isk att moderaterna skulle tjäna på den här affären. Nu är jag inte alls säker på det, nu handlar det mer om sofflocket eller (v) + (s) + (mp).

  Skulle alliansen vinna så beror det helt och enbart på sofflocket. Kan sossarna mobilisera bara liite så är det klart. Folkpartiet kommer INTE in i riksdagen. Det är bara tvärkört nu..

  VEM skulle rösta på dem ?? :-)

 3. I dag berättades för mig om hur man reagerade lite högre upp i näringslivets korridorer.

  ”Hur tusan skall vi våga socialdemokraterna sköta säkerheten i landet”

  En sak är säker att hada jag varit ansvarig för nätverkets säkerhet hade inte detta inträffat.

  får man sitta för länge på parkbänken med godispåsen öppen på sidan om så …

  Var så säker Jinge att folkpartiet får röster från månget underligt håll.
  KAS

 4. KAS!

  Enligt opinionsundersökningarna har väl (fp) legat mellam 9-10 procent?

  Jag har väldigt svårt att tro att de kommer att klara 4-procentspärren i nuläget om inte sossarna har spionerat på allansens datorer.

  Nu är det cirkus och det kan förvisso hänga mycket, och många av folkpartiets gamla väljare kommer att rösta på alliansens andra partier men en hel del är socialliberala, och de väljer ett parti till vänster.

 5. Det kan ju också bli så att Folkpartiet plötsligt får mängder av sympatiröster därför att folk tycker synd om dem när de kölhalas så här..

 6. KAS.
  Eftersom flera av partierna använder First Class BBS som de tog i bruk i början av 90-talet är det nog sannolikt att det kanske förekommer följande:
  User: MAUD
  LÖsen: MAUD

  Fredrik Kanske har:
  User: carl
  Lösen: carl

 7. Bah! Som om den här skandalen skulle leda till att (fp) hamnar utanför riksdagen… Säger ordet ”överdrift” dig något?

  Håller med KAS ovan angående säkerheten. Hoppas den där ”Sigge” fått sparken, liksom säkerhetsansvarige/-a för SapNet. Något mer pinsamt i nätverkssäkerhetsväg får man leta efter.

 8. Det är ju klart nu att hela ledningen för folpartiet och LUF kännt till saken och varit inblandade. Även om inte alla kommer att åtalas för brott så har politiker inte råd att vara sårbara, framförallt inte inom sitt eget parti där klorna är ännu vassare. Därmed måste alla nu aktiva ledande folpartister dra sig tillbaka. De kommer nog inte att avgå direkt, men de inser ju rimligen själva att de inte har någon framtid inom politiken.

  Men de har säkert goda framtidsmöjligheter inom näringslivet, skrupelösa personer med stort ego och inget samvete är alltid efterfrågade av näringslivet.

 9. Jinge skrev: ”VEM skulle rösta på dem ?? :-)”

  Vi som har tillräckligt mycket förstånd för att inte blanda ihop sakfrågor och ideologier med väldigt korkade handlingar av individer – vi tänker fortfarande rösta på fp.

  Svenska folket har en viss förmåga att glömma sådana här skandaler. Sittande regering har haft många fler skandaler (även om ingen av dem har varit så här stor?) och de får fortfarande sympatiröster.

  Svenska folket har nog tröttnat. De enda som drar vidare på det här är medier (på andra plats) och bloggare (på första plats). Vänsterbloggar tycker om att vältra sig i andras olycka lite väl onödigt mycket och förstöra valet genom att inte längre behandla de viktiga frågorna i valet.