Göran Persson lämnar – Pinsam tystnad uppstod


Den 13 april meddelades det att Göran Persson lämnar riksdagen från och med april månads utgång.

Knappast någon speciellt överraskande uppgift men likafullt så måste man nog konstatera att media på ett generellt plan förteg detta i en omfattning så att man kunde se käkarna vitna på vissa journalister. Inte heller utbrasts några hurranden och skaror av och med vilt skrålande antagonister som badade i fontänen vid Sergels Torg.

Att Fredrik Reinfeldt och hans högerregering sitter där de gör beror givetvis på – Göran Persson. Man kan förstås skylla på hela partiet eftersom nödlösningen Persson aldrig varit någon folkets man, lika lite som Mona Sahlin är folkets kvinna idag. En politisk ledare i Sveriges största parti som inte har sina medlemmar med sig kommer knappast att lyckas få dem med sig i en valrörelse heller. Där har Mona Sahlin ett litet försprång med tanke på att hon faktiskt har över tre år på sig.

Möjligen kan tystnaden inför faktumet att Persson lämnar riksdagen bero på att folk i allmänhet var så trötta på hans ledarstil att de sagt upp sina prenumerationer om morgontidningarna skrivit en rad till om Persson. Att kvällstidningarna i stället väljer att skriva om en av media skapad låtsasperson vars nya bröst spruckit är mer självklart. Henne har media skapat själva och också sett till att hon fungerar som försäljningsargument utanför tidningskolportörernas bodar.

Göran Persson är definitivt slut som försäljningsargument, och det sista som man lyckades krama ur den trasan var SVT och Fichtelius program – Ordförande Persson. Många skrev och praktiskt taget alla var rörande överens om att Persson ljuger och att han dessutom är en uppblåst och samtidigt en mycket tragisk figur.

Persson tar åt sig äran av att ha räddat landets ekonomi efter den förra borgerliga regeringen. Samtidigt underlåter han att nämna att den regeringen var så katastrofalt inkompetent att till och med en skock schimpanser hade klarat uppgiften bättre. Därför blir det utomordentligt svårt att veta om den insats han själv värderar så högt verkligen är något att yvas över.

Mitt eget bestående minne av Göran Persson blir en bild där han utrustad med en kippa gullar med den israeliska staten och därmed överger den Mellanösternpolitik Sverige haft sedan många år. Nästa fas är de privatiseringar

socialdemokraterna utsatt befolkningen för, där upphävandet av regelverket för elenergin drabbat varenda i landet boende människa. Elpriset har gått från tio öre kilowatten till över en krona idag om man inte har bundna avtal.

Sveriges värnpliktsförsvar är idag inget försvar. Över halva styrkan som utbildas varje år ska ingå i ”Nordic Battle Group”, en grupp som är Nordic bara till namnet. Två finnar, en norrman och tre ester gör inte att gruppen blir speciellt Nordic. Utöver det så har svansviftandet för George W Bush och hans ”Kriget mot Terrorismen” försatt Sverige i en mycket farlig situation. Inte nog med att vi nu har soldater som ska hjälpa USA med ockupationen av Afghanistan, vi har dessutom fått ett övervakningssamhälle som inte liknar någonting vi ens drömt om i våra värsta mardrömmar.

Så Göran, förvänta dig inte någon tacksamhet från min sida, för nu blir det ännu sämre tack vare att du såg till att bädda för vår nuvarande högerregering. Det du lämnat efter dig är ett totalt ryggradslöst parti där många nuvarande medlemmar idag står till höger om Reinfeldt. Men det blev i alla fall tydligt, alltid något.

Så nu funderar jag allvarligt på om jag inte ska köpa en flaska sprattelvatten och bege mig in till centrum ikväll med tvål och handduk.

DNs ledare idag DNs ledare idag

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Göran Persson, Socialdemokratin, Sossar, Påven från Båven, HSB, Buffelpersson, Politik[/tags]


3 svar till “Göran Persson lämnar – Pinsam tystnad uppstod”

 1. Doktor Persson lämnade sin regeringstid efter att ”ha ordnat upp statsfinanserna”…
  Men också ett växande trasproletäriat som Reinfeldt helt tänker ignorera.
  Den enda åtgärden jag har noterat, är att moderata kommunpolitiker i Helsingborg vill förbjuda tiggare på stadens gator. Samma tankegångar lär finnas hos bastukillarna i Malmö.
  En typiskt sopa-under-mattan-åtgärd värdig en högerman.

  Jag är också besviken på Persson, även om jag inte hade så höga tankar om honom innan maktövertaget.
  Hans uridiotiska tillsättandet av Levande Historia ger mig kalla kårar. Där samlas nu nyliberal historiker och andra kufiska folkpartister
  med uppdraget att gynna dagens högertänkande.
  Tänk vad tacksam Alliansen måtte vara mot Perssson för den utomordentliga ”presenten.”

 2. Jag tycker att du borde tänka lite på oss som berömt oss av att vi fått tidigare uppskattning av GP, för i och med Google och Kungliga Biblioteket så kan ju ingenting göras ogjort i vår virtuella värld. Jag kommer ihåg Jinge på den tiden du kallade mig idiot, Du behöver väl inte bevisa det också.

  Vänligen KAS

 3. Bra sammanfattning av GP insatser. Okey allt är inte vitt eller svart. Det jag också konstaterar är att han lämnar ett ryggradslöst parti efter sig. Eftersom jag är inne i den politiska smeten inom s i en mindra stad/kommun så verkar de förtroendevalda inte övertyga mig om att många är inte politiker. Många har fått uppdragen och behåller dem eftersom det är för många en bra ekonomiskt tillskott. Kanske en inkomstförstärkning uppemot 100 000 kr/år. Och då är vi i opposition. Ska vi inte ta bort dessa arvoden och istället kanske införa en utbildningskonto till förtroendevalda.