Göran Hägglund klarade sig bra


Nu har jag lyssnat på de fyra inledande intervjuerna i P1-morgons satsning på partiledarintervjuer.

I dag var det Göran Hägglund som utsattes för utfrågningen men frågeställningarna man tog upp med honom var alldeles för mesiga och intetsägande. Han klarade galant alla blindskär och främst berodde det på en journalistik som inte var värd namnet. Han framstod i stället som en lite småputtrig partiledare som har lätt att skämta, och som gärna fnissar lite även när det är allvarliga ämnen man diskuterar.

Sannolikt är det en egenskap som gör att (kd) kommer att finnas kvar i riksdagen även efter 17/9. Jämför man med Fredrik Reinfeldt så gör Hägglund ett klart mer sympatiskt intryck. Reinfeldt satt och stammade och hummade i samma anda som Thorbjörn Fälldin en gång gjorde. Dessutom har Reinfeldt redan hunnit med att göra en dubbelpudel redan några dagar efter utfrågningen. I radio sade han att man kunde finansiera borttagandet av fastighetsskatten genom att förändra ränteavdragen, eller ta bort dessa.

Det skulle han inte ha sagt. Att ta bort en skatt för de redan rika är bra tycker de. Men att ta bort ränteavdragen gör ju att skillnaden blir +/- 0 och det går inte de välbeställda med på som bekant. Således blev det en pudel.

Hägglund klarade sig ur alla knipor genom att hävda att allt är en förhandlingsfråga och med det lät sig P1-morgons reportrar nöja. Med andra ord var det en utomordentligt svag journalistisk insats. Att han vägrade att svara på om Jesus gick på vattnet eller inte bekymrar inte mig.

Alla vet att Kristdemokraterna är fullt av en massa tok-kristna och enligt vanligtvis välunderrättade källor planerar Ulf Ekman och hans extremister i Livets Ord att överta partiet.

Varför frågade inte P1-morgon hur (kd) ska möta det hotet?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, göran hägglund, kristdemokraterna, kd, val2006, P1-morgon, ekot, mediekritik[/tags]


6 svar till “Göran Hägglund klarade sig bra”

 1. > Att ta bort en skatt för de redan rika är bra tycker de.
  > Men att ta bort ränteavdragen gör ju att skillnaden blir +/- 0

  Sorry Jinge, du har fel. Att ta bort ränteavdragen nollar inte ut vinsten för de rika, det drabbar i sann moderat anda bara de som inte är rika och är belånade upp till öronen.
  Att ta bort fastighetsskatten gynnar å andra sidan inte heller de rika, det gynnar alla som råkar vara ägare till en fastighet äldre än 5 år (och framförallt de vars fastighet är äldre än 10 år).

  Att både ta bort fastighetsskatten och ränteavdrag är bara ett utsökt sätt för Reinfeldt att både göra något bra OCH få in pengar utan att det drabbar röststarka 40-talister i Sthlm-regionen som sitter med några hundra tusen i lån på sin 5-miljonersvilla. För oss andra blir det ett +/- 0 eller bara minus.

 2. Han sa som sagt att det skulle undersökas inte att det var något definitivt. Precis som sossarna och vänstern gärna vill sänka skatten om det är möjligt.

  Tror omöjligen Reinfeldt är så dum att han tar bort ränteavdragen. I så fall inriktar han sig på en extremt liten väljargrupp. För det är faktiskt så att endast en liten liten del av Sverige är så rika att de inte har några lån. Och får han bara deras röstar blir det ingen riksdag för moderaterna.

  Som jag sagt i tidigare artiklar. Absolut största delen av de borgerliga är inte speciellt förmögna!

 3. Reinsvält sa på Ekot idag att han nog inte var skapt för att bli partiledare eller nåt liknande. Han pratar för mycket ogenomtänkt sade han. Och det är ju korrekt..

 4. Varför är Livets Ord tokiga? Om du går på alla lögner som är skrivna om de, ja då skulle man kunna tro de är tokiga. Men kolla in deras hemsida…
  Eller så kanske de står för det du tycker är tokiga åsikter…
  Kristdemokraterna var ju ett värdekonservativt parti från början. Sen har en hel del liberaler infiltrerat partiet. Men hur man än försöker så finns det absolut rätt och fel när det gäller moral.

  I alla fall… Jesus älskar dig och Jesus dog för dig. Ända vägen till Gud är genom Jesus. Jesus är vägen, sanningen och livet. Så om du vänder om till Gud så får du evigt liv. Det är det hoppets och försoningens budskap jag har att ge… Det delar jag för att jag vill att ingen ska bli dömd för sin synd utan ta emot förlåtelse och hamna i himlen.