Gillar inte Expressen Palestinier?


Expressen rapporterar nu på webben om två familjetragedier som sägs ha inträffat i Palestina.

Har jag förstått saken rätt så är den ena familjen muslimsk och den andra kristen. Varför man rapporterar dessa tragedier på Expressens hemsida på framträdande plats framgår inte.

Samma dag tog nämligen en tysk familjefar livet av sina tre barn, hustrun och sedan sig själv. Men det rapporteras inte, i vart fall inte på samma sätt. (Jag har inte hittat det på Expressen..)

Troligen dödades 100-tals familjemedlemmar runt om i världen av sina anhöriga igår. Gärningsmannen i morddramer är företrädesvis familjemedlemmar och/eller andra närstående.

Varför idioter bland palestinier ska orsaka stora rubriker i Sverige förstår jag inte när femfaldiga idioter i Tyskland ska tigas ihjäl.

Eller finns det andra motiv bakom nyhetsvärderingen på Expressen?

Expressens artikel..


5 svar till “Gillar inte Expressen Palestinier?”

 1. Kan inte en orsak till ett mord var intressant? Om det är psykos, missbruk, vanföreställningar, marginalisering, heder etc inblandat säger det oss något om varför mordet begåtts.

  Är motivet extremt, ovanligt och oförsvarbart, ur vårt svenska perspektiv, så har det också rimligen ett större nyhetsvärde.

  Att automatiskt klumpa ihop alla mord i en och samma kategori hjälper oss knappast att bättre förstå vårt eget och andra samhällen och kulturer. Gör det?

  Därför bör vi inte tysta ner hedersrelaterade mord likväl som vi inte bör tysta ner massmord begågna av skolungdomar i tex USA eller Tyskland.

  Hur ska vi annars kunna angripa och förändra de sociala situationer som rimligen är en del av orsaken till morden?

 2. Orsaken till ett mord är givetvis intressant. Den vet vi ingenting om. Att Expressen påstår en sak betyder inte att det är sant. Och varför är inte orsaken till att en tysk tog kål på fem personer i sin egen familj intressant i så fall?

  Hur många svenska kvinnor/flickor blir mördade varje år av sina män/fästmän/sambos ??

  Åtskilliga…

 3. Det mest tragiska med denna artikel (förutom själva mordet då) är ju att de flesta människor säkert bara ser rubriken och tänker ”de där j*kla muslimerna igen”, eftersom de flesta nog automatiskt kopplar begreppet hedersmord till just islam, trots att artikeln faktiskt handlar om ett kristet hedersmord (vid de två andra morden framgår inte religion). Typiskt Expressenrapportering. Nationalitet eller religiös tillhörighet nämns i princip enbart när gärningsmannen är muslim, oavsett vilka brott det rör sig om.

 4. Ja det är trist. Och journalisterna på blaskan ifråga borde rimligen protestera. Men de kanske inte vill/vågar m.a.a. ägarfamiljens etnicitet? Jag vet inte..