Gick det inte att snorta salladen Federley?


Nu kommer skattebetalarna att få ta hand om linslusen Fredric Federleys politiska salladsbar vid Stureplan.

Men enligt de nyliberala åsikterna så ska samhället frikopplas från det mesta, men när firman går i konkurs så duger samhället. Det kan handla om lönegarantier, avskrivning av skulder eftersom tillgångarna är noll, den som följer den här konkursen kommer att få svar på en del frågor. Men frågan om varför nu skattebetalarna ska ta konsekvenserna för Fredric Federleys populistiska idéer för att få publicitet, det kommer vi säkerligen inte att få.

Intressant ändå att ”Stureplanscentern” inte var intresserade av att köpa sallad av Federley. Den var väl inte ekologiskt odlad antagligen, eller också så är sallad inget som står speciellt högt i kurs i kvarteren runt Stureplan.

Det var väl för svårt att snorta den…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Federley, Salladsbar, Konkurs, Linslus, Populist, Nyliberal, Stureplanscentern, Politik[/tags]


Undrar om Federley kommer att få näringsförbud?

Källor: SvD DN City


28 svar till “Gick det inte att snorta salladen Federley?”

 1. Att Federlay inte är lämplig att driva företag är föga förvånande, politiker som han är.

  Jag kan dock trösta dig med att skattebetalarna åtminstone slipper betala banklån och leverantörsskulder, för dessa får de stackars bankerna/leverantörerna betala ur egen ficka.

  Förhoppningsvis kan Federley & Co göras personligen betalningsansvariga. Detta är möjligt i vissa fall.

 2. En pigg och vaken administratör kan vara lika bra på företagsamhet som på politik. Dvs om man med politik eller företagsamhet menar att få något praktiskt uträttat. Eller skall vi tro att personer från företagssfären som varit inne i den politiska svängen plötsligt av det skälet blivit oförmögna att förstå vad de sysslar med?

  Snackisar utan större substans i vad de säger – jag såg en del under min tid i ett större industriföretag – är å andra sidan lika bra på att ödelägga företag som politik. Såväl Federley som Odell verkar tillhöra den senare kategorin. Eller vi kan ta f.d. VD:n på Ericsson, Lars Ramqvist, som dystert exempel?

 3. Erik. Jag tycker att hans svar på frågorna från SVD-artikeln säger en del om vad han hade för inställning till den här salladsbaren. Till den här branschen. Oseriös.

 4. Man borde plöjja och odla upp marken vid Stureplan. Kanske odla sallad. Så området kommer till någon nytta.

 5. Det finns något ordspråk hos schamaner, tolkas kanske såhär att ”bränn upp din tält och lämna marken då de som inte kapabla att styra gåsflocken, styr nu stammen!”…

  Jag beskriver fallet med mitt egna ord ”handicaped community, poor Sweden!”… Synd om Sverige att sådana ”salladboys” sitter nuförtiden i Rosenbad o. etiketteras ”PM”/parlamentetsmedlem.

  Huh! Jag skämms över sådana egoistiska typer och aldrig kallar jag sådana instrumenter som ”PM” och verkligheten har jag ingen känsla/ingen respekt att acceptera ”salladboys” någon representant figur … Ruttnade salladstalklriker är renare än såna parlamentariker, min bedömning. (Oavsett min bedömning strider mot kommentarsrgeler, säger jag öppet att Federley minskar värdet av Rosenbad.. Han är arbetarklassens fiende och han sjöälva som strider mot landets samtliga regler (inte minst kommentarsregler…) Och jag inte förväntar mig att alla deltar i min bedömning.. Som sagt: Sverige har hamnat någon typ Medeltid, majoriteten ger nån impuls som bedövade mediallt och FEDERLEY-liknande typer sitter där som PM. Synd om svenska folket/cilizationen/kulturen som ligger nu vissa varelsernas tassar som inte ens klarat att behålla salladen rent, inte minst landet! (vad ni begriper)

 6. Stollar som Federley har varken i politiken eller affärsvärlden att göra men han är ett lysande exempel på hur somliga låter sig duperas.

  För övrigt anser jag att Jinges hårddiskar ska kulturminnesförklaras av UNESCO och föras upp på listan över kulturminnen och därmed bli en del av världsarvet.

 7. Jag förstår inte riktigt allt kackel. Enligt artikeln verkar ju Federley ha råkat illa ut pga av att hyresvärden är ett pucko. Det har ingenting med Stureplan, politik, företagsamhet, droger, förmåga att kränga sallader etc.

  Hur många företagare hårdgranskar sin hyresvärd? Det här skulle ju kunda hända vem som helst.

  >Kask: För övrigt anser jag att Jinges hårddiskar ska kulturminnesförklaras av UNESCO…

  Ingen dum idé. Det skulle kanske förhindra fortsatt bloggande.

 8. Underbara nyheter! Har inte varit så här glad sedan minister Borelia fick avgå. :-)

 9. Äh alltså, grejen är att min fasta övertygelse är att mannen aldrig hade någon som helst intention att driva verksamhet på ett seriöst vis, det var ett jippo, och ett jävligt osmakligt sådant och nu efteråt kommer konsekvenserna.

  Han är ju ett hån mot småföretagandet.

 10. Lustigt är att alla rörelser (i stor utsträckning salladsbarer) som har huserat i denna lokal vid Stureplan har gått i konkurs efter ett par-tre månaders verksamhet. Tror att det har kommit och gått fyra olika – bara under de senaste två åren. Undrar vem som kommer att pröva lyckan härnäst på Birger Jarlsgatan? Kanske Mr. Reinfeldt kan prova på att sälja grästrimmers där…

 11. Men dessa nyliberaler är bara för löjliga. Nu ska vi ta hand om vad de ställt till?

 12. Hallå Jan-Inge!

  Fantastiskt att se att du fortfarande lever, har hälsan o kommer med dina sarkastiska små hintar om knark hit o dit. Inte för att just detta inlägg innehöll speciellt mycket av det slaget. Nej, inte alls om man betänker de fantastiska gamla diskussionerna på Fidonet (?) som du höll med oss \

 13. HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA

  Nu är han inte så tuff längre. Så går det när man försöker spela heroisk men enbart har falska, egocentriska ambitioner.

  Är det hemskt av mig att skratta så där?

 14. Vem betalar? Är det staten eller andra småföretagare sominte får betalt?

  Federley och Domnika är ju inga låginkomstagare så man borde betala alla skulder själva.

  Vem blir blåst?

 15. Ja, experimentet för att visa att det går att driva en restaurang utan kollektivavtal gick om intet.

 16. Det verkar inte som om du vet riktigt hur det här med konkurs fungerar. Vilka avskrivna skulder är det du menar att samhället kommer att behöva stå för?

 17. P,
  Ingen dum idé. Faktiskt. Lita Qat också skulle man kunnat hacka och strö över!

 18. Vartifrån har du fått att det skulle vara nyliberalt att samhället skulle ha ett ansvar i att hjälpa dåliga företag? Det låter som en utmärkt beskrivning av socialdemokraternas verksamhet.

 19. Timbrohögens bulldog Fredrik Federley har tydligen lyckats med att gå i konkurs med sin salladsbar, trots att det var ”ett populärt häng för stureplansfolk, borgerliga opinionsbildare och homosexuella” (Wikipedia). Det komiska ligger ju i att dessa Ayn Rand-tuggande nyliberaler verkar ha en bild av sig själva som entreprenöriella genier, men att driva företag klarar de tydligen inte av. Då gäller det nämligen att kavla upp ärmarna och jobba på riktigt, inte tugga nyliberala plattityder samtidigt som man gör dollartecken i luften.

  Jag trodde förresten att Timbro finansiellt skulle sponsra salladsbaren, för att bevisa Federleys tes om att det går att bedriva företag utan kollektivavtal, av samma anledning som man i opinionssyfte sponsrar utgivningen av propagandalitteratur som ingen frivilligt betalar för att läsa. (Förutom, faktiskt, Rands Och Världen Skälvde, som tydligen är den enda bok som Timbro lyckats ge ut med vinst.)

 20. Samhället är också du och jag som i slutänden får betala avskrivna skulder till banker och leverantörer för FF´s misslyckade PR jippo.