George W Bush får ett argt brev, varför?


Herr president: Du lurar ingen med ditt påstådda krig mot terrorismen. Som vi ser det är både du och Israel de mest samvetslösa terroristerna i världen.

Amir Sariaslan har översatt ett brev från Libanons tidigare premiärminister Salim al-Hoss som al-Hoss skickat till George W Bush.

Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, har också försökt sig på att skriva till den amerikanska presidenten, men inte heller han fick något svar. Och ska man föregripa Vita Husets handlande någon gång så är detta tillfälle väl valt. Jag törs nämligen lova att inte heller Salim al-Hoss kommer att få något svar. Svaret kommer i stället att levereras av Israel i form av USA-tillverkade fosfor- och clusterbomber. Och det kommer inte att vara riktat till brevets avsändare utan till oskyldiga libaneser.

Brevet i sin helhet kan läsas på Amir Sariaslans blogg som jag länkar till i slutet av denna bloggpost. Salim al-Hoss skriver:

Käre herr Bush….

…Israel ägnar sig åt terrorism på det värsta och mest otäcka sättet genom att använda sig av högst dödliga och sofistikerade vapen som Ni har levererat till dem. Vi libaneser är i vår fulla rätt att se Israel som en mycket avskyvärd terroriststat och dig som en direkt partner till dem, herr Bush. Du är faktiskt en terrorist som praktiserar den värsta sortens terrorism när du tolererar angreppet mot mitt land; omintetgör våra möjligheter att få till ett eldupphör; stödjer aggressionen mot mitt folk både politiskt och diplomatiskt och slutligen bygger på Israels destruktiva arsenal med de mest dödliga vapen.

Herr president: Du lurar ingen med ditt påstådda krig mot terrorismen. Som vi ser det är både du och Israel de mest samvetslösa terroristerna i världen.

Om du vill bekämpa terrorismen föreslår vi att du börjar med din egen administration och din otäcka bundsförvant, Israel.

Det skulle vara intressant att vara en fluga i taket i Vita Husets konferensrum om detta kom upp till diskussion. Ett antal sura miner skulle man få se i Rice, Cheney, Rumsfeld och Bushs ansikten.

Vilka fina bilder det skulle bli.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, Salim al-Hoss, George W Bush, Libanon, Israel, Terrorstaterna, Kriget mot Terrorismen[/tags]


Ett svar till “George W Bush får ett argt brev, varför?”

  1. Bush hit och dit; kan man inte sammanfatta hans tid som president i termer av att han inte har klarat av att ha makt? Eller kanske han har suttit för länge vid makten? Finns det inte en likhet mellan Blair, Bush och Persson? Alla verkar gilla varandra och alla är förtitalister och alla blir bara mer och mer konservativa ju längre tid de får sitta kvar? Nu har de helt gått upp i rollen av sig själva – uppfyllda av sig själva och regerar för sig själva i tron Gud är med dem – för alla är väl tokreligiösa!

    (En vän till mig som arbetar inom broderskapsrörelsen påpekade att Persson egentligen hade vilja blivit präst!)