Friedrich von Reinfeldt och Münchhausens syndrom


Enligt uppgifter i media har Fredrik Reinfeldt lovat samtliga 1000.- mer i månaden i form av skattesänkningar.

Om man ska sänka skatten med 1000.- i månaden för varje person som arbetar så kostar det 54 000 000 000 årligen. Var Reinfeldt ska ta de pengarna framgick inte såvitt jag förstod saken.


Baron Carl Friedrich von Münchhausen

Men vi vet att han har planer på att banta välfärden i form av a-kassa, f-kassa, pensioner och sjukbidrag mm.

Andra bloggar om: , , , , ,


De ”nya” moderaterna?

De ”Nya” moderaterna har för avsikt att utsätta svenska folket för ett stålbad, precis som den gamla vanliga högern. Låter väljarna lura sig så kommer 95 % av medborgarna få det klart sämre i och med att vår välfärd kommer att bantas. De 5 % som inte berörs eller får det bättre är som vanligt de som redan har allt.

[tags]politik, münchhausen, moderaterna, almedalen, reinfeldt, social nedrustning[/tags]


9 svar till “Friedrich von Reinfeldt och Münchhausens syndrom”

 1. Han ljuger Jinge
  Fredrik moderatledaren talar och mantrar lögnen om att alla arbetare skall få 1000 kronor mer i plånboken gång på gång och på TV står KG Bergström som en härmande papegoja och upprepar lögnen utan att skämmas.

  Lögnen består i att man får ett arbetsavdrag som ger 1000 kronor netto, sedan tar man tillbaka 300 kronor i fackavgift och 250 kronor på bilförsäkringen plus en massa annat. LOs ekonomer har räknat ut att det bara blir 180 kronor kvar av 1000 lappen. För dessa 180 kronor får den som har arbete kraftigt försämrade socialförsäkringar.

  Dessutom tar man över 30 000 per är av långtidssjuka och långtidsarbetslösa.

  Vördsamt KAS

 2. KAS: ”Han ljuger Jinge”

  Jag trodde att det framgick att det var min uppfattning när jag talade om ”Münchhausens syndrom” redan i rubriken.. :-)

 3. Ljuger och ljuger, ingen är tvungen att ha bil eller betala fackavgifter( i teorin iaf) och även om slutsumman bara blir 180 kronor så innebär det en större skillnad (större än 180kr då bidragen blir lägre) mellan att jobba och leva på bidrag vilket borde leda till en ökad kreativitet när det gäller att skaffa sig en försörjning vilket minskar bidragskonstanderna och ger utrymme för fler skattesänkningar. Även en välfärdstat kan ha betydligt lägre skattetryck då ca 60% av skatteinkomsterna går till att betala ut bidrag.

 4. @jinge
  Att jag slog in öppna dörrar Jinge beror på bristande kunskap vad “Münchhausens syndrom” är har jag ingen aning om med min enkla arbetarbakgrund.

  KAS

 5. Jag hörde Reinfeldt i Almedalen igår kväll. Han talar nästan som en arbetargrabb från Stockholms södra förorter. Med bästa vilja i världen kan jag inte påstå att det fanns inslag i talet som talade för Mûnchhausenhausens syndrom. Jag hade några läkare i min närhet och inte heller de tog fram blocket för att göra journalanteckningar och ta initiativ till vårdintyg.

  Münchhausens syndrom är ju en psykiatrisk diagnos som innebär att en person lär in ett sjukdommönster och söker vård med angivande av påstådda symptom. Efter omfattande undersökningar konstaterar man att det inte finns någon sjukdom och då avviker patienten från sjukhuset för att dyka upp på annat ställa. Det finns även en form av Münchausens syndrom (by proxy) där föräldrar kommer mad barn och anger falska syndrom eller i värsta fall framkallar sjukdom hos barnet.

  Däremot tycker jag att både Hägglund och Reinfeldt har lite Münchhausens berättarkonst när de talar om sina möten med stackars människor i Sverige som drabbas av en annan politik än den alliansen står för. JAg är skeptisk till om De verkligen mött de personer de pratar om.

  Jag har som enkel arbetargrabb i folkhemmets skola på 70-talet fått läsa baron von Münchhausens berättelser. Den skolan kritiserade Reinfeldt hårt. Lite mer betyg och ordning och reda så blir det bra tycker både Reinfeldt och Hägglund och i morgon sannolikt Leijonborg. Jag är skeptisk.

  Men jag skall spana efter Münchhausens syndrom hos politikerna. Onekligen ett intressnant spår.

 6. Per! Jag slog aldrig upp det. Ljuger som Mûnchhausenhausen gör han under alla omständigheter. DEt är det vanliga gamla högerköret, ta från de fattiga och ge till de rika.

 7. \\\”Var Reinfeldt ska ta de pengarna framgick inte såvitt jag förstod saken.\\\”

  Han ska inte ta pengar från någon. Han ska få låta folk få behålla de pengar som de frivilligt har arbetat ihop. Att kalla 50 miljarder för ett stålbad är mkt märkligt. BNP är på drygt 2500 miljarder. 50 miljarder är bara 2% av denna summa, dvs ungefär så mkt som BNP ökat de senaste 6-12 månaderna.

  Även med en sänkning på 50 miljarder så skulle Sverige ha världens högsta skattetry. Det du säger är alltså att alla andra länder i världen lever i ett stålbad och att även Sverige gjorde det för mindre än 1 år sedan.

  Du är inte bättre än Bush när du försöker skrämma väljare på detta vis.

 8. 1) Skär högeralliansen ner stödet till sjuka, pensionärer etc med 50 miljarder så kan du inte göra gällande att han inte tar pengarna någonstans ifrån. Det är att slå dunster i ögonen på folk.

  2) Man kan givetvis kalla det för vad det är, det är en lögn som du för fram. Du får gärna kommentera här men fortsatt ljugande accepteras icke,

  3) Intressant att du tog exemplet Bush. Han är väl vår tids värsta lögnare. Man kan aldrig skrämma folk tillräckligt med Reinfeldt. Folk inser nog inte att det är de sämst ställda som åker dit om högern får makten.

  4) Reinfeldt själv tjänar 3000.- i månaden på förändringen. Jag, som hjärtsjuk och förtidspensionerad förlorar 3000.- i månaden.

  Sådan är högern!