Försvarets Materielverk ljuger !


Idag berättar media mer om den stöldhärva som avslöjats i Södertälje där kriminella anlitats för att skrota svenskt krigsmateriel.

I SvD uttalar sig informationschef Kurt Svensson vid FMV som inte anser att myndigheten har gjort något fel.

”- Vi har järnkoll på vårt krigsmateriel. Men i det här fallet har brott begåtts, säger han.”

Tyvärr är det en ren och skär lögn.

I samband med terrorbomberna mot pendeltåg i Spanien för ett år sedan drygt så avslöjades att över 300 ton trotyl från Sverige dykt upp i Tjeckoslovakien.

Denna trotyl var uttagen ur svenska minor och granater och skulle ha destruerats. Så skedde inte utan den såldes vidare till folk i Tjeckoslovakien som inte hade rätt att handla med sprängmedel.

Dessutom ska alla sprängmedel vara märkta med en radioaktiv isotop som gör

att man kan spåra tillverkare/avsändare efter att det använts. Inte heller detta var gjort.

Så FMV:s ”järnkoll” är inget annat än önsketänkande eller i värsta fall en medveten lögn.

Tidigare affär:


5 svar till “Försvarets Materielverk ljuger !”

  1. Dessutom ska alla sprängmedel vara märkta med en radioaktiv isotop som gör att man kan spåra tillverkare/avsändare efter att det använts. Inte heller detta var gjort

    Kan du berätta mer om detta?

  2. Ledsen Jinge, det var just frågan om ”radioaktiv isotop” som fick upp mina ögon, och jag httar inget om det i de material du länkar till.

    Har du någon bättre referens till denna kunskap?

  3. Nej jag har läst massor om det, men står det inte så i länkarna från SvD så var det väl ngt annat spårämne. Jag minns det så i alla fall.. Denna affär stod det en del om i AB och SvD men f.ö. var det rätt tyst om det. Jag har skrivit flera inlägg om det som du säkert kan hitta..

  4. 1997 var det en affär där , FMV, då ngn utpekades som högerextremist. Har ju även varit bedrägeri affär. Tydligen finns kompisar utanför och innanför. Högerextremister följer ju ingen moral , utom egenintressets.

    Fö är det amercium, radioaktiva isotopen? Finns ju i brandvarnare.