Förlåt mig Göran Persson !!


Men är det inte dags för dig och de andra konstitutionskramarna att börja gilla läget?

Dåliga förlorare blir aldrig populära vet du. Och nu har ett av EU:s grundarländer fimpat förslaget till ny konstitution vilket enligt gällande Nice-fördrag avgör saken.

Även om holländarna skulle överraska oss och rösta JA i morgon så är loppet kört. Inte ens din polare Blair kan trolla med knäna vilket rimligen du borde inse. Det här är en möjlighet i stället för en svårighet.

För att kunna ta två steg framåt måste man klara av ett steg bakåt lite då och då.

Själv läser jag SvD för att jag tycker att de har duktiga journalister. Deras ledar-redaktion håller jag inte med speciellt ofta.

Men idag håller jag med. Det borde du också göra Göran!

Ta nu chansen och medverka till att få en folklig dialog om EU och dess framtid!


2 svar till “Förlåt mig Göran Persson !!”

  1. Jag undrar när våra svenska politiker som tydligen redan har ratifierat EU konsitutionen i sina huvuden inser att även om det finns mycket bra i nya konstitutionen så är den knappast folkligt förankrad och att det därför finns ett mycket starkt motstånd till den.

    Det är Göran’s totala arrogans och brist på respekt till det svenska folket i det här avseendet som kommer bidra till sossarnas förlust i nästa års val.

    Missförstå mig inte nu, jag tycker inte svenska folket skall rösta om EUs grundlag. Jag tycker inget folk i europa skall rösta om den, eftersom det är ett sånt övergripande beslut som ”mannen på stan” inte kan sätta sig in i. Vi har folkvalda som skall föra våran talan. Men vad Göran skall säga är att gå ut i TV och förklara exakt varför han tycker att sverige skall säga ja.

    Förklarar han det så kanske han kan förtjäna lite av min respekt…

  2. ”Missförstå mig inte nu, jag tycker inte svenska folket skall rösta om EUs grundlag. Jag tycker inget folk i europa skall rösta om den, eftersom det är ett sånt övergripande beslut som “mannen på stan” inte kan sätta sig in i.”

    mannen på gatan KAN absolut. Jag har läst den och den är inte så svår att förstå. Det finns fel men de går givetvis att åtgärda. Men att förändra konstitutionen är inget som man gör över en natt, och absolut inte över folks huvuden.