För snart fem år sedan


För snart fem år sedan kraschade ett antal terrorister in flygplan i WTC och i försvarshögkvarteret Pentagon.

De flesta av förövarna var från Saudiarabien och analogt med detta så borde USA:s ledning ha ansett att det var en krigshandling som utgick från det landet. Så blev inte fallet utan i stället startades en resultatlös jakt på Usama Bin Laden för att sedan, när den jakten misslyckats, i stället övergå i att jaga obefintliga massförstörelsevapen i Irak.

Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå varför saudierna gick fria från amerikanska flygbombningar av det slag som senare Afghanistan och Irak fick utstå. Den saudiske kungafamiljen är personliga affärspartners och vänner, som dessutom äger företag tillsammans med klanen Bush i USA. Många av medlemmarna befann sig i USA 9/11 och de fick, trots gällande flygförbud, hjälp av Bush att flyga ut ur landet.

”Kriget mot Terrorismen” som Bush kom att kalla det, är inget annat än ett krig mot en religion, – Islam. Ett förhållande som accentueras av att just Islam är det största hotet mot den saudiske kungafamiljen. Det finns gott om militanta islamister i landet, och alla vill de störta regimen.

Hade George W Bush verkligen haft för avsikt att stoppa terrorism hade han givetvis betett sig på ett mer adekvat sätt. Terrorns grogrund är den fattigdom, och det förtryck, som finns mot stora befolkningsgrupper i mellanöstern. I stället väljer den amerikanska administrationen att starta ett krig på flera fronter, dels i Afghanistan och senare i Irak. Nu har de dessutom fått hjälp av sin allierade Israel som utvidgat kriget med ytterligare två fronter i Gaza och Libanon.

Resultatet är att det nu skapas terrorister i en omfattning som världen aldrig någonsin skådat. Idag är hundratals miljoner direkt drabbade av USA:s och Israels olika krig och dessa människor har inte svårt att identifiera vilka som de facto är ”Den Stora Satan”.

Denna draksådd kommer vi att få skörda bland annat här i Sverige. De som ses som mördare och förtryckare idag, Israel och USA, är ur de uppväxande och bekrigade

generationernas synvinkel ”folk från västvärlden”. Att bland annat Sverige förhållit sig kallsinnigt inför dessa krig uppvägs helt av det faktum att vi idag har en militärstyrka i Afghanistan och dessutom olagligen exporterar vapen till både Israel och USA. Att vår nuvarande statsminister är pro-israelisk innebär också att det blir än mer tydliggjort vilka som är verkliga vänner och fiender.

Vår svenska IFOR-styrka ska nu uppgå i den Nato-styrka som försöker hålla talibanerna tillbaka i Afghanistan, talibanerna som de senaste dygnen övertagit två städer i landet. Vilket budskap vi därmed förmedlar till dem som idag tvingas leva under ständiga anfall, utan sjukvård, skola, elektricitet, vatten och mat behöver vi inte fundera på. Vi har själva blivit en del av ”Den Store Satan”.

Vilka konsekvenser det får för vår egen nationella säkerhet är inte svårt att lista ut.i

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, bush, persson, kriget mot terrorismen, israel, irak, mellanöstern[/tags]


2 svar till “För snart fem år sedan”

 1. Och det är väl själva f:n att denna glidning från en förnuftigare hållning till att vi ”modigt” tar vårt ansvar och ställer upp på ”Det Godas” sida, att en ny utrikespolitisk hållning liksom bara har smugits på oss svenskar utan att vi haft en chans att säga vad vi anser. Men så har politikerna, i skön allians från vänster till höger, förstås gjort med de flesta för många människor livsviktiga frågor de senaste 20 åren.
  Tala om staffagedemokrati!

 2. Från BBC News hemsida:

  Hijack ’suspects’ alive and well

  Another of the men named by the FBI as a hijacker in the suicide attacks on Washington and New York has turned up alive and well.

  The identities of four of the 19 suspects accused of having carried out the attacks are now in doubt.

  Saudi Arabian pilot Waleed Al Shehri was one of five men that the FBI said had deliberately crashed American Airlines flight 11 into the World Trade Centre on 11 September.

  His photograph was released, and has since appeared in newspapers and on television around the world.

  Now he is protesting his innocence from Casablanca, Morocco.

  He told journalists there that he had nothing to do with the attacks on New York and Washington, and had been in Morocco when they happened. He has contacted both the Saudi and American authorities, according to Saudi press reports.