Folkpartiet surrar vidare, nu med ny spinn.


Tänka sig, som om av en händelse så talar Johan Jakobsson ut i DN och Per Jodenius i SvD, och det samma dag…

Speciellt trovärdigt känns det inte, här har man kommit överens om när man ska ge intervjuerna så att de kommer samtidigt i de bägge stora morgontidningarna. Den grövsta lögnen kommer från Johan Jakobsson som försöker ta bort ansvaret från Folkpartiets ledning. Hur kommer det sig att detta sker veckan innan en ny regering skall tillkännages? Är det någon som tror att detta är tillfälligheternas spel?

SvD: ”Många misstänker ju att Lars Leijonborg och även Jan Björklund känt till detta. Vad säger du om det? ´– Jag råkar ju sitta på kunskaper om det här. De påståendena, som inte minst Göran Persson hasplar ur sig i tv, är helt fel. Jag ensam fick den där informationen i mars, och jag ensam agerade.´”

Han ”råkar” sitta på kunskaperna och drar in statsminister Persson och säger att Perssons uppgifter är fel. Som vanligt är det offret som är den skyldiga, precis som när borgarna skyller intrånget på socialdemokraterna och på deras dåliga datasäkerhet. Precis som våldtäktsmannen som skyller på offret och säger ”- Jag trodde att hon ville för hon hade så kort kjol…”

Och i Dagens Nyheter presenteras den andra av de två historierna.

DN: ”Folkpartiets partisekreterare Johan Jakobsson försökte köpa Per Jodenius tystnad när dataintrången i socialdemokraternas nätverk blev kända. Det säger Jodenius i en intervju med DN. ´- Han erbjöd mig ett jobb för att jag skulle hålla tyst.´”


De tar hand om varandra. Skulle de verkligen göra det om de inte hade något som de ville dölja? Så här avslutar Per Jodenius intervjun med DN:

DN: ”- Jag och folkpartiet har gjort en ekonomisk uppgörelse men jag vill inte gå in på vad den innehåller,” säger han.

Är det någon som undrar varför Folkpartiet skulle ha en ekonomisk uppgörelse med en brottsling? Jo de vill att han ska samverka för att dölja de som verkligen är skyldiga så här veckan innan de ska presenteras som regeringsmedlemmar.

Är det NÅGON som tvivlar på att Björklund och Leijonborg kände till denna historia?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Politik, Folkpartiet, Johan Jakobsson, Per Jodenius, Lars Leijonborg, Jan Björklund, Alliansen, Regeringen, Spin[/tags]


3 svar till “Folkpartiet surrar vidare, nu med ny spinn.”