Folkpartiet, landets mest främlingsfientliga?


Urklippet här bredvid är kanske inte så märkvärdigt i sig. Möjligen är påståendet att SÄPO *vet* att islamistiska extremister rekryterar ungdomar och samlar in pengar i gymnasieskolor lite magstarkt.

Dessutom är tonen i artikeln på SvD Brännpunkt rent allmänt tämligen islamofobisk och främlingsfientlig till sin karaktär. Artikelförfattare är folkpartisten Cecilia Wikström och hennes slutkläm är följdriktigt en uppmaning till Säpo att spana ordentligt på muslimer, och sig själv då hon vill att riksdagen ska skapa skarpa antiterrorlagar.

På en liten bild längst ner så visas att artikelförfattarinnan är blondin. Men det mest signifikanta är givetvis hennes partibeteckning. Folkpartiet strävar verkligen efter att konkurrera med allehanda främlingsfientliga och nazianstuckna organisationer.

Det är alldeles självklart att vår säkerhetspolis ska agera för att fånga in och oskadliggöra terrorister i vårt lilla land. Vi önskar alla att de lyckas bra med det, men det är knappast det som är folkpartiets strävan med sina olika främlingsfientliga kampanjer..

Folkpartiet utnyttjar och förstärker främlingsfientligheten i Sverige för sina egna kortsiktiga politiska syften.

Och för att dra väljare från de nazianstuckna grupper som fram till nu har haft ensamrätt på ren rasism.


Finns ännu ej på nätet..


Ett svar till “Folkpartiet, landets mest främlingsfientliga?”

  1. Cecilia Wikströms är Folkpartiets talesman för Mellanöstern. Hennes utgångspunkt verkar inte skilja sig speciellt mycket från Likudpartiets. Mig veterligen talar hon heller inte ett ord arabiska, vilket ju är språket som talas av den överväldigande majoriteten av alla människor i området. Det är inom parentes litet underligt att ett svenskt politiskt parti har talesmän för en geografisk region. Mig veterligen har Folkpartiet ingen talesman för Nordamerika eller Sydöstasien, men jag kan ha fel.