Folkpartiet har gjort dataintrång hos (s)


Är uppgiften korrekt så slipper vi garanterat högeralliansen den 18 september. Har de ägnat sig åt att hacka socialdemokraternas nät kan de lägga ner verksamheten.

Att folkpartiet fiskar i grumliga vatten är känt sedan många år, men har de gjort det de nu beskylls för så lär hela partiledningen få respass. Å andra sidan så undrar jag förstås hur det kommer sig att nyheten släpps just nu när Fredrik Reinfeldt har intervjuats i TV och i radio. Det kan inte vara tillfälligheter.

Uppdatering: Expressen kommer fortlöpande med nyheter. Det tycks under alla omständigheter vara korrekta uppgifter så gå till Expressens hemsida och läs det senaste.

Med andra ord kan vi räkna med en viss uppståndelse de närmaste dagarna.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, val 2006, högeralliansen, folkpartiet, dataintrång[/tags]

Uppdatering II: Enligt sossarnas presskonferens leder IP-numret till ett företag med anknytning till Folkpartiet. Kan det företaget heta:

T I M B R O ??


17 svar till “Folkpartiet har gjort dataintrång hos (s)”

 1. Ja, det här ser inte snyggt ut för (Fp). Dessutom är det så att man börjar fundera…för inte länge sen blir en kristdemokrat plockad för att vilja spionera på sossarna och nu detta. Är spioneri alliansens taktik?

 2. Och nu har det gått över en timme sen DI släppte nyheten via TT, och fortfarande inte ett ord om detta på DN.se. Oberoende liberal my ass.

 3. Det tycks dessutom som om (s) har på fötterna. Expressen berättar om ett par FP-utspel som verkar tajmade och är det korrekt så kommer Folkpartiet att få så mycket skit att medlemmar börjar hoppa av. Och väljare…

  Vem fan vill ha ett Watergateliknande politiskt klimat i Sverige? Visserligen har många partiet gjort dumma grejer, men detta tar fan-i-mig priset.

  Snacka om politisk skandal!

 4. Detta kan inte vara sant? Jag som skulle poströstat på folkpartiet i morgon, men va fan det kan man ju inte göra om det stämmer. Men det är nog bara ett påhitt av vänstern!

  ?

 5. Anonym says:
  September 3rd, 2006 at 11:33 pm

  Och nu har det gått över en timme sen DI släppte nyheten via TT, och fortfarande inte ett ord om detta på DN.se. Oberoende liberal my ass.

  Jag har vandrat på olika dagliga nättidningar och det är bara DN som sover.
  Först Kd och nu Fp, är detta Sverige.

 6. Bertil.
  DN har tagit fram en annan ”nyhet” istället: ”Mp har flest miljöbovar”
  Dagens Nyheter – i Alliansens tjänst.

 7. So what?

  Om ni byter parti pga att någon fått tag i ett lösenord och inte pga politik är ni ganska skitta..

 8. Enligt sossarnas presskonferens leder IP-numret till ett företag med anknytning till Folkpartiet.

  Kan det företaget heta: T I M B R O ??

 9. Vad jag tror är att man försöker underdröja det här ”fina” publicering som RF fick nu ikväll och att all strålkastarna skall skita på FP och då väljarna väljer åt att hoppa över till vänster.. Ett fult spelt tycker jag om de hade kännedom över halv år och släpper just IDAG… Märkligt! Jag har röstat på FP o kommer ÄNDÅ att rösta på FP…
  Det är nog ett fult spel bakom gardiner som vi svenska folk inte känner till…

 10. S polisanmäler fp för dataintrång…

  Ett slarvigt lösenord kan ha lämnat socialdemokraternas hemliga nätverk vidöppet.
  En folkpartist avslöjar för Dagens Industri att höga partifunktionärer spionerat på s genom att logga in på det hemliga nätverket.
  I kväll meddelade socialdem……

 11. Oavsett om lösenordet är dåligt eller ej, så är det ett klart datorintrång och därmed brott mot datalagen. Exakt som vilken annan hackare som helst som bryter sig in i datorer. Det är inte kriminellt att ha dåligt lösenord, men att utnyttja det är kriminellt.

  Att det tar ett halvår att utreda är inte heller orealistitkt. Att säkra bevis i sådanna här fall är inte alltid helt lätt, speciellt om det skall kunna hålla i rätten.

  Fast, det räcker kanske med en skärmdumpning, det var ju bevis i ett upphovsrättsfall nyligen (idioti, sådan kan förfalskas med vilket bildprogram som helst). Det var ju bla FP med och röstade igenom.

 12. Något som också är hårresande är administrationen av Socialdemokraternas interna system. Att en användare ens får ha samma lösenord som sitt inloggningsnamn (!!!) och att man inte blir tvingad att ändra lösenord under ett helt år är läskigt!

 13. Jxn
  I DI:s artikel står det :”Socialdemokraterna engagerade i onsdags sin säkerhetspartner Sentor, ledande på privata it-brottsutredningar i Sverige, för att spåra inloggade personer på Stig-Olof Fribergs konto i Sapnet.”
  ”Sentor lämnade sin utredning till socialdemokraterna i söndags”
  Det har alltså inte tagit ett halvår utan ett par dagar.
  Sen håller jag med Micke om att S verkar ha dålig säkerhet, men det är ju inte brottsligt utan snarare bristande säkerherhetsrutiner.

 14. ”Om ni byter parti pga att någon fått tag i ett lösenord och inte pga politik är ni ganska skitta..”

  Jag förstår alla som inte vill bli förknippade med falskspel och dålig etik.

  ”ordningsbetyg i skolan” jojo….
  Men först ordningsbetyg på partiet.

  ”Vi gav polisen rätt att bugga” hmm
  Vi gav oss själva rätten att göra dataintrång – borde det stått

  PP ftw (PiratPartiet for the win :-)