Firande bosättare attackerar träd


Det är egentligen inget nytt och det har tagit sig värre uttryck än så här. Det betyder inte att det är försvarbart, men det illustrerar hur det är i praktiken.

Haaretz: Settlers suspected of cutting down 120 Palestinian olive trees. Some 120 olive trees were cut down Sunday from a field in the Palestinian village of Burin, south of Nablus. The trees were between 20 and 30 years old. The perpetrators are unknown, but signs point to residents of the adjacent settlement of Yitzhar, who have been known to harass their Palestinian neighbors. Six incidents were registered last month, in which a total of 1,000 Palestinian olive trees were cut down.

Jag blir mer och mer övertygad om att det behövs FN-trupp som garanterar 1967 års gränser. Om inte Israel själva tar ansvar för att tömma bosättningarna på västbanken så är det nu dags att se till att FN tömmer dem.


Bosättare ger sig på träden också..

[i] Haaretz


2 svar till “Firande bosättare attackerar träd”

  1. Det är verkligen tragiskt när det händer. Och ja, de här personerna borde definitivt bestraffas för det här beteendet. Om inte annat borde israelerna inse att det skadar dem också.

    En sak undrar jag bara: ”firande” bosättare? Var kommer ”firande” in i bilden?

  2. Mja det är ju ngn judisk helg nu oxo. Chanuk eller ngt liknande, minns inte exakt namn. (fast fler bokstäver)

    Mja, troligen är det överhettade känslor ”bara”. Det händer ju på båda sidor, för att klargöra skuldfrågan behöver man ju fundera på om de har rätten på sin sida i bosättningen. Det har det inte varför frågan direkt är avgjord.