Federley tänker inte vika sig..


Federley: ”- Jag tycker att de franska politikerna ska stå pall gentemot demonstrationerna och jag tänker inte låta dem påverka den politik jag för. Egentligen kan man se oroligheterna som ett rättesnöre. Fransmän är generellt oroliga själar med starka särintressen som ofta gör sig hörda.”

Att centerpartiet är övertygat om sig egen förträfflighet vet vi. Att diverse nyliberala företrädare för samma parti inte vill vika sig för buset likaså. För ska sanningen fram så BEHÖVER ju inte ungdomar anställningstrygghet, eller hur..? :-)


17 svar till “Federley tänker inte vika sig..”

 1. Minns klassikerna vid en demonstration jag var med på. Tillståndsgiven, ordningsam och trevlig. CUF hade motdemonstration med plakat som ”vi vill påverka demokratiskt”.
  De är för roliga de små liven. Det var något år efter att CUFarna i samma län bestämt på sitt årsmöte att de ville att polisen skulle använda gödselspridare och gummikulor mot demonstranter.

 2. Inse att det behövs en mer flexibel arbetsrätt för att få ungdomar i jobb. Det funkar i Danmark där man faktiskt har minskat ungdomsarbetslösheten. Man måste ju väga minskad anställningstrygghet mot ökade chanser att få jobb. Ungdomar som ännu inte skaffat barn och familj behöver inte samma anställningstrygghet som vuxna. Det viktiga är att de får komma igång, att de får prova och visa vad de går för och inte, som idag, fastna i arbetslöshet och bidragsberoende.

 3. Problemet är inte att ungdomarna har för HÖG anställningstrygghet!
  Och man fastnar inte i arbetslöshet för att vi i Sverige har så HÖG anställnigstrygghet,vad är det för skit prat.

 4. Jag måste utgå från att denna ungdomsfientlighet som vänsterkartellen hela tiden uppvisar beror på att man inte vill förlora en tänkt väljargrupp som man kan skrämma upp inför valurnorna. Dessa 146.000 arbetslösa ungdomar som idag lever på socialbidrag och bidrag hemifrån ska naturligtvis inte få komma in på arbetsmarknaden, enligt vänsterkartellen, och ska fortsätta att förtvina på en nivå som är mycket lägre än den som deras föräldrar åtnjöt.

  Sossarna har haft 12 år på sig att göra något åt ungdomsarbetslösheten. De har inte gjort någonting, även om de har lovat runt inför varje val. Hur många av de 117 punkter som vänsterkartellen gick till val på förra gången har infriats? Inte många.

  Nä, det enda vänsterkartellen kan göra är att ljuga ihop en ”sanning” som man genom tillräckligt tjat ska etablera som officiell sanning. Visste ni om att CNE (det som centerpartiet föreslagit) är en stor framgång i Frankrike? Visste ni om att det inte är CNE man demonstrerar mot i Frankrike? Visste ni om att CNE är väldigt populärt i Frankrike, och att 70% stödjer CNE? Eller vet ni om det, men undlåter att nämna därför att det inte skulle gagna argumentationen?

 5. Jag måste utgå från att denna ungdomsfientlighet som vänsterkartellen hela tiden uppvisar beror på att man inte vill förlora en tänkt väljargrupp…

  Gud vilket pinsamt dravel..

  Visste ni om att det inte är CNE man demonstrerar mot i Frankrike?

  Kan inte du berätta för oss vad de bråkar om då ??

 6. Är det nån som kollat federleys blogg? Snacka om självcentrerad snubbe. Varenda gång han är med i media så bloggar han om det… :-] Den pajasen skulle bli farlig om han fick verklig makt!

 7. Jo, fast gör inte alla politiker det? De vill ju föra ut sin uppfattning.. Att centern blir alltmer motbjudande är väl inte samma sak väl?

 8. ”Ungdomar som ännu inte skaffat barn och familj behöver inte samma anställningstrygghet som vuxna.”

  Lustigt nog har jag faktiskt en hel del fasta utgifter trots att jag är under 26. Och att jag är ung ger mig inte någon sorts immunitet mot den ångest en otrygg anställning för med sig. Förresten är det inte direkt ovanligt att man skaffar barn innan 26. Nej, de som vill behandla oss som andra klassens medborgare kan dra åt helvete!

 9. De hårda utan empati glömmer det humana

  Om förslaget kombineras med ett förslag om akassa på 90% utan karens kommer det att mottagas som humant och inga bilar kommer att brinna. Troligen skulle väl inga bilar brinna i Sverige i alla fall men våra ungdomar skulle må bättre om dom blev avskedade med akassa och den sociala trygghet det skulle innebära. Det är trots så att ungdommen är vår framtid.
  KAS

 10. Alla vet ju att ungdomar är härdade nu för tiden. De behöver inte känna trygghet. Det är bara att jobba på utav tusan för en usel lön och inga garantier. Sen är det bara att gå in i väggen och få sparken.

  Efter ett par år på socialbidrag kommer den starka ungdomen att vara återigen beredd på att utnyttjas.

  Det här inlägget är sarkastiskt, bäst att påpeka det i och med att jag hört att ironi och sarkasm inte gör sig i skrift.

 11. Som Per sager och jag 100% haller med om: ”Anställningstrygghet finns inte i verkligheten, den finns bara i politikens värld.”

  Folk bor begripa att anstallningstrygghet finns inte, vilka garantier finns att ett foretag ska overleva? En viss man av Anstallningstrygghet existerar endast inom government civil service. I verkligheten ar foretagens konkurrenskraft och overlevnad beroende pa den globala konkurrensen. Darfor blir man konfunderad nar man i Sverige och Frankrike kraver anstallningstrygghet for ungdomar och vuxna. Det kan uppfattas som om man kraver ratten till att ha ett jobb. Den ratten finns inte heller.

  Det ar lampligare att undersoka anledningen till att 140,000 unga gar arbetslosa i Sverige, och atgarda med losningar. Jag ar mycket skeptisk till LAS, den gor att folk fastnar i jobbet pa livstid, inga rorelser existerar mellan jobben, vilket medfor att inga jobb oppnas upp da inte folk flyttar fran foretag till foretag, vilket naturligtvis gor det svarare for unga att hitta ett jobb.

  Kollektivavtalen ar ocksa av ondo och hammar nyanstallningar och tillvaxten, pa kollektivavtalen har jag manga synpunkter men det ar kanske inte lampligt att ta upp det har.

 12. Jag är själv ”ungdom” och jag vill inte ha det ni kallar anställningstygghet. Jag vill ha erfarehet från flera arbetsplaster samtidigt som jag studerar, och det är inte möjligt för mig med dagens system. Så jag ska vara tvingad att leva efter era regler? Om jag vill jobba till en viss lön och de villkor som en arbetsgivare erbjuder mig, vad har ni för moralisk rätt att stoppa mig?

 13. Men Tomas vännen!?

  Inte faaan är det någon som stoppar dig? Det är bara att säga upp dig från jobbet direkt. Du blir dessutom väldigt poppis om du hävdar att du vill ha mindre i lön än avtalet.

 14. Bäste herr Jinge.

  Staten och fackförbunden med sin anställningstrygghet stoppar företagen att anställa mig eftersom dessa i praktiken måste adoptera mig för livet!

 15. Ja nog märks det att du är en ”ungdom” alltid Tomas.. :-)

  Och är man så ung som du så är det ju närmast standard att man har starkt färgade glasögon. Men det förändrar inget i sak. Det är bara att säga upp dig från jobbet direkt. Du blir dessutom väldigt poppis om du hävdar att du vill ha mindre i lön än avtalet.

 16. Men Tomas, vad är det för struntprat?

  Det finns en uppsjö av provanställningar, behovsanställningar, timanställningar, säsongsanställningar och andra former av uppluckrat anställningsskydd. Och i slutändan kan arbetsgivaren alltid säga upp på grund av arbetsbrist.

  Snacket om att ungdomsarbetslösheten beror på att arbetsgivarna inte ”vågar” anställa, för att dom sedan inte kan bli av med den anställde, är inget annat än mytbildning och blå dunster!